تنوع میكروبی خاك بر توانایی ذخیره كربن آن تأثیر می گذارد

تنوع میكروبی خاك بر توانایی ذخیره كربن آن تأثیر می گذارد به گزارش یاری كالا پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود دریافتند كه تنوع میكروبی خاك می تواند عامل موثری بر ذخیره كربن آن باشد.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، پژوهشگران "دانشگاه ماساچوست در امهرست"(UMass)، در بررسی جدیدی نشان دادند که تنوع میکروبی خاک می تواند توانایی آنرا در ذخیره کربن تغییر دهد و به تنظیم اقلیم هم کمک نماید.
این گروه پژوهشی به سرپرستی "لوییز دومینوز هورتا"(Luiz Domeignoz-Horta)، از پژوهشگران دانشگاه ماساچوست در امهرست دریافتند که اثر مثبت تنوع میکروبی بر بهره وری استفاده از کربن، در آب و هوای خشک، خنثی می شود. بهره وری استفاده از کربن، به میزان کربن جذب شده و مقایسه آن با میزان کربن از دست رفته در جو به صورت دی اکسید کربن و نقش آن در گرم شدن اقلیم زمین اشاره دارد.
کربن خاک علاوه بر داشتن مزایای دیگر، با حفظ آب و کمک به رشد گیاهان، به سالم ماندن خاک کمک می نماید.


دلیل آغاز این پژوهش توسط دومینوز هورتا و همکارانش این بود که شواهد تجربی در مورد واکنش چرخه کربن خاک نسبت به اثرات ناشی از گرما، خشکسالی و از دست رفتن تنوع، خیلی کم است. آنها برای به دست آوردن شواهد بیشتر، جوامع میکروبی را دستکاری کردند و عوامل گوناگونی مانند ادغام گونه های میکروبی، دما و رطوبت خاک را هم مورد بررسی قرار دادند.
دومینوز هورتا اظهار داشت: تنوع جالب است اما نه فقط در مورد میکروبیولوژی ؛ بلکه این تنوع در همه ارگانیسم ها همچون انسان هم می تواند جالب باشد. تنوع تحت تأثیر عوامل متفاوتی قرار دارد و به نظر می آید که سیستم های متنوع تر، کارآیی بیشتری دارند و فشار را بهتر تحمل می کنند. هدف ما این است تا به نقش تنوع میکروبی در بهره وری کربن خاک پی ببریم.
وی ادامه داد: یکی از موضوعات جالبی که ما مشاهده کردیم، این است که جوامع میکروبی متنوع تر، بهره وری بیشتری دارند. میکروب ها در این جوامع، بیشتر از جوامعی که تنوع در آنها کمتر است، رشد می کنند.
پژوهشگران در بررسی خود، به این نتیجه رسیدند که تنوع حاصل از رابطه میان اکوسیستم و عملکرد می تواند تحت تأثیر شرایط نامطلوب خاک از دست برود. پژوهشگران برای درک تغییراتی که در چرخه کربن خاک رخ می دهند، باید چندین جنبه از تغییرات جهانی را در نظر بگیرند.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.



1399/05/09
23:04:12
5.0 / 5
1965
تگهای خبر: دام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان