تعاون در هفته ای كه گذشت؛

تاریخ واریز یارانه تغییر کرد

تاریخ واریز یارانه تغییر کرد یاری کالا: در حالی معاون امور اقتصادی وزیر تعاون از واریز مبلغ یارانه تشویقی در 17 بهمن آگاهی داده بود که سازمان برنامه و بودجه طی اطلاعیه ای اعلام نمود واریز یارانه به انتها ماه موکول شده است.



به گزارش یاری کالا به نقل از مهر، یکی از پرسش های ماه های پایانی هر سال این است که عیدی کارکنان چقدر است؟ نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره ی عیدی امسال کارگران گفت، حداقل عیدی معادل ۲ ماه حقوق قانون شورای عالی کار و حداکثر ۳ تا حقوق می شود. بدین سبب حداقل عیدی ۱۰ میلیون و ۱۶۵ هزار و ۶۸۰ تومان بوده و حداکثر ۱۵ میلیون و ۹۲۴ هزار و ۸۵۲ تومان تعیین شده است؛ البته اگر کارفرمایی عیدی کارگران خودرا برمبنای دو برابر حقوق آنها بپردازد و از سقف تعیین شده بالاتر باشد کار غیرقانونی نکرده است.
عملکرد یک بام و دو هوای دولتمردان
در حالی که معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام نموده بود، مبلغ یارانه تشویقی در طرح کالابرگ الکترونیکی که ۲۲۰ هزار تومان شده است، ۱۷ بهمن به حساب افراد واریز می شود، در همین روز سازمان برنامه و بودجه در اطلاعیه ای اعلام کرد، از این پس یارانه نقدی و معیشتی از بیستم به آخر ماه موکول شده است. بدین سان یارانه دهک های یک تا سه ۲۵ هر ماه و یارانه نقدی و معیشتی سایر خانوارهای مشمول سی ام واریز می شود.
گفتنی است؛ طرح «فجرانه» با یارانه مضاعف ۲۲۰ هزار تومان از ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ (۲۵ و ۳۰ بهمن) تا ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ (۲۵ و ۳۰ اردیبهشت) اجرا می شود.
دولت و خواسته های جامعه کارگری
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران درباره ی مطالبات جامعه کارگری عنوان نمود، طی نامه نگاری های انجام شده با رییس مجلس شورای اسلامی و کمیسیون تلفیق، کانون اهتمام شد صدای جامعه کارگری به گوش مسئولان برسد. به عنوان مثال موضوع استاد-شاگردی با وجود این که نمایندگان معتقد بودند رأی نمی آورد درحال تصویب بود که با پیگیری جامعه کارگری در آخرین لحظات رد و از دستور کار خارج شد. البته در بعضی موارد مانند افزایش سن و سابقه بازنشستگی پیگیری ها نتیجه ای در بر نداشت.
وی به گلایه گفت، اگر افزایش سن و سابقه بازنشستگی باتوجه به افزایش امید به زندگی همچون کشورهای اروپایی است باید سایر فاکتورها و شاخص ها مانند بیمه، آموزش، بهداشت و… نیز برمبنای معیارهای این کشورها باشد. آیا روابط کار ما همچون کشورهای اروپایی است؟ آیا مبلغ پرداختی به بازنشستگان مانند آنها انجام می شود؟ گله مند هستیم که در موضوع افزایش سن بازنشستگی از تشکل های کارگری نظرسنجی نشد. دولت می خواهد ناترازی اقتصادی را با افزایش سن و سابقه شاغلان تراز کند در صورتیکه برای خروج از وضعیت فعلی صندوق تامین اجتماعی، دولت باید بدهی خودرا به این صندوق بپردازد.
وی با اشاره به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی اظهار کرد، قرار بود امسال ۷۰ همت این بدهی پرداخت گردد که تا کنون اقدامی صورت نگرفته است. فراموش نشود ۷۰۰ همت بدهی که از دهه ۵۰ تا به امروز است باید باتوجه به نرخ تورم به روز شود.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران همین طور به حق رأی شورای عالی کار اشاره نمود و یادآور شد، مطابق بخشنامه شورای عالی کار حضور تمام تشکل ها باید بصورت کارگروهی باشد که متأسفانه اینطور نیست؛ حق رأی برای ۳ نماینده از یک تشکل در این شورا به مدلول عدم اجرای عدالت است.
امنیت شغلی و ۳ دهه پیگیری
عضو هیأت مدیره کانون عالی انجمن های صنفی سراسر کشور هم از ارسال پیش نویس لایحه امنیت شغلی به هیأت دولت آگاهی داد و گفت پس از تصویب نهایی در این هیأت به مجلس می رود. این تغییرات خواسته ۳ دهه گذشته جامعه کارگری در عرصه تامین امنیت شغلی را محقق می کند.
وی اضافه کرد: با برگزاری ده ها جلسه کارشناسی در وزارت کار پیش نویس نهایی این لایحه تهیه و تدوین شده است و تلاش شد که مقوله امنیت شغلی ارتقا پیدا کند. برمبنای تغییرات اگر هر قراردادی تا ۵ سال تمدید شود، این قرارداد کار به دائمی تبدیل خواهد شد.
آسیب های شغلی و ضرورت آموزش
معاون امور روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره ی ارتقا فرهنگ ایمنی کار گفت، ایران در دو سال قبل به مقاوله نامه ۱۵۵، ایمنی و بهداشت کار پیوست. برمبنای آمار جهانی سالانه ۴ درصد تولید ناخالص کشورها صرف حوادث کار و بیماریهای شغلی می شود. این عدد در ایران نیز رقم چشمگیری است.
سال گذشته حوادث ناشی از کار ۱۴ درصد نسبت به نرخ کاهش یافت؛ همین طور ۱۱ درصد از حوادث ناشی از کار روند کاهش داشت.
آموزش کارفرمایان کارگاه های زیر ۱۰ نفر نیروی کار همچون اقداماتی است که در دستور کار معاونت امور روابط کار وزارت تعاون قرار دارد. هم اکنون یک میلیون کارگاه زیر ۱۰ نفر نیروی کار در کشور فعال می باشند که اهمیت آموزش در این بخش را می رساند.
آموزش زنان سرپرست خانوار از دیگر برنامه ها بوده و در این جهت ۱۰ هزار نفر از فعالان مشاغل خانگی آموزش دیده اند؛ در صورتیکه قبل از این آموزش فقط برای واحدهای بزرگ تولیدی الزامی بود.


منبع:

1402/11/19
13:44:40
0.0 / 5
267
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بهداشت , تورم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان