انتقاد عضو اتاق بازرگانی از نحوه قیمت گذاری گندم صنعتی

با این وضعیت، بازار را از دست می دهیم

با این وضعیت، بازار را از دست می دهیم عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران می گوید با تصمیماتی که در زمینه نرخ ارز گندم صنعتی گرفته شده، محصولات کشاورزی و غذایی ایران توان رقابت خویش را در بازارهای جهانی از دست داده اند.


به گزارش یاری کالا به نقل از اتاق ایران، یونس ژائله در حاشیه جلسه اخیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی اظهار نمود: بخش خصوصی در سالهای قبل بارها گفته بود که از واقعی سازی قیمتها و حذف ارز ترجیحی حمایت می کند اما این که این شیوه به چه شکل اجرایی شود، اهمیت زیادی در نحوه فعالیت شرکتهای اقتصادی و حضور ایران در بازارهای صادراتی خواهد داشت.
وی با اعلان اینکه نرخ گندم صنعتی بعد از آزادسازی در بالاترین میانگین قیمتی بعد از جنگ روسیه و اوکراین تعیین شد، بیان کرد: پیشنهاد ما اینست که نرخ گندم صنعتی بر مبنای میانگین جهانی تعیین شود که که حدود ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان در نظر گرفته می شود اما این که ما قیمت ۱۲ هزار تومان یا ۱۶ هزار تومان را برای گندم تعیین نماییم، عملا فضای رقابت و فعالیت را از بین می بریم.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز افزود: یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در این چارچوب به وجود می آید، کاهش توان فعالیت شرکتهای فعال در این حوزه می باشد و عملا سرمایه گذاران برای ادامه فعالیت با اما و اگر مواجه می شوند. در بازار جهانی هم همین اتفاق رخ خواهد داد.
ژائله با اعلان اینکه صادرات ایران در این عرصه به حدود دو میلیارد دلار رسیده است، اظهار داشت: اگر تغییر در نحوه قیمت گذاری ایجاد نکنیم، بطور قطع در آینده بخشی از این بازار از دست خواهد رفت. در هفته های گذشته باتوجه به افزایش قیمت ماکارونی ایران، عملا کسی دیگر خریدار این محصول ایرانی نیست و ترکیه به سرعت این بازار را در اختیار گرفته است؛ ازاین رو انتظار داریم که دولت تغییراتی در این فرآیند ایجاد نماید.
به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، انتقاد بخش خصوصی از نحوه قیمت گذاری گندم در واحدهای صنعتی، در جلسه اخیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی هم عنوان شد و وزیر کشاورزی به این انتقادات پاسخ داد.
ساداتی نژاد - وزیر کشاورزی با اعلان اینکه اصناف و واحدهای صنعتی می توانند نیازهای خویش را به شکل مستقل تأمین کنند، اشاره کرد: ما مجوز داده ایم که واحدهای صنفی واردات گندم مورد نیاز خویش را در دستور کار قرار دهند تا حتی اگر توانستند گندم را با قیمت پایین تر وارد کنند. البته ما با واردات آرد موافق نیستیم اما برای واردات گندم و برطرف نمودن نیازهای واحدهای صنفی به آنها آزادی عمل داده ایم.
وی اشاره کرد: بحث اصلاح نظام پرداخت یارانه و حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی از مدت ها قبل جزو خواسته های اصلی فعالان اقتصادی بود و دولت دراین زمینه با هدف بهبود شرایط آنها این سیاست را اجرایی کرد. ازاین رو برخی انتقادها منصفانه نیست؛ اما اگر بخش خصوصی در حوزه آردهای صنعتی پیشنهاداتی دارد ما آماده بررسی کردن آنها خواهیم بود تا در صورتیکه امکان اجرای آنها وجود داشته باشد دولت شرایط را فراهم کند؛ اما آنچه که مسلم است این خواهد بود که دیگر در زمینه این ارز به عقب برنمی گردیم.




منبع:

1401/05/18
23:18:35
0.0 / 5
374
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان