خسرو فروغان گران سایه در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: نان به عنوان قوت اول مردم ایران بشمار می رود و همین سبب شده برای تولید گندم، خیلی از آب های زیر زمینی استان ها از بین برود.
وی ادامه داد: سیاستی كه در مورد نان داشته ایم، این بوده كه نباید گندم از خارج بیاوریم و باید در تولید گندم خودكفا شویم كه این سیاست چندان درستی نیست.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اضافه كرد: بحث نان را برای مردم خیلی حساس كردیم و همین حساس كردن سبب شده امروز با كمترین نوسان قیمتی مردم عكس العمل نشان دهند. ما در سال های گذشته فرهنگ غذای مردم را تغییر ندادیم و روی این جریان سرمایه گذاری نكردیم. امروز در كشورهای دیگر نان حرف اول را در تغذیه نمی زند و كنار غذاهای دیگر قرار گرفته است. بنابراین نیازی كه ما به آرد و گندم داریم هیچ كشور دیگری ندارد، این در شرایطی است كه ما در منطقه ای قرار داریم كه با كمبود آب مواجه هستیم.
فروغان گران سایه خاطرنشان كرد: بعضی شهرهای ما در چند سال قبل افزایش نرخ نان نداشته اند. مثلا شیراز در سه سال اخیر افزایش نرخ نان نداشته است اما در این مدت هزینه ها سنگین شده است. حقوق كارگر هر سال چند درصد افزایش داشته و قیمت آب، برق و گاز هم افزایش پیدا كرده است. نرخ مالیات ها هم بیشتر شده است. در كنار افزایش هزینه ها، تورم روی كالاهای دیگر هم وجود داشته است؛ بنابراین باید به مرور قیمت نان افزایش پیدا می كرد.
وی ادامه داد: البته بهتر است افزایش قیمت نان تدریجی انجام شود. اكنون هم كه افزایش قیمت نان متوقف شده نظارت روی نانوایی خیلی سخت است، چون ما دستگاه نظارتی قوی نداریم.
رئیس كمیسیون بازرگانی داخلی اتاق بازرگانی ایران اضافه كرد: در مورد نان نهایتا دو حالت داریم. یكی اینكه نرخ نان واقعی شود و نانوایی كه می خواهد هزینه كند بتواند یك سود تقریبی هم داشته باشد. یا اینكه به همین شكل وضعیت نان را نگه داریم كه مشاهده می كنیم این اتفاق سبب شده وزن چانه نان كم شود یا نمك نان را زیاد كنند یا اینكه ایرادات دیگری در تهیه نان به وجود آید كه در حالت دوم، مردم بیشتر متضرر می شوند بنابراین بهتر است قیمت نان واقعی شود.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، با مصوبه ستاد تنظیم بازار قیمت نان قرار شد از اول آذر ماه افزایش یابد اما به دستور رئیس جمهور این مصوبه متوقف گردید تا بررسی ها در این زمینه تكمیل شود.