چرا صادرات گل و گیاه كم شد؟

چرا صادرات گل و گیاه كم شد؟ یاری كالا: صادرات گل و گیاهان زینتی در سال قبل نسبت به مدت مشابه آن در سال ۱۳۹۵ از نظر ارزشی ۹ درصد و از نظر وزنی شش درصد كاهش را تجربه كرده است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، تحلیل های آماری عرضه شده گویای آن می باشد كه صادرات انواع گل و گیاهان زینتی در سال ۱۳۹۶ از نظر ارزش ۲۴ میلیون دلار و از لحاظ وزن ۵۲۰۰ تن بوده است كه این ارقام هر دو نسبت به سال قبل خود دچار كاهش شده اند.
اما همچون مهم ترین دلایلی كه سبب كاهش صادرات در این بخش شده می توان به بحث هایی مانند گرانی نرخ كرایه حمل هوایی، مشكلات حمل زمینی از محل كشت، پایانه و غیره تا گمرك خروجی، مشكلات مربوط به تنظیم زمان بندی تولید و حمل و در نتیجه عدم تحقیق به موقع محصول متناسب با نیاز مشتری و همینطور ورود انفرادی صادر كنندگان ایرانی به بازار های جهانی و عدم پیروی از یك استراتژی مشترك می توان اشاره نمود.
البته طبیعی است كه ورود كشورهای جدید و نوپا در عرصه صادرات گل و گیاه و فشرده شدن رقابت در بازارهای جهانی هم در این امر بی تاثیر نبوده است. از جانب دیگر افزایش فروش گل به قیمت پایین به واحد های فرآوری در خارج از كشور به علت نبود امكانات فرآوری در ایران و همینطور بروز ضایعات فراوان و تبدیل به زباله گل به علت نبود سیستم های نگهداری و فرآوری كه منجر به افزایش تناژ و كاهش عرضه این محصول می شوند از دیگر موانعی به حساب می آید كه بر سر صادرات این محصول وجود دارد.

گل های ایرانی كجا می روند؟
اما مروری بر آمارها گویای آن می باشد كه همچون خیلی از موارد عراق عمده ترین بازار گل های زینتی ایران به حساب می آید كه در سال قبل با افزایش ۴۹.۴ درصدی واردات یا رقمی حدود ۱۱.۸ میلیون دلار همواره گل از ایران وارد كرده است.
ویتنام را می توان دومین بازار گل و گیاه ایرانی دانست كه در سال قبل واردات این بازار از ایران ۵۵.۹ درصد كاهش یافته و از حدود شش میلیون و ۸۰۰ هزار دلار در سال ۱۳۹۵ به سه میلیون دلار محدود شده است.
تركمنستان سومین بازار گل های زینتی ایران است كه در سال قبل این بازار هم با كاهش جدی واردات مواجه بوده است. بدین ترتیب در سال قبل ۲.۷ میلیون دلار انواع گل و گیاه به این كشور صادر شده كه این رقم نسبت به سال ماقبل آن ۳۵.۷ درصد كاهش داشته است.
آذربایجان با واردات ۱۱۰۰ میلیون دلاری چهارمین بازار گل و گیاه ایران است كه نسبت به سال قبل خود ۲۲.۲ درصد افزایش واردات داشته است، همینطور می توان از افغانستان بعنوان پنجمین بازار هدف یاد كرد كه با وارداتی در حد یك میلیون دلار نسبت به سال قبل آن ۴۲.۹ درصد افزایش واردات داشته است.
در این مدت چهار میلیون و ۴۰۰ هزار دلار انواع گل و گیاه به كشورهای دیگر صادر شده كه این رقم نسبت به مدت مشابه آن در سال قبل ۴۶.۷ درصد افزایش را نشان داده است. سهم صادرات گل و گیاه در پنج بازار عمده صادراتی هم ۸۱ درصد از كل صادرات این بخش را به خود مختص كرده است.
جدول زیر وضعیت صادرات انواع گل ها و گیاهان زینتی در سال قبل را نشان می دهد:

البته سال قبل در زمینه واردات انواع گل های زینتی هم شاهد اعمال محدودیت هایی در كشور بویدم.بدین تریتب رئیس سازمان حفظ نباتات اعلام نمود كه "بن سای" و "لاكی بامبو" با عنایت به آلوده بودنشان به آفات و بیماری هایی كه ممكن است خسارات ملی به بار آورند، وارداتشان از چین و تایلند ممنوع شده، چراكه ۶۰ درصد محموله های این كشورها آلوده هستند.



1397/03/15
21:24:09
5.0 / 5
5269
تگهای خبر: ارز , بازار , صادرات , واردات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان