در استان البرز کاهوی غرقابی کشت می شود اما به گلخانه آب نمی دهند!

در استان البرز کاهوی غرقابی کشت می شود اما به گلخانه آب نمی دهند! یاری کالا: البرز استان البرز هم مثل بسیاری دیگر از مناطق کشور با مشکل آب مواجه می باشد. طی 30 سال اخیر سطح آب های زیرزمینی در این استان بیش از 20 متر کاهش پیدا کرده و عمق تعدادی از چاه ها به 300 متر هم رسیده است. این وضعیت بحرانی موجب تاکید هر چه بیشتر بر کشت گلخانه ای شده است اما در عمل شاهد کشت غرقابی محصولات آب بر در البرز و در مقابل تعطیلی یکی از بزرگترین مجموعه های گلخانه ای استان به سبب بی آبی هستیم!



به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، شهرک گلخانه ای مهستان ۶۴ واحد و ۳۵ هکتار سطح زیرکشت دارد اما کشاورزان این شهرک می گویند به سبب بد عهدی برخی نهادها مانند آبفا در تعهد خود برای تامین آب مورد نیاز شهرک، درحال جمع آوری گلخانه های خود هستند و به زودی این شهرک به یک زمین خالی تبدیل و حدود ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه که صرف فناوری روز کشاورزی شده از استان خارج و کارگران ماهر این واحدهای گلخانه ای بیکار خواهند شد.

پیش از این علی حدادی نماینده ساوجبلاغ، نظرآباد، طالقان و چهارباغ درباب وضعیت این شهرک گلخانه ای به ایسنا گفته بود که «تامین آب بخش گلخانه استان یک ضرورت است و جهاد کشاورزی و وزارت نیرو وظیفه دارند آب مجموعه های گلخانه ای و نیز بخش مهستان را تامین کنند.»

در همین خصوص با علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی و دیگر نماینده البرز در مجلس شورای اسلامی هم گفت و گو کردیم.

عباسی معتقد است: اگر بخواهیم در بخش کشاورزی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید به سمت توسعه کشت های گلخانه ای حرکت نماییم چون استان البرز برای کشت های باز به اندازه کافی اراضی ندارد.

علیرضا عباسی در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه عملکرد گلخانه می تواند به پنج تا شش برابر کشت در اراضی باز برسد؛ اضافه کرد: به همین دلیل در بخش توسعه کشاورزی باید موانعی که بر سر راه کشت های گلخانه ای است را تا جایی که امکان دارد مرتفع سازیم.

عباسی افزود: البرز با مشکل آب مواجه می باشد و با وجود آن، آب سدهای موجود هم به سمت تهران هدایت می شود البته این امر هم اجتناب ناپذیر است و باید آب پایتخت را تامین نماییم. از جانب دیگر کشت هایی در سطح کشاورزی استان داریم که در فضای باز به انجام می رسد و چندبرابر آب مصرف می کند پس باید این کشت ها را ساماندهی کرد و به فضای گلخانه ای تبدیل نماییم و مصرف آب آنها را کاهش دهیم.

وی افزود: هم اکنون شاید در عرصه تامین آب و اراضی مشکل داشته باشیم اما در بخش نیروی انسانی، نیروی بسیار متخصص و با تجربه ای در اختیار داریم که می توانند از همین پتانسیل های موجود عملکرد خوب بگیرند. بدین سبب باید روش های نوین آبیاری را در استان توسعه و نیز کشت های گلخانه ای را گسترش دهیم تا بتوان در واحد سطح هم اشتغال را بالا ببریم و هم عملکرد بیشتری از فضای باز به دست آوریم. با این اقدامات آب کمتری هم مصرف نماییم.

عضو کمسیون کشاورزی مجلس اشاره کرد: برخی از گلخانه داران استان مطرح می کنند که مشکل تامین آب دارند و آب مورد نیازشان را از چاه برداشت می کنند در صورتیکه چاه های فعلی تا عمق ۳۰۰ متر رسیده اند که شاید دیگر برای بهره برداری آب به صرفه نباشند.

وی اضافه کرد: لازم است به سمت کشت های متراکم و گلخانه ای که نیاز آبی کمتری دارند حرکت نماییم تا با عملکرد بالاتری بتوانیم تولید بهتری داشته باشیم. این مسائل کشاورزی استان است که اگر بخواهیم راهکاری برای آن داشته باشیم و بر مشکلاتی که گلخانه داران با آن مواجهند فائق بیاییم در مسیری که گفته شد باید پیش برویم.

عباسی در پاسخ به این که باتوجه به اهمیت کشت گلخانه ای و محدودیت های تامین آب چه زیرساخت هایی برای توسعه کشت گلخانه ای و متراکم لازم است، اظهار داشت: آبی که در استان داریم را باید مدیریت نماییم. امروز حجم آبی که بخش زیادی از آن در کشت های باز وجود دارد باید ساماندهی گردد. به عنوان مثال در محمد شهر و قسمت های دیگری که در استان وجود دارد قسمتی از اراضی به کشت کاهو و صیفی جات و... اختصاص یافته که بصورت غرق آبی آبیاری می شوند. این یعنی ۱۰ برابر آب مصرف می شود، در صورتیکه اگر این کشت را به سیستم گلخانه ای تغییر بدهیم تا ۱۰ برابر می توانیم آن سطح را با همان مقدار آب آبیاری کرد.

عضو کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به چگونگی رفع اشکال تامین آب گلخانه های شهر مهستان اضافه کرد: در این خصوص یک تعهدی از قبل داده شده و مجوزهایی هم داده بودند و مجموعه هایی هم قرار بوده به یکسری تعهدات عمل کنند. اینجا یک کوتاهی هایی انجام شده اما وقتی درصدد هستیم تولید را در کشور افزایش دهیم و موانع تولید را برداریم و از بخش تولید هم حمایت نماییم باید حمایت هایی را در این زمینه داشته باشیم.





منبع:

1402/03/09
10:35:26
0.0 / 5
283
تگهای خبر: اشتغال , تولید , دام , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان