خواهرخواندگی تهران با شهرهای جهان و احتیاج به دیپلماسی شهری فعال

خواهرخواندگی تهران با شهرهای جهان و احتیاج به دیپلماسی شهری فعال به گزارش یاری كالا باید در شهرداری تشكیلات تخصصی برای توسعه دیپلماسی شهری پایتخت به وجود بیاید.


یكی از ابعاد و شاخه های مختلف دیپلماسی، بحث دیپلماسی شهری است كه در كنار سایر اركان و حوزه های دیپلماسی می تواند به فهم بهتر دیپلماسی و پیشرفت روابط بین المللی كشورها كمك نماید. در گذشته انحصار دیپلماسی مربوط به رابطه مشخص و دقیق تعریف شده بین دولتها بود. با روندی كه در دهه های اخیر در جهان روبرو می باشیم در كنار دولتها می بینیم سازمانهای عمومی، نهادهای اجتماعی و شاید رسانه ها و حوزه هایی كه شاید در كنار دولتها قرار نداشتند امروزه بین رابطه ملتها و دولتها تعیین كننده شده و جایگاه رفیعی یافته اند. مدیریت شهری در این روند با عنایت به تاثیری كه در تصمیم سازی و تصمیم سازی و جهت دهی به افكار عمومی دارد، جایگاه جدی تری یافته است. شاید به همین مفهوم است كه امروزه ما به اصطلاحی مانند خواهرخواندگی در شهرها رسیده ایم و شهرها از این طریق چاره ای را برای ارتباط مستقیم تری برای تبادلات خویش یافته اند.
شاید بستر اصلی دیپلماسی شهری فرهنگ و جامعه عمومی است و در عین حال تلاش می كند از راه نزدیك كردن دیدگاه ها و افكار عمومی شهروندان دو حوزه شهری كه امكان دارد با هم هزاران كیلومتر فاصله داشته باشند، فهم دقیقتر و مناسب تری از همدیگر داشته باشند و بتوانند بهتر همكاری كنند.
در این میان نمایندگان مردم در شورای شهر و شهرداران، نقش كلیدی در حوزه دیپلماسی شهری دارند. مثلا شهر تهران با شهر سئول در كره جنوبی خواهرخوانده است. در واقع زبان فرهنگ و هنر است كه كمك می نماید روابط بین دو حوزه شهری شكل بگیرد. نام خیابانها دیگر امروز فقط یك نماد نیست. در سئول نامی را به نام خیابان تهران داریم كه یكی از خیابانهای معروف و شناخته شده آن شهر است و در تهران، خیابانی به نام سئول داریم، این پیوند برای شهرهای دو شهر پرسش جدی را مطرح می كند كه تهران یا سئول كجاست یا چه خصوصیت هایی دارد و چه ارتباطی بین دو شهر است؟ این مقدمه كارهاست ولی كافی نیست.
اینجا هنرمندان دو كشور می توانند با خلق آثاری كه نشان دهنده مهر و محبت بین دو شهر است می توانند كمك كنند. استفاده از زبان بین المللی موسیقی كه احتیاج به ترجمه ندارد، اجرای موسیقی توسط اركسترهایی كه شهرها معمولا دارند می توانند پیام دوستی و مودت و محبت خویش را به شهرهای خواهرخوانده ابلاغ كند. وجود موزه ها كه امكان انتقال مفاهیم را دارد و حتی نمایشگاه های هنرهای تجسمی و برگزاری هفته های فرهنگی می تواند در این اتفاق كمك زیادی كند.
این نقیصه متاسفانه در مدیریت شهری و شورای شهر تهارن وجود داشته كه عرصه دیپلماسی عمومی شهری به دولتها و وزارتخانه هایی مانند وزارت فرهنگ و ارشاد سپرده شده است تا مثلا هفته فرهنگی كشورهای دیگر مانند تاجیكستان و سایر ملت های دوست ایران را برگزار كند. باید به مساله دیپلماسی شهری در مدیریت شهری به صورت جدی تر پرداخته شود. متاسفانه الان حوزه ای كه بحث دیپلماسی شهری را به صورت تخصصی در دستور كار قرار داده و دنبال كند، در چارچوب فعالیت تشكیلاتی و كمیته ای خاص در شورای شهر نداریم و امیدواریم فتح بابی در این مورد صورت گیرد تا بتوانیم بهتر در این عرصه فعال شویم.

*رئیس كمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران


231


منبع:

1398/07/08
21:03:55
5.0 / 5
4748
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان