19درصد صنایع كشور زیر پوشش استاندارد است

19درصد صنایع كشور زیر پوشش استاندارد است یاری كالا: بیرجند - مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران اظهار داشت: اكنون از 130 هزار واحد تولیدی كه از وزارت صنعت، معدن و تجارت پروانه بهره برداری دریافت كرده اند تنها 25 هزار واحد معادل 19 درصد زیر پوشش استاندارد است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایرنا، مصطفی رامندی روز پنجشنبه در همایش نكوداشت فرهنگ استاندارد در خراسان جنوبی تصریح كرد: این واحدهای تولیدی دارای 800 قلم كالای مشمول نشان استاندارد الزامی هستند كه با همكاری ادارات كل استاندارد، 2500 آزمایشگاه همكار و 250 شركت بازرسی تحت نظارت قرار دارند.
وی بیان كرد: سازمان بین المللی استاندارد از ابتدای تشكیل تابحال حدود 22 هزار استاندارد بین المللی را تدوین كرده است.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران افزود: این سازمان هم 32 هزار و 500 استاندارد را در حوزه های مختلف همچون فناوری، غذایی، صنعت، پتروشیمی و خدمات تدوین كرده است.
وی به بند 24 سیاست های كلان اقتصادی مقاومتی در خصوص افزایش پوشش استاندارد به تمام كالاهای تولید داخل و ترویج آن اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون در كشور 80 هزار قلم كالا و خدمات وجود دارد.
رامندی افزود: در برنامه توسعه پنجم و ششم و سیاست های كلان اصل 44 قانون اساسی بر تقویت و توسعه نظام استانداردسازی تاكید گردیده است.
وی بیان كرد: بر مبنای قانون جدیدی كه دی ماه 96 به سازمان ملی استاندارد ابلاغ گردید چندین فراز و تقویت اساسی به بدنه استاندارد ملی كشور لحاظ شد ابتدا اینكه بر مبنای بند 24 سیاست های اقتصاد مقاومتی باید پوشش استاندارد به همه خدمات و تولیدات داخلی تعمیم داده شود.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران اضافه كرد: در این راستا همه دستگاه های دولتی باید بر مبنای كاركرد، عملكرد و تولیدات خود استانداردهایی را تدوین و بر مبنای آن عمل كنند، به معنای ویژه تصدی و مسئولیت استانداردهای كشور به صورت كامل تفویض شده است.
وی عنوان كرد: برخی واحدهای تولیدی كه خط مقدم جبهه جنگ مقاومتی هستند بدانند كارشناس استاندارد بر مبنای قانون جدید استانداردسازی بعنوان ضابط قضایی و دادگستری معرفی شده ازاین رو تقویت و ارتقای جایگاه استاندارد و توقعی كه با این پشتیبانی می گردد امید است بتوان تمام 80 هزار قلم را زیر پوشش سازمان استاندار قرار دهیم.
رامندی با تاكید بر اینكه با روش های سنتی و فلسفه سلبی نمی توان این استاندارد را به همه كالاها تعمیم داد خاطرنشان كرد: سازمان در صدد تغییر است و فلسفه ایجابی را مدنظر قرار داده است.
وی مردمی سازی و تبدیل استاندارد به مطالبه مردمی را از دیگر برنامه های سازمان برای تقویت و ارتقای آن دانست و اضافه كرد: این مهم را می توان به طرق مختلف و به وسیله ابزارهایی همچون فضای مجازی انجام داد.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران افزود: بهره گیری از فناوری اطلاعات بعنوان پیشران و اهرم توفیق به این عمل از دیگر برنامه ها است.
وی بیان كرد: فناوری اطلاعات به لحاظ سرعت، فراگیری زمان و مكان، عدم محدودیت زمان و مكان، شفافیت و سایر در فرآیندهای سازمانی بسیار كارساز است.
رامندی افزود: یكی دیگر از راهبردها حركت به سمت استانداردسازی نمادهای چهارمین انقلاب صنعتی است، بدین صورت كه در روش سنتی ابتدای طراحی، تهیه نقشه، اجرای پایلوت طرح و انجام نهایی انجام می گردد اما اكنون با چاپگرهای سه بعدی این اقدامات بدون طی مراحل قبلی انجام شده ازاین رو این راهبرد امری اجتناب ناپذیر است.
وی تصریح كرد: همه اقدامات سازمان استاندارد ملی با استفاده از سامانه های تخصصی یكپارچه كشوری انجام می گردد نه اینكه هر استانی سامانه اختصاصی داشته باشد بلكه یا تجمیع داده ها همه استان ها از سامانه های یكپارچه مانند سینا استفاده می نمایند.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران عنوان كرد: بعنوان مثال در 25 هزار واحد تولیدی زیر پوشش سازمان استاندارد به صورت متوسط برای هر واحد 40 فقره بازرسی، آزمون و ورود به واحد تولیدی و سایر در طول سال انجام می گردد.
وی اظهار داشت: بر مبنای تحقیقاتی كه انجام شده به صورت متوسط از هر درخت هشت هزار و 333 ورق می توان استحصال كرد كه با راه اندازی سامانه سینا از قطع حدود 600 درخت در سال جلوگیری می گردد.
رامندی افزود: علاوه بر سینا سامانه های صدور مجوز كالاهای صادراتی، نظارت بر مدیریت بازرسی آسانسور از دیگر سامانه های سازمان استاندارد ملی است.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان كرد: سالانه به صورت متوسط حدود 480 هزار فقره و روزانه 1700 فقره، مجوز، گواهی، آزمون و سایر در كشور انجام می گردد كه توسط سامانه های اطلاعاتی این سازمان ثبت می گردد.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد در ادامه به روز جهانی استاندارد اشاره نمود و اظهار داشت: شعار امسال روز جهانی استاندارد ( 22 مهر) توسط سازمان بین المللی استانداردسازی «ISO » بعنوان « استانداردهای بین المللی و چهارمین انقلاب صنعتی» انتخاب شده است.
وی افزود: این شعار به فناوری های نوینی اشاره دارد كه روش تولید و كاربرد كالاها در جوامع را تغییر می دهند.
رامندی بیان كرد: این فناوری ها مرزهای میان دنیای واقعی و دیجیتال را كمرنگ می كنند كه هوش مصنوعی، چاپ سه بعدی، بلاك چین ها، پهبادها و اینترنت اشیا همچون این فناوری ها هستند.
وی اضافه كرد: چهارمین انقلاب صنعتی با بهم پیوستگی و یكپارچه سازی فیزیك، سایبر و زیست فناوری حرف نویی برای جوامع بشر دارد كه باید در قالب استانداردهایی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران تصریح كرد: برخی اذعان دارند ما هنوز از لحاظ تكنولوژی شاید در عصر انقلاب صنعتی اول باشیم این در شرایطی است كه باید گفت شاید در تكنولوژی، ساخت و طراحی در توان انقلاب صنعتی چهارم نباشیم اما مصرف كننده نمادهای تكنولوژیكی انقلاب چهارم هستیم.
وی تصریح كرد: داده های بزرگ، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، بلاك چین ها، خودروهای بدون سرنشین، پهبادها، چاپگرهای سه بعدی و سایر، نمادهایی از انقلاب چهارم صنعتی هستند كه ساختارهای و استانداردهای عمل، تولید و ساخت را تغییر می دهند.
وی افزود: ما به جهت اینكه از مزایای نمادهای انقلاب چهارم صنعتی استفاده و از تهدیدها به دور باشیم باید استانداردها را بومی سازی و مورد استفاده قرار دهیم.
رامندی با تاكید بر اینكه پارادیم حركت استاندارد در هر عصری مختص همان عصر بوده است اضافه كرد: بعنوان مثال نمی توان با پارادایم حركت استاندارد جامعه كشاورزی كه روح و ماهیت آن انقلاب صنعتی دوم است می توان جامعه ای كه از نمادهای انقلاب صنعتی چهارم استفاده می نماید را مدیریت كرد.
وی خاطرنشان كرد: سازمان ملی استاندارد بخصوص در دولت تدبیر و امید موفقیت های خوبی در عرصه داخلی و خارجی كسب كرده كه ارتقای رتبه این سازمان از بین 163 كشور عضو ایزو به كشور بیست و دوم یكی از این افتخارات است.
مدیركل مركز فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان ملی استاندارد ایران، مشاركت در تبیین استانداردهای بین المللی و عضویت در كمیته های فنی بین المللی را از دیگر دستاوردهای این سازمان عنوان نمود و اظهار داشت: دبیر كل ایزو در سفر دو هفته گذشته به ایران و دیدار با دولتمردان، جایگاه استاندارد و استاندارسازی را در جایگاه ویژه ای دانستند.
در این همایش از تعدادی مدیران واحدهای تولیدی در امر استانداردسازی و كیفیت، اهتمام در امر استانداردسازی، مدیران كنترل كیفیت در امر نظارت، آزمایشگاه های همكار در امر آزمون كالا، بازرسان حوزه ایمنی آسانسور و معاینه فنی خودروهای دوگانه سوز فعال در حوزه استاندارد استان تجلیل شد.
7557 * 6054


1397/07/26
18:41:40
5.0 / 5
4752
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان