شهردار زن در بهشت جایی ندارد

شهردار زن در بهشت جایی ندارد به گزارش یاری کالا روزنامه آرمان نوشت: انتخاب شهردار جدید تهران از جانب منتخبان شورای شهر ششم تبدیل به داستان درازی شده و هر روز یک مبحث و حاشیه مطرح می شود.


در ابتدا عنوان شد که منتخبان باید گزینه های مدنظرشان برای تصدی شهرداری را ارائه کنند که در نهایت یک فهرست 41 نفره آماده شد. از همان زمان اختلافات در شورای شهری که هنوز تشکیل نشده، نمایان شد چنانکه علی اصغر قائمی، منتخب ششمین دوره شورای شهر تهران اظهار داشت: «اگر تعداد گزینه های شهرداری تهران که از جانب منتخبان شورای شهر کمتر مطرح می شد، بسیار مناسب تر بود. چون بررسی ۴۱ مصداق شهرداری تهران زمانبر است و باعث هدررفت انرژی منتخبان می شود.» این اظهارات نشان داد که همه اعضا در تصمیمات نقش ندارند و ادعای همه کاره بودن چمران بیشتر از همیشه به حقیقت نزدیک شد. از طرفی از ابتدا مشخص نبود که معیار اعضا برای انتخاب41 گزینه تصدی شهرداری تهران چه بود و آیا منتخبان شورای شهر ملاک های لازم برای مدیریت شهری را در این انتخاب ها لحاظ کرده اند یا خیر که البته چمران با پاسخی که داد مشخص کرد ظاهرا آشنایی به وضعیت شهر و مدیریت آن ارزش زیادی در معرفی گزینه های شهرداری نداشته است. چمران اظهار داشته بود: « نمی خواهیم کارمند یا مدیر انتخاب نماییم که حتما از بدنه شهرداری باشد. ما برای پایتخت شهرداری می خواهیم که چهره ملی داشته باشد یا اگر چهره آن ملی نباشد، در حدی فعالیت داشته باشد که با دولت و مجلس قدرت تعامل داشته باشد و فردی توانمند، شناخته شده، مدیر و راهبر باشد.» از ابتدا مشخص بود این فهرست دارای اعتبار زیادی نیست چنانکه 10 نفر از افرادی که نام شان در این فهرست بود خیلی زود انصراف دادند و به قول ناصر امانی منتخب شورای شهر ششم، علاوه بر این 10 نفر، فتاح، مخبر دزفولی، سعید محمد، سردار حاجی زاده، سردار وحیدی، محمد فروزنده، مسکنی و فرهاد رهبر هم انصراف دادند.
نام نمایشی دو زن در فهرست گزینه ها
نکته قابل تامل در تعیین شهردار تهران به ذکر دو نام معصومه آباد ومرضیه وحید دستجردی درلیست 41نفره مربوط است. از همان ابتدا مشخص بود که معصومه آباد شانسی برای تصدی شهرداری تهران را ندارد؛چراکه تنها سابقه آشنایی او با مدیریت شهری به حضورش درشورای شهر سوم و چهارم باز می گردد. او پیش و بعد از حضور در شورای شهر سابقه مدیریتی نداشته و در طول حضورش در دو دوره شورای شهر هم طرحی ارائه نداده که نمایانگر توانش در ارائه طرح های مطلوب برای شاخت تهران آباد باشد. برخی این تصور را داشتند که مرضیه وحیددستجردی با عنایت به سابقه فعالیت هایش می تواند گزینه خوبی برای جلوس بر کرسی شهرداری تهران باشد. دستجردی مشاور رئیس قوه قضائیه ایران است. او پیش از این وزیر بهداشت، نماینده دوره های چهارم و پنجم مجلس و مدیر روابط دانشگاهی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. دستجردی الان عضو هیات علمی گروه زنان و زایمان دانشگاه تهران با سمت دانشیار است. توانایی دستجردی چنان بود که برخی نامش را در سطح کاندیدای ریاست جمهوری 1400 مطرح نمودند، اما برپایه اظهارات روز گذشته امانی منتخب شورای شهر ششم، دستجردی از حضور در فهرست گزینه های شهرداری انصراف داده است. او که اولین وزیر زن بعد از انقلاب بود، فرصت انتخاب شدن بعنوان اولین شهردار زن پایتخت را از دست داد؛ البته شاید دستجردی می دانست که اصولگرایان شورای شهر ششم به یک خانم اجازه مدیریت شهری نخواهند داد. حتی منتخبان زن شورای شهر ششم تهران همچنان برای شهردارشدن یک خانم علاقه از خود نشان ندادند؛ مانند سوده نجفی یکی از منتخبان شورای ششم شهر تهران که درباره احتمال انتخاب یک زن بعنوان شهردار اظهار داشت: این مسئله می تواند بررسی شود. قطعا اعضای شورا روی گزینه های مختلف فکر می کنند. اگر خانمی کارآمد، انقلابی با روحیه جهادی همینطور شاخص و معیارهای مناسب برای گزینه شهرداری تهران باشد، اعضای شورا شرایط آنرا بررسی می کنند. در سال 96 که بحث تعیین شهردار مطرح بود، زهرا نژادبهرام عضو فعلی شورای شهر تهران اظهار داشت: «نباید گزینه زن را حذف نماییم و بگوییم که شهردار نمی تواند زن باشد. همان گونه که زن می تواند وزیر و رئیس مجلس باشد، شهردار هم می تواند باشد. در حال حاضر شهردار بغداد زن است، پس غریب و خارق العاده نیست که بگوییم زنان نمی توانند؛ ضمن این که زنان در نوآوری توانمندتر هم هستند.» در همان سال نام معصومه ابتکار برای تصدی شهرداری تهران عنوان شد اما شهربانو امانی با تکیه بر این که ابتکار یکی از قابل قبول ترین گزینه های شهرداری تهران بود، اضافه کرد: «به دلیل دغدغه های جدی در حوزه محیط زیست، ابتکار پیشنهاد فراکسیون زنان شورای شهر را برای داوطلب شدن برای نشستن بر کرسی شهردار تهران نپذیرفت.»
مانعی نیست اما شهردار نمی شوند!
زنان می توانند شهردار شوند و مانع قانونی ندارد، اما چرا شهردار زن برای تهران انتخاب نمی شود؟ محمدحسن ملک مدنی شهردار اسبق تهران می گوید: «من هیچ مانعی برای شهردار شدن زنان نمی بینم. آنان نیمی از جمعیت هستند و اصلا غیرعقلایی است که از کارهای رده بالا منع شوند. در بیست سال قبل زنان خیلی جلو آمدند و مشاغل حساس گرفتند. البته اداره تهران کار بسیار ویژه ای است و نباید صرفاً برپایه جنسیت نگاه نماییم. اگر گزینه مناسبی پیدا شود٬ زمینه مناسب می باشد.» صدیقه وسمقی، عضو اولین شورای شهر تهران هم می گوید: «آن اندازه که زنان ما در این چهار دهه پیشرفت کرده اند، ذهنیت مردان جلو نرفته است. خواسته نیمی از جامعه است که شهردار زن٬ استاندار زن و وزیر زن داشته باشیم. مدیران زن هرجا بوده اند موفق عمل کردند، اما فرصتی به زنان داده نمی گردد. فشارها زیاد است، اما نباید تسلیم شد.» در حالی عدم تمایل به شهردارشدن یک زن در بین منتخبان شورای شهر ششم، نمایان شده که آمار نشان داده است بعد از انقلاب تابحال فقط پنج زن از جانب شهرداران، بعنوان شهردار منطقه منصوب شدند؛ با این وجود آمار رسمی معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران نشان داده است در طول بیشتر از ۱۰ سال قبل و بخصوص در دوره پنجم مدیریت شهری، سهم زنان در بدنه شهرداری تهران روبه افزایش بوده و از حدود ۱۶ درصد در سال ۱۳۹۲ به حدود ۲۰ درصد کارکنان در سال ۱۳۹۹ رسیده است. 2323


منبع:

1400/04/26
08:54:54
0.0 / 5
713
تگهای خبر: ارز , بهداشت , شهرداری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان