گزارش یاری كالا از آخرین وضعیت مناطق سیل زده مازندران
كشاورزی مازندران در معرض نابودی بعد از سیل، همچنان یك نفر مفقود است
به گزارش یاری كالا بیشتر از سه هفته از سیلاب مازندران می گذرد و تلاش نیروهای امدادی برای بازگشت زندگی مردم به روال عادی ادامه دارد، این در شرایطی است كه همچنان گاز 300 خانه در حاشیه رودخانه تلار سوادكوه قطع و یك نفر بعد از سیل نخست در میاندورود مفقود شد، در این میان، نكته بسیار مهم و حیاتی، خطر نابودی كشاورزی مازندران بعد از سیل است.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، در واقع اگر سر دهنه های كشاورزی مازندران به موقع احیا نشود، زنگ نابودی اراضی كشاورزی این استان به صدا در خواهد آمد.
مهدی رازجویان معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینكه بازسازی مناطق سیل زده به صورت جدی در حال انجام می باشد و دستگاه های خدمات رسان این امر را پیگیری می كنند، اظهار نمود: شغل بیشتر مردم مازندران، كشاورزی است و احیای این اراضی از مهم ترین اموری بوده كه باید در این استان به آن توجه گردد.
وی با اشاره به اینكه جهاد كشاورزی، راهداری و آب منطقه ای در حال احیا سردهانه های آب زراعی كه به علت آغاز فصل كشاورزی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، هستند، خاطرنشان كرد: در سیل دی ۲۷ اسفند سال قبل و سیل ۱۲ فروردین ۹۸ سردهانه های آب زراعی برای آبرسانی زمین های كشاورزی در سیمرغ تخریب شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران خاطرنشان كرد: احیای سر دهانه های كشاورزی از راه اندازی و تعمیر پل هم اهمیت بیشتری دارد و از این رو سپاه پاسداران، بسیج، ارتش و بخصوص بخش خصوصی به صورت جدی در حال احیای آن هستند و آب منطقه ای هم تا آخر هفته اقدامات اجرایی در این طرح را آغاز خواهد نمود.
رازجویان اضافه كرد: سازمان جهاد كشاورزی مازندران هم عملیات لایروبی تمامی انهار زراعی را در شهرستان های استان شروع كرده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران اظهار داشت: بنیاد مسكن مازندران هم تابحال ۱۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان كمك بلاعوض به مردم ۱۲ شهرستان صدمه دیده پرداخت كرده است و در بخش تسهیلات هم دستور پرداخت از جانب دولت اعلام شده كه در دستور كار قرار داد.
سدسازی سیلاب مازندران را كنترل می كند
رازجویان در ادامه به وجود سدها در كنترل سیلاب در مازندران، اشاره و تصریح كرد: با افزایش سد در مازندران، كنترل سیلاب آسان تر بود و خسارت كمتری به وجود می آمد، بعنوان مثال در رودخانه تلار سرشاخه كسلیان قرار دارد كه اگر سد كسلیان ساخته می شد می توانست طغیان این رودخانه را مهار كند.
وی با اشاره به طغیان رودخانه نكارود هم اظهار داشت: در سرچشمه نكارود، زارم رود قرار دارد و مطالعاتی برای سد سازی انجام شده بود و در صورت راه اندازی، طغیان نكارود هم مورد كنترل قرار می گرفت و از شدت صدمه ها می كاست.
آبگیری 75 درصد سدهای مازندران/ كشاورزی مازندران در معرض نابودی بعد از سیل
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مازندران با اشاره به آبگیری مناسب سدهای مازندران طی بارش های اخیر، اظهار نمود: اگر سردهنه های كشاورزی زودتر اصلاح نشود، كشاورزی مازندران از بین خواهد رفت.
از زیرآب چه خبر؟
رازجویان با اشاره به مهم ترین اقدامات در حال اجرا در زیرآب، اظهار داشت: لایروبی رودخانه ها از جانب آب منطقه ای در حال انجام می باشد، راه و شهرسازی و راهداری، در حال مرتفع ساختن مشكلات رانش راه اصلی سوادكوه هستند و در پل سفید و جمشیدآباد هم خدمات اجرایی شروع شده است.
تداوم قطعی گاز 300 خانه در زیرآب
علی اكبرصحی روابط عمومی شركت گاز مازندران هم در گفتگو با ایسنا با اشاره به آخرین وضعیت گازرسانی در سطح استان بعد از دو سیل اخیر، اظهار داشت: هم اكنون تمامی شبكه های گاز در سطح مازندران وصل است و هیچ مشكلی برای گازرسانی در این استان وجود ندارد.
او همینطور با اشاره به قطعی گاز در حاشیه رودخانه تلار در زیرآب هم اظهار داشت: گاز كمتر از 300 خانه به علت ایجاد امنیت و پیشگیری از خطر انفجار لوله گازی كه از وسط رودخانه می گذرد و در حال تعمیر و لایروبی هستند، قطع است.
مسئول روابط عمومی شركت گاز مازندران اضافه كرد: این 300 خانه كه در حریم رودخانه قرار دارند خالی از سكنه بوده و هم اكنون بعضی از ساكنین كه به منازل خود بازگشتند گاز آنها هم متصل شده است.
سد البرز مانع خسارت سنگین به شهرهای بابل و بابلسر شد
محمد ابراهیم یخكشی مدیرعامل آب منطقه ای مازندران هم در گفتگو با ایسنا مازندران، از آغاز بازسازی هزار و 800 سردهنه زراعی سنتی و مدرن مازندران برای آبگیری فصل زراعی اطلاع داد.
وی خاطرنشان كرد: بازسازی سردهنه ها بخشی از مطالبات اصلی كشاورزان مازندران است كه باید با به كارگیری ظرفیت تمامی بخش ها، سازمان ها، تشكل ها و ظرفیت بخش خصوصی آنرا انجام دهیم تا كشاورزان بتوانند به موقع كشت برنج خویش را آغاز كنند.
مدیرعامل آب منطقه ای مازندران با اشاره به دو سیل اخیر در یك ماه گذشته در استان به اقدامات كارشناسان شركت در امر پاكسازی و بازگشایی مسیل ها، حفظ و تثبیت سازه های تقاطعی و رفع مشكلات تامین آب آشامیدنی شهرستان های بابل و ساری به لحاظ بالارفتن كدورت آب اشاره نمود و اظهار داشت: باید در فرصت مناسب تحلیل كاملی از این سیل و ابعاد آن داشته باشیم.
یخكشی به دو عامل اصلی وقوع سیلاب و نقش سدهای شهید رجایی، البرز و گلورد در كنترل سیلاب پرداخت و اظهار نمود: وجود برف در ارتفاعات و بارش بسیار زیاد كه میزان آن در بعضی از مناطق به حدود 200 میلیمتر رسیده بود باعث شد تا ما شاهد حجم سیلاب بالا در رودخانه هایمان باشیم به صورتی كه بعنوان نمونه حجم سیلاب رودخانه بابلرود حدود 780 متر مكعب بر ثانیه بوده كه 500 متر مكعب آن توسط سد البرز كنترل و ذخیره شد.
وی ادامه داد: 280 متر مكعب دیگر مربوط به سرشاخه های میان حوضه بود كه اگر این میزان با 500 مترمكعبی كه وارد سد البرز شد به صورت یكجا از شهرهای پایین دست مانند بابل و بابلسر عبور می كرد خسارت سنگینی به بار می آورد.
رشد 74 درصدی حجم مخازن سدهای مازندران
منصور رضایی كلانتری مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شركت آب منطقه ای مازندران هم در گفتگو با ایسنا از حجم ذخیره سدهای این استان به بیشتر از 300 میلیون متر مكعب اطلاع داد و اظهار داشت: 92 درصد از حجم مخازن سدهای استان به میزان 301 میلیون متر مكعب پر شده است.
وی با اشاره به رشد 74 درصدی حجم مخازن سدهای استان در مقایسه با سال گذشته، اظهار نمود: بیشترین حجم ذخیره آب مربوط به سدهای شهید رجایی و آیت الله صالحی مازندرانی با حجم 143 و 136 میلیون متر مكعب و كمترین آن مربوط به سد قدیمی عباس آباد با حجم 600 هزار متر مكعب است.
5 كشته و یك مفقود؛ نتیجه دو سیلاب مازندران
علی عباسی مدیركل پزشكی قانونی مازندران هم در گفتگو با ایسنا با اشاره به آخرین آمار تایید شده تلفات مربوط به سیل اخیر مازندران، اظهار نمود: به دنبال وقوع سیل و باران شدید در مازندران، اجساد 5 نفر از جان باختگان حادثه، حسب دستور مقام قضایی جهت معاینه به پزشكی قانونی ارجاع كه بعد از انجام معاینه، كارشناسی های تخصصی تشخیص هویت و تعیین علت فوت جواز دفن توسط همكاران صادر و اجساد تحویل خانواده ها شد.
وی خاطرنشان كرد: نفر ششم فردی به نام جواد عباسپور بود كه در سیلاب رودخانه دارابكلا شهرستان میاندرود مفقود شده و تابحال جسد نامبرده هنوز به دست نیامده است.
مدیركل پزشكی قانونی مازندران تصریح كرد: درصورت وقوع حادثه ای در مازندران، مدیریت صحنه، بحران، جمع كردن مجروحان و پیشگیری از صدمه بیشتر برعهده پدافند غیرعامل و مدیریت بحران است اما شناسایی و تشخیص هویت متوفی، مدیریت اجساد در سر صحنه و انتقال به مكان مناسب را پزشكی قانونی به عهده دارد.
خسارت هزار و 500 واحد مسكونی شرق مازندران
حسن خیریانپور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری مازندران هم در جلسه ستاد بازسازی خسارات سیل اخیر در شهرستان های بهشهر، نكا، گلوگاه و میاندورود، اظهار نمود: در شهرستان های میاندورود، نكا، بهشهر و گلوگاه در اثر سیل اخیر حدودا هزار و 500 واحد مسكونی گرفتار خسارت شدند و نیاز به مرمت و بازسازی دارند.
وی ادامه داد: در سیل اخیر در استان مازندران تا به امروز به 4 هزار واحد و در شرق استان تا به امروز ۸۱۹ واحد از سیل زدگان كمك بلاعوض معیشتی پرداخت شده است.
گزارش از راضیه عنایتی خبرنگار ایسنا مازندران
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب