از سوی محققان كشور صورت گرفت

تولید سیانور با خلوص ۹۹ درصد برای فرآوری طلا

تولید سیانور با خلوص ۹۹ درصد برای فرآوری طلا به گزارش یاری كالا تعدادی از پژوهشگران یكی از شركت های دانش بنیان با حمایت صندوق نوآوری و شكوفایی موفق به تولید پایلوت ماده سیانید سدیم برای فرآوری طلا با درصد خلوص ۹۹ درصد شدند.


مهدی سلیمی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره این شرکت دانش بنیان در گفتگو با ایسنا تولید سیانید سدیم (سیانور) را از محصولات تولیدی این شرکت دانست و اظهار داشت: سیانید سدیم از محصولات پایین دستی صنعت پتروشیمی و ماده ای بسیار سمی است بگونه ای که در اصطلاح عامیانه از آن بعنوان سیانور یاد می ­شود.


سلیمی با اشاره به کاربردهای سیانید سدیم اظهار داشت: این محصول در عملیات کربن دهی سطحی فولادها و چدن­ها، عملیات آب فلز کاری فلزات مختلف، استخراج و استحصال طلا و سایر فلزات گرانبها و سایر صنایع کاربرد دارد و هم اکنون مورد آزمایش و تأیید مصرف کنندگان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون عمده مصرف این ترکیب در فرآوری فلزات گران بها استفاده می شود، تصریح کرد: درصد خلوص این محصول در حدود ۹۹ درصد است و فلزات با ارزش مثل طلا و نقره را به صورت انتخابی و بدون اینکه ناخالصی وارد مایع شود حل می کند.
سلیمی با اشاره به ظرفیت تولید فعلی این محصول اظهار نمود: تولید صنعتی این محصول آغاز نشده است ولی در فاز پایلوت، روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ کیلو تولید می نماییم که ضمن رفع اشکالات احتمالی محصول، برای بازاریابی و عرضه نمونه آزمایشی به مشتریان اقدام می شود.
مجری طرح با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۵ کارگاه استخراج و ذوب طلا از این محصول بهره برده اند و مشکلی را اعلام نکردند، خاطرنشان کرد: پس از دریافت تاییدیه از واحدهای صنعتی می توانیم کارخانه را برای تولید سالانه ۲ هزار تن سیانید سدیم راه اندازی نماییم.
مدیرعامل این شرکت درباره تسهیلات دریافتی این شرکت از صندوق نوآوری و شکوفایی، توضیح داد: با دریافت تسهیلات نمونه سازی از صندوق نوآوری موفق به تولید ۶.۳ تن سیانید سدیم شدیم که ۵.۵ تن از آن به مشتری تحویل شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مجوز سازمان حفاظت محیط زیست را دریافت کرده ایم، اظهار نمود: پس از دریافت مجوزهای مورد نیاز دیگر، برای تولید صنعتی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی باردیگر استفاده خواهیم کرد.
سلیمی از طریق اندازی واحد صنعتی این محصول اطلاع داد و اظهار داشت: هم اکنون نمونه پایلوت در فضایی که مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان در اختیار ما قرار داده است، راه اندازی شده است؛ اما در نظر داریم که واحد پایلوت را برای تولید روزانه ۱۰۰ کیلو سیانید سدیم در روز ارتقاء دهیم، چونکه کارگاه های ساخت طلا از غلظت خاصی از سیانید سدیم برای فرآوری طلا استفاده می نمایند.


به قول وی برای رسیدن به این ظرفیت تولید احتیاج به تولید ماهانه ۲۰۰ کیلوگرم از این ماده است تا نتایج تست ها و قابلیت استنادپذیری آن ارتقا یابد.
این محقق عدم احتیاج به سرمایه گذاری بالا، عدم احتیاج به تجهیزات وارداتی و کاتالیست های گرانقیمت وارداتی را از خصوصیت های تولید این محصول نام برد و افزود: سیانید سدیم با خلوص بالاتر از ۶۵ درصد در ایران تولید نمی ­شود، این در شرایطی است که محصول تولیدی شرکت ما دارای درصد خلوص حدود ۹۹ درصد است و با روش ­های تجزیه، نمی توان به فرایند تولید و خالص سازی آن پی برد.
وی بازار مشتریان این محصول را معادن استخراج طلا، کارگاه­ های عملیات حرارتی، صنایع نظامی و پتروشیمی عنوان نمود و در مورد مزیت رقابتی این محصول نسبت به نمونه های داخلی و خارجی اظهار داشت: قیمت به مراتب ارزان‏تر و خلوص بالاتر از خصوصیت های منحصربه فرد سیانید سدیم تولید شده در شرکت ما است. با وجود نمونه های وارداتی از کشورهای چین، کره جنوبی و گرجستان اما کارگاه های استفاده کننده از سیانید سدیم ما از کیفیت این محصول ابراز رضایت کرده اند.



1399/05/07
15:18:14
5.0 / 5
2223
تگهای خبر: ارز , بازار , تسهیلات , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان