با تلاش فناوران یك شركت دانش بنیان؛
امكان تست سلول های خورشیدی با كاربرد در ماهواره ها در كشور برقرار شد
یاری كالا: پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان مستقر در پارك فناوری پردیس دستگاهی برای تست نوعی از سلول های خورشیدی با كاربرد در طراحی و ساخت ماهواره ها معرفی كردند كه قادر می باشد عملكرد و میزان بازده این سلول ها را كه وارداتی است، مورد ارزیابی قرار دهد.
افشین اصلیان، مجری طرح در گفت و گو با ایسنا دستگاه تست سلول های خورشیدی مولتی جانكشن را از دستاوردهای این شركت دانش بنیان دانست و اظهار داشت: سلول های خورشیدی كه در ساخت ماهواره ها استفاده می شود، باید دارای بالاترین سطح از بازدهی باشد؛ بدین جهت در ماهواره ها از سلول های خورشیدی خاصی با عنوان "مولتی جانكشن" بهره برده می شود.
وی اشاره كرد: این سلول ها بر روی بدنه ماهواره ها و یا بر روی بالك های بازشونده نصب می شوند و انرژی مورد نیاز ماهواره ها را تامین می كنند.
اصلیان با اشاره به اینكه این سلول های خورشیدی از خارج به كشور وارد می شود، اظهار نمود: از آنجایی كه این سلول ها وارداتی هستند، پیش از بهره برداری از آنها در پروژه های ماهواره ای باید مورد تست و ارزیابی قرار گیرند تا میزان صحت عملكردی آنها اثبات شود.
این محقق از طراحی و ساخت دستگاه های در رابطه با تست سلول های خورشیدی مولتی جانكشن آگاهی داد و تصریح كرد: این سلول ها علاوه بر ماهواره ها در سیستم های خورشیدی متمركز استفاده می شود و این دستگاه قادر به تست سلول های خورشیدی برای كاربردهای مختلف است.
اصلیان، مطالعه بر روی سیستم خورشیدی متمركز را از دیگر زمینه های تحقیقاتی این شركت ذكر كرد و اضافه كرد: این سیستم ابتدا نور خورشید را در كانونی متمركز می كند و از این طریق هم آب گرم و هم برق تولید می شود.
وی با اشاره به اینكه این سیستم خورشیدی متمركز، كلكتوری است كه بطور همزمان هم برق و هم آب گرم تولید می كند، توضیح داد: یكسری كلكتورهای حرارتی وجود دارد كه تنها آب گرم تولید می كند و در این مطالعات ما نوع جدیدی از كلكتورها را طراحی كردیم كه قادر می باشد با بازده بالا برق و آب گرم را تامین كند.
منبع: یاری كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب