متد جدیدی برای درمان سرطان با كمك سلول های تی
به گزارش یاری كالا دانشمندان تلاش دارند با مهندسی سلول های تی سیستم ایمنی و تزریق باردیگر آنها به بدن، امكان درمان سرطان را بهبود ببخشند.
به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، موسسه "تحقیقات سرطان لودویگ"(Ludwig Cancer Research)، جامعه ای بین المللی از دانشمندان است که با هدف پیشگیری و کنترل سرطان به بررسی و پژوهش می پردازند. گروهی از دانشمندان این موسسه، روشی ابداع نموده اند تا ارزیابی پیش بالینی روش درمانی "سلول تی کایمریک گیرنده آنتی ژن"(CAR-T) را بهبود ببخشند. در این روش، سلول های تی سیستم ایمنی از بدن بیمار خارج می شوند و پژوهشگران آنها را مهندسی می کنند تا بتوانند یک مولکول خاص وابسته به تومور را هدف قرار دهند و سپس آنها را برای مقابله با سرطان، باردیگر به بدن تزریق می کنند.
پژوهشگران این روش را روی موش های مبتلا به ملانوما آزمایش کردند تا اثر آنرا بر این نوع از سرطان پوست ارزیابی کنند.
باآنکه کارآیی روش سلول تی کایمریک گیرنده آنتی ژن برای سرطان خون ثابت شده اما کاربرد آن برای خیلی از تومورهای جامد، چالش برانگیز است. بخشی از این موضوع، به خاطر ریزمحیط پیچیده تومورهای جامد است که پاسخ های ایمنی را به روش های گوناگون کم می کنند.
"ملیتا ایروینگ"(Melita Irving)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: بیشتر پژوهش هایی که در مورد سلول تی کایمریک گیرنده آنتی ژن صورت گرفته، با استفاده از سلول های تی انسان در موش هایی انجام شده است که فاقد سیستم ایمنی هستند چونکه اگر سیستم ایمنی داشتند، به سلول های انسان حمله می کردند. ریزمحیط تومور می تواند تأثیر قابل توجهی بر تولید سلول تی داشته باشد؛ بنابراین ما در پژوهش های خود، از سلول های تی مهندسی شده موش ها استفاده کردیم. این کار به ما امکان داد تا تعامل پویای میان سیستم ایمنی و سلول تی کایمریک گیرنده آنتی ژن را مورد بررسی قرار دهیم.
مشکل پژوهشگران این بود که مهندسی سلول های تی موش ها دشوار است؛ بنابراین پژوهشگران ابتدا پروتکلی ابداع کردند تا بر این گونه مشکلات غلبه کنند. بررسی ها نشان داد سلول های تی کایمریک گیرنده آنتی ژن که با استفاده از این پروتکل کشت می شوند، با قرار گرفتن در معرض هدف خود، به صورت قابل توجهی فعال می شوند.
ایروینگ اظهار داشت: این مورد نشان داده است هنگامی که این سلول ها را انتقال می دهیم، بسیار مقاوم هستند و می توانند به سرعت برای کنترل تومورها گسترش یابند.
ایروینگ و همکارانش، سلول های تی کشت شده موش ها را مهندسی کردند و آنها را با گیرنده پروتئینی معروف به "IL-15" به کار گرفتند که شکل گیری سلول های تی حافظه را تقویت می کند. سپس کارآیی این سلول ها را در مقابل ملانوما در موش ها مورد بررسی قرار دادند.
ایروینگ افزود: ما دریافتیم که کنترل تومور با سلول های تی که قادر به بیان IL-15 هستند، بهتر صورت می گیرد. ما امیدواریم که پروتکل جدید ما بتواند به مهندسی سلول های تی کمک نماید و امکان ارزیابی پیش بالینی درمان با سلول تی را فراهم آورد.
این پژوهش، در "Journal of Experimental Medicine" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب