خاموشی در پایتخت و بی اطلاعی شهروندان

خاموشی در پایتخت و بی اطلاعی شهروندان یاری كالا: تهران- با گرم شدن هوا، پیك مصرف برق كشور به 55 هزار و 432 مگاوات رسیده، آن هم در شرایطی كه تولید نیروگاه های برقآبی كاهش یافته است و تجهیزات انتقال برق هم زمانی كه مصرف برق از حدی بیشتر شود، پاسخگوی كل تقاضاها نیست.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، توزیع برق تا هفته گذشته بدون هیچ مشكلی در حال انجام بود اما از آن زمان تاكنون، شهروندان برخی شهرها همچون پایتخت با قطعی های مكرر رو به رو شده اند.
یكی از چالش هایی كه مردم در چنین شرایطی با آن مواجه می شوند، ناشی از بی اطلاعی نسبت به زمان قطعی برق است زیرا در چنین شرایطی امكان دارد شهروندان در آسانسور باشند یا قصد باز یا بسته كردن درب پاركینگ های اتوماتیك را دارند و... كه در این صورت باید منتظر وصل شدن برق باشند.
این مساله گلایه های دیگری هم به دنبال داشته است و آن اینكه، با قطع شدن برق در هوای گرم تابستان، آنها از زمان های این قطعی روزانه بی اطلاعند؛ در چنین شرایطی، سامانه 121 شركت برق هم پاسخگو نیست زیرا خیلی از مردم به صورت همزمان با این سامانه تماس می گیرند.
«همایون حائری» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، امروز (دوشنبه) در پاسخ به خبرنگاران كه می گفتند آیا امكان اعلام قطعی برق به مردم وجود ندارد؟ اظهار داشت: از آنجائیكه مصرف برق تابعی از دمای هوا است، نمی توان برای قطعی های موقتی پیش بینی داشت.
وی ادامه داد: تابحال خاموشی برنامه ریزی شده ای در دستور كار قرار نداده ایم كه ساعت های قطعی برق مشخص باشد اما مذاكراتی در این زمینه با شركت های توزیع برق داشته ایم كه بتوانیم مبحث را به شكلی به مردم آن منطقه اطلاع رسانی نماییم.
معاون وزیر نیرو درباره خاموشی های اخیر در بعضی شهرها اظهار داشت: با عنایت به كاهش نزولات آسمانی، 4600 مگاوات از ظرفیت 9600 مگاواتی نیروگاه های برقآبی كشور امسال كاهش یافته است.
وی با اشاره به اینكه به ازای افزایش هر یك درجه دما، مصرف برق كل كشور 1500 مگاوات افزایش می یابد، افزود: علاوه بر كاهش تولید برق در نیروگاه های برقآبی، زمانی كه مصرف برق در زمان پیك از حدی بیشتر شود، برخی تجهیزات دیگر جواب نمی دهد؛ در این شرایط ترانس ها دچار اضافه بار و كابل ها با مشكل مواجه می شوند.
این مقام مسئول سفارش كرد: مشتركان، مصرف برق خویش را ۱۰ درصد كاهش دهند تا به راحتی و بدون خاموشی بتوانیم از شرایط كنونی عبور نماییم.
وی با یادآوری سهم قابل توجه وسایل سرمایشی در افزایش مصرف برق در كشور اظهار داشت: از 54 هزار مگاوات مصرف برق در زمان پیك، 20 هزار مگاوات مربوط به تجهیزات سرمایشی است.
معاون وزیر نیرو در تشریح بزرگی این عدد اظهار داشت: 20 هزار مگاوات معادل كل مصرف برق چهار كشور همسایه ایران است.
حائری در پاسخ به پرسشی درباره نقش افزایش تعرفه های برق بر صرفه جویی هم اظهار داشت: افزایش هفت درصدی نرخ تعرفه های برق به هیچ وجه اثری بر كاهش مصرف نداشت.
معاون وزیر نیرو اظهار داشت: در شرایط كنونی كه قیمت تمام شده برق 2 برابر قیمت تكلیفی است، مشتركانی كه بیش از سایران برق مصرف می كنند، به همان میزان بیشتر از یارانه برخوردار می شوند.
وی ر مورد میزان تفاهم نامه های امضا شده میان صنعت برق و مشتركان بخش صنعتی، كشاورزی و... برای مدیریت مصرف در زمان پیك، اظهار داشت: تفاهم نامه هایی برای مدیریت مصرف برق به میزان یك هزار و 300 مگاوات در زمان پیك به امضا رسیده است.
حائری در مورد افزایش تعرفه برق مشتركان پرمصرف اظهار داشت: برنامه ای در دستور كار وزارت نیرو قرار گرفته است كه با اجرای آن، نرخ برق مشتركان پر مصرف مطابق با قیمت تمام شده محاسبه می گردد.
به گفته حائری، این برنامه تدوین و اجرای آن با بخشنامه افزایش تعرفه دستگاه های اداری شروع شده است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی خاطرنشان كرد: اگر مصرف برق در جامعه اصلاح گردد، یك سوم ظرفیت های نیروگاهی تولید شده، اضافه خواهند بود؛ به عبارتی دیگر، در صورت درست مصرف كردن برق، نیاز كشور با فعالیت دو سوم از ظرفیت نیروگاهی كشور تامین می گردد.

** درخواست از شهروندان
در خاموشی های اخیر عوامل مختلفی همچون افزایش دما، كمبود منابع آبی جهت استفاده در نیروگاه های برقآبی، افزایش مصرف، پاسخگو نبودن میزان تولید و همینطور جوابگو نبودن تجهیزات انتقال و توزیع مانند ترانس ها، فیدرها و كابل ها و... دست دارند.
اگرچه انتظار می رفت وزارت نیرو با عنایت به تكرار این شرایط در سال های گذشته، شرایط كنونی را پیش بینی و برای آن اقدامی عملی می كرد اما اكنون مرتفع ساختن خیلی از این مشكلات همچون كمبود منابع آب و افزایش دما از توان آنها خارج است؛ در این شرایط فقط می توان با كاهش مصرف و بكارگیری راهكارهایی ساده به خودمان كمك نماییم و جلوی خاموشی های گاه و بیگاه را بگیریم.

** لزوم تكریم و پاسخگو بودن به ارباب رجوع
قطعی برق در ایام اخیر در پایتخت، سبب شد خیلی از شهروندان در تماس با ایرنا، ضمن انتقاد از اطلاع رسانی نكردن از این قطعی ها كه مشكلات زیادی را برای آنها تولید كرده، از پاسخگو نبودن مجموعه وزارت نیرو و پاسخ های نامشخص گله مند و معترض باشند.
به گفته آنها، در این روزها تماس با شماره 121 حوادث برق برای پیگیری چرایی قطعی، شما را با روندی می كشاند كه سرانجام آن، چیزی جز پاسخ های نامشخص و معطلی پشت تلفن، نتیجه ای به همراه ندارد؛ زیرا وقتی برای اطلاع از چرایی قطع برق، سیستم تلفن پاسخگو، شما را به كارشناسان وصل می كند، لحظه ای بعد اعلام می گردد به علت ترافیك سنگین باید به مدت طولانی انتظار بكشید و به دنبال این پیام، ارتباط قطع می گردد.
یكی از مخاطبان، این مشكلات را حتی تا دفتر بازرسی وزارت نیرو هم كشانده است كه آنها هم گفته اند این مورد را پیگیری می نماییم، اما سخنی از چرایی قطعی برق كه این روزها در بخش های مختلف تهران دامنگیر شده، نگفته اند.
معضل مهم در قطعی برق برای برخی شهروندان، مسدود شدن كوچه ها در بعضی مناطق به علت غافلگیر شدن و بازنشدن درب های پاركینگ های منازل بوده است.
با توجه به این مسایل، مسئولان شركت برق پس از قطع شدن در در ایام اخیر، حداقل می توانستند با انتشار اطلاعیه ای، چرایی این مساله را اعلام كنند تا شهروندان برای پیشگیری از مواجه شدن با مشكلاتی كه به یكباره از این قطعی برق برای آنها تولید می شود، اقدامات لازم را انجام دهند.
اقتصام**9189**2023


1397/04/11
23:10:56
2.5 / 5
5120
تگهای خبر: تولید , دام , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
تشریفات عروسی:
https://markaztalar.com/%D8%AA%D8%B4%D8%B1%DB%8C%D9%81%D8%A7%D8%AA-%D8%B9%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C-1
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان