زاکانی، وارث مرده ریگ احمدی نژاد

زاکانی، وارث مرده ریگ احمدی نژاد به گزارش یاری کالا، شورای شهر تهران طی شش دوره از شکل گیری تا کنون، به طور عمده در اختیار اصولگرایان بود و آنها فرصت داشتند در این زمان طولانی، ایده های خویش را در مورد شهر و مدیریت شهری به اجرا بگذارند و بخش زیادی از اهداف و برنامه های خویش را عملیاتی و محقق کنند. بنابراین، پر بیراه نخواهد بود، اگر بخواهیم هر گونه بررسی وضع موجود شهر تهران را با کارنامه اصولگرایان در پیوند بدانی.



در این دوران طولانی، آنها سکان مدیریت شهری را به محمود احمدی نژاد، محمدباقر قالیباف و حالا به زاکانی سپردند. محمود احمدی نژاد با خاصه خرجی ها و بریز و بپاش های عجیب و غریبش توانست حمایت بخشی از گروه ها را جذب و جهت شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، برای خود پایگاه رای فراهم آورد.
قالیباف هم با سودای ریاست جمهوری به شهرداری تهران آمد و تهران را به کارگاه بزرگ ساختمانی تبدیل کرد. در تمام طول دوران حاکمیت اصولگرایان بر مدیریت شهری، با وجود حرف ها و شعارهای گاه جذابشان، شهرفروشی و توسعه کالبدی شهر همواره در دستور کار قرار داشت. اقدامات فرهنگی این شهرداران هم هیچ وقت مورد رضایت اکثریت شهروندان تهرانی نبود، بلکه بیشتر در جهت جلب نظر گروههای خاصی صورت می گرفت. رشد غیرمتوازن شهر، افزایش ترافیک و آلودگی هوا، تخریب باغات و صدمه جدی به محیط زیست شهری، تعدی به حقوق عابران پیاده و پیاده رو فروشی، هزینه کردن درآمدهای شهری در پروژه های بزرگ، اما غیرضروری و کم توجهی به توسعه حمل و نقل عمومی و ده ها مشکل دیگر، دستاورد شهرداران منصوب اصولگرایان در شورای شهر تهران است.
بررسی کارنامه یک ساله مدیریت شهری جدید هم نشان می دهد، زاکانی بیشتر از هر شهرداری به احمدی نژاد شباهت دارد. او هم در سر سودای ریاست جمهوری دارد و خواب پاستور را می بیند. احمدی نژادی دیرآمده که حالا وارث مرده ریگ اوست.
با اینکه زاکانی تمایل زیادی برای اجرای پروژه های بزرگ مقیاس دارد، اما نه زاکانی، قالیباف است و نه شهرداری تهران در وضعیتی است که زاکانی بتواند مانند قالیباف شهر تهران را به کارگاه بزرگ ساختمانی تبدیل کند و با ساخت و سازهای بزرگ تلاش در جذب افکار عمومی پایتخت نشینان نماید. بنابراین، او به شیوه احمدی نژاد در خرج کردن اعداد و ارقام غیرواقعی و گاه محیرالعقول دست و دلبازی می کند، مانند زمانی که وی در دیدار با سفیر تایلند از تردد بیشتر از ۳ میلیون موتور سیکلت در تهران سخن گفت.
زاکانی در مدیریت شهری، کمتر به نظرات و مصوبات شورای شهر و قوانین مربوطه توجه دارد. چنانکه رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در انتقاد به عملکرد زاکانی در عزل و نصب مدیران با طرح این پرسش که چرا پس از یک سال از مدت زمان شروع به کار دور جدید مدیریت شهری، شاهد تخطی از اساسنامه سازمان ها و شرکت ها در روند انتصابات هستیم، به این مورد واکنش نشان داد یا گزارش عملکرد ۲۰۰ روزه او به شورای شهر آن قدر غیرواقعی بود که صدای اعتراض برخی اعضای شورا بلند شد. اما شورای شهر عزم جدی و توان لازم برای برخورد با او را ندارد. این در شرایطی است که بنا به ساختار حکمرانی شهری در ایران، شهردار تهران باید مجری مصوبات شورای شهر باشد. زیرا، با اینکه سکان مدیریت اجرایی شهرداری در دستان شهردار تهران است، اما این اعضای شورا هستند که با طرح شعارها و عرضه برنامه های خود، برای اداره یک دوره چهار ساله از جانب مردم انتخاب می شوند و شهردار تهران منصوب آنهاست.
در واقع، انتظار می رفت با عنایت به حضور افراد با تجربه در شورا که ضمن آشنایی با چارچوب های حکمرانی شهری، به مسائل پایتخت هم آگاهی کافی دارند، این نهاد بتواند شهردار تهران را در قالب های مورد نظر خود هدایت کند و به یک تعامل سازنده بین موضوعات اجرایی توسط شهردار و مسائل قانون گذاری در شورا برسند، اما تجربه یک ساله شهرداری تهران و حکمرانی شهری نشان داد که اصولگرایان صرفا به دنبال تکرار تجارب پیشین خود هستند و هیچ ایده و برنامه روشنی برای حل مشکلات پایتخت ندارند.
*جامعه شناس

4747


1401/07/16
17:51:27
0.0 / 5
573
تگهای خبر: حقوق , دام , سازمان , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان