اعتبار2 هزارمیلیادرریالی جبران خسارت سیل مازندران پرداخت گردید

اعتبار2 هزارمیلیادرریالی جبران خسارت سیل مازندران پرداخت گردید یاری كالا: ساری- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مازندران اظهار داشت كه یكهزار و 990 میلیارد ریال از كمك های در نظر گرفته شده دولت برای جبران بخشی از خسارت سیل مهر ماه استان تابحال تخصیص یافته است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایرنا، بارندگی شدید به همراه سیلی كه سیزدهم و چهاردهم مهر ماه در مازندران جاری شد، بیشترین خسارت را به زندگی مردم و زیرساخت های بخش های مختلف در غرب استان بر جای گذاشت.
این بارندگی كه در 17 سال قبل بی سابقه ارزیابی شد، بر مبنای برآوردهای اولیه بیشتر از هفت هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف خسارت زد.
علی نبیان روز شنبه در جلسه شورای اداری مازندران توضیح داد: 230 میلیارد ریال از این مبلغ به صورت بلاعوض به مردم و كشاورزان از جانب جهاد كشاورزی و بنیاد مسكن در حال پرداخت است.
وی اضافه كرد: همینطور 500 میلیارد ریال هم بر مبنای مصوبه هیات دولت برای ترمیم و باز سازی زیر ساخت های شهری و 400 میلیارد ریال برای زیر ساخت های روستایی تخصیص یافته و به حساب استان واریز شده است.
معاون استاندار مازندران اظهار داشت: 860 میلیارد ریال هم در قالب تسهیلات با بهره چهار درصدی برای خسارت دیدگان روستائی و پنج درصدی برای شهرنشینان با باز پرداخت 15ساله تخصیص یافته است.
** لزوم لایروبی فوری رودخانه ها
نبیان مهم ترین علت خسارت زایی بارندگی شدید مهر ماه امسال را لایروبی نشدن رودخانه های استان بخصوص در حوزه داخل شهرها و روستاها اعلام نمود.
وی اظهار داشت كه استان مازندران هفت هزار كیلومتر رودخانه دارد كه 500 كیلومتر آن از داخل شهرها عبور می كند و لایروبی آن وظیفه شهرداری است.
معاون استاندار مازندران اضافه كرد: برای جلوگیری از خسارت احتمالی شهرداران بر مبنای دستورالعمل وزارت كشور باید نسبت به لایروبی و تولید دیواره بتنی رودخانه ها اقدام ضروری انجام دهند.
وی اضافه كرد: تحقیقات در باره سیلاب های یك دهه اخیر نشان داد كه آورده ناشی از سیل به رودخانه ها علاوه بر چوب و آشغال، نخاله های سنگین نظیر مصالح ساختمانی را شامل می گردد كه در حاشیه رودخانه ها رها شده و یا بر اثر ساخت و ساز غیرمجاز به آنها راه می یابد.
معاون استاندار مازندران با اشاره به اینكه طرح لایروبی و پاكسازی رودخانه های مازندران در شركت آب منطقه ای استان وجود دارد، تصریح كرد: صد البته پیش بینی هواشناسی و اطلاع رسانی سریع و دقیق رسانه ها منجر به كاهش چشم گیری خسارت طوفان مهر ماه امسال در مازندران هم شد.
وی با بیان این كه بارندگی مهر ماه سال جاری با آمادگی ستاد مدیریت بحران رخ داد كه نتیجه آن كاهش خسارت بوده است، اضافه كرد: این كه در بازه زمانی كمتر از 20 ساعت 330 میلیمتر باران در استان ببارد، یك و نیم برابر میانگین كشوری است و نشان داده است با تغییرات اقلیمی مواجه هستیم.
** ادامه بازسازی مناطق سیل زده
معاون استاندار مازندران با بیان این كه استان هم اكنون در مرحله بازسازی مناطق سیل زده قرار دارد، اظهار داشت: تابحال چهار جلسه ستاد بازسازی مناطق سیلزده استان تشكیل شده و كارها در حال انجام می باشد.
وی اضافه كرد: هم اكنون 40 دستگاه ماشین آلات سنگین در حال لایروبی رودخانه های استان بخصوص در مناطق غربی هستند و این كار با كمك گرفتن از تمامی مناطق استان و حتی استان های
دیگر انجام می گردد.
نبیان با عرضه گزارشی از آخرین وضعیت خدمات رسانی به سیل زدگان، اظهار داشت: اكنون كمك بلاعوض به یكهزار و 128 خانواری كه خانه های آنها دچار خسارت شد، پرداخت شده است و بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در حال تكمیل پرونده برای پرداخت وام برای بازسازی واحد های مسكونی خسارت دیده است.
وی اضافه كرد: ترمیم و باز سازی زیر ساخت ها هم در حال انجام می باشد و اقدامات اولیه انجام شده و الان در مرحله نهایی آن قرار داریم.
** تهدید خطر سیل در تنكابن
فرماندار تنكابن هم در این جلسه نسبت به آب شدن یخچال های علم كوه و تهدید خطر سیل در منطقه كوهستانی دو هزار و سه هزار این شهرستان در آینده اخطار داد.
سیدامیر حسینی جو اظهار داشت: با اینكه سیل اخیر بیشترین خسارت را در بخش مركزی داشت، ولی خطر سیل در مناطق بالادست با عنایت به تغییرات اقلیمی همچنان وجود دارد و باید مقوله آبخیزداری در بالا دست و لایروبی رود خانه های غرب استان مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه اگر به طرح آبخیزداری در كنار ساماندهی رودخانه توجه نشود، مشكل باقی خواهد ماند، اضافه كرد: در سیل اخیر یكهزار و 200 واحد مسكونی دچار خسارت آبگرفتگی شد و 27 واحد هم صد درصد تخریب گردید.
حسینی جو از ساخت ساز در حریم رودخانه ها بعنوان مشكل جدی در غرب مازندران و شهرستان تنكابن یاد كرد و اظهار داشت كه تمامی ساختمان های تخریب شده كامل در سیل اخیر در حریم رودخانه ها قرار داشتند.
وی روند كنونی لایروبی رودخانه ها را برای جلوگیری از خطر سیل ناكافی دانست و بر لزوم داشتن نگاه فوریتی به این مورد تصریح كرد.
حسینی جو توضیح داد: با عنایت به حجم آورده سیل به رودخانه ها از تنه درختان گرفته تا نخاله های ساختمانی، با روند موجود لایروبی رودخانه ها 2 سال زمان می برد و لازم است برای انجام سریعتر تمامی فرایند های غیرضروری اداری حذف شود.
6990/1654


1397/08/12
15:05:22
5.0 / 5
4595
تگهای خبر: ارز , تسهیلات , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان