پشت پرده تسهیلات ۳۰ میلیونی لوازم خانگی

پشت پرده تسهیلات ۳۰ میلیونی لوازم خانگی رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اظهار داشت: بانک ۱۸ درصد به سپرده ها بهره می دهد و معلوم نیست چگونه می خواهد با ۴ درصد به مردم کالا بفروشد. عملاً در این شرایط تولید کننده قیمت خویش را بالا می برد، بعد به بانک سود می دهد و در سوی دیگر بانک می گوید با بهره چهار درصد به مردم کالا می فروشد.


اکبر پازوکی در گفتگو با ایسنا، از فروش الزامی از جانب تولیدکنندگان لوازم خانگی اطلاع داد و اظهار داشت: تولیدکنندگان لوازم خانگی فروش خویش را سبدی و فروش برخی اقلام را مشروط به خرید اقلام دیگر کرده اند. برای مثال می گویند اگر یک یخچال میخواهی باید دو ماشین لباسشویی هم بخرید. تولید کنندگان کار خویش را با بقالی اشتباه گرفته اند، میخواهند محصولاتی که سود خوب دارد را تولید کنند و آنها را از راه سبد کالا بفروشند. این در شرایطی است که بر مبنای قانون نظام صنفی این کار خلاف است که کالایی به اجبار با کالاهای دیگر به مصرف کننده فروخته شود.
انحصار در یک قدمی صنعت لوازم خانگی
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه از کمبود برخی کالاها در این عرصه اطلاع داد و اظهار داشت: خود تولیدکنندگان هم به مبحث ازعان می کنند که هنوز به سطحی که به صورت کامل نیاز داخل را تأمین کنند نرسیدند. در این شرایط به نظر می آید تولیدکنندگان به دنبال انحصار طلبی هستند، به صورتی که مبادرت به راه اندازی فروشگاه کردند و تظاهر می کنند کالا به اندازه کافی هست تا واردات آزاد نشود. ما هم مخالف آزاد شدن واردات هستیم، اما وارد نشدن کالا نباید به این منجر شود که تولید کننده پای خویش را در کفش توزیع کننده کند.
وی با اشاره به اینکه احتکار، قاچاق، گرانفروشی و کم فروشی همه به نام فروشندگان تمام می شود، اظهار نمود: در بازار شاهد گرانی هستیم نه گرانفروشی، اما همیشه کاسه کوزه ها سر کسبه می شکند. این در شرایطی است که قیمت را تولید کنندگان تعیین می کنند و فروشندگان با سود مشخص کالا را خرید و فروش می کنند.
پازوکی همینطور تصریح کرد که تولید کننده حق ندارد خود توزیع کننده باشد و اگر کالایی دارد باید آنرا به واحدهای زیرمجموعه اتحادیه لوازم خانگی عرضه نماید. اما هم اکنون انجمن های تولیدکننده با توزیع کنندگان موازی کاری میکنند. برای مثال برخی تولیدکنندگان با فروشگاه ها قرارداد می بندند آنرا اجاره می کنند، از صاحب فروشگاه می خواهند دیگر حضور نداشته باشد و به جای او کارمندی خودشان را قرار می دهند و می گویند پول آب، برق، مالیات و غیره را هم پرداخت می کنند. این انحصار طلبی است.
مردم بدهکار بانک ها
این در شرایطی است که به قول وی قانون چرخه تولید لوازم خانگی از مواد معدنی و سازمان های مربوطه تا توزیع و خدمات بعد از فروش را در نظر گرفته و هیچگاه تولیدکننده را مساوی با توزیع کننده قرار نداده است. تولید کننده باید به دنبال صادرات، به روز رسانی کالا، بهبود کیفیت و کاهش قیمت باشد، نه این که با بالا رفتن قیمت با بانکها قرارداد ببندد و مردم را بدهکار بانکها کند یا این که فروشگاه اجاره کند و به طرق مختلف محصولات خویش را بفروشد. این موارد با سیاست های اقتصادی کشور همخوانی ندارد. به صورت کلی مردم به طرق مختلف در حالت بدهکار شدن به بانکها هستند، چون که به علت گرانی برای خرید هر کالایی همچون خودرو، لوازم خانگی و غیره ناچار به دریافت تسهیلات هستند.
او همینطور یکی از عوامل گرانی را دولت دانست و اظهار داشت: دولت باید از تولید حمایت بی دریغ در زمینه تأمین مواد اولیه، ارز، تأمین اجتماعی، مالیات و غیره کند. هم اکنون در بعضی موارد کالاهای قاچاق که ارزش افزوده، حقوق گمرکی، مالیات و غیره را پرداخت نمی کند با کالای ایرانی هم تراز یا از آن ارزانتر است.
چرا لوازم خانگی گران شد؟
رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی اعتقاد دارد اگر در سال ۱۳۹۶ دولت از این اتحادیه که ۴۰۰۰ عضو در تهران و بیشتر از ۱۰۰۰ عضو در سایر استان ها دارد، مشورت می گرفت، با مشخص کردن میزان تولید و تقاضا می توانست از تجاری که خود پول و ارتباط داشتند استفاده نماید تا به تولید کنندگان کمک کنند، کالاهایی که در کشور تولید نمی گردد را وارد می کردند و به تدریج با افزایش تولید داخل واردات کاهش می یافت. در این صورت شاهد خلا کالا نبودیم، لوازم خانگی هم تا این حد گران نمی شد و بازار قاچاق رونق نمی گرفت.
پازوکی با اشاره به اینکه در صنعت لوازم خانگی هیچ نقشه راه و مسیر مشخصی وجود ندارد و تا وقتی که این نقشه وجود ندارد تداخلات ادامه دارد، خاطرنشان کرد: تصمیمات اشتباه سبب شده امروز یخچال ساید ایرانی که سال ۱۳۹۶ یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود به ۳۰ میلیون تومان و لباسشویی ۲۳۰ هزار تومانی به هفت میلیون تومان برسد. اما تولیدکنندگان همچنان پنج سال دیگر فرصت می خواهند، اما باید از آنها پرسید در این چهار سال چه اقدامی انجام داده ند که پنج سال دیگر هم خواهان ممنوعیت واردات هستند.
از تولیدکنندگان حمایت کنید، اما ضمانت بگیرید
وی تصریح کرد که در صورت موافقت با تداوم ممنوعیت واردات باید از تولیدکنندگان ضمانت کتبی گرفته شود که کیفیت و میزان تولید خویش را بالا برند و محصولات خویش را به روز رسانی کنند. ما با واردات مخالفیم اما باید تکنولوژی به روز وارد کشور شود، از تولیدکنندگان حمایت کرد و در عین حال باید مقابل انحصار ایستاد.
پازوکی در انتها با اشاره به اینکه تسهیلات ۳۰ میلیون تومانی برای خرید لوازم خانگی تاثیری بر رکود در این بازار نداشته، خاطرنشان کرد: ما اصلاً این تسهیلات را قبول نداریم، چون که بانک ۱۸ درصد به سپرده ها بهره می دهد و معلوم نیست چگونه می خواهد با ۴ درصد به مردم کالا بفروشد. عملاً در این شرایط تولید کننده قیمت خویش را بالا می برد، بعد به بانک سود می دهد و در سوی دیگر بانک می گوید با بهره چهار درصد به مردم کالا می فروشد. از سوی دیگر بازپرداخت این تسهیلات هم به علت گران بودن کالاها بالا است.



1400/06/31
16:35:25
0.0 / 5
473
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان