تراز تجاری بخش كشاورزی 5 و نیم میلیارد دلار بهبود یافت

تراز تجاری بخش كشاورزی 5 و نیم میلیارد دلار بهبود یافت یاری كالا: خمین - قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: تراز تجاری بخش كشاورزی كشور در چند سال اخیر، پنج و نیم میلیارد دلار بهبود یافته است.


«غلامحسین طهماسبی » روز شنبه در حاشیه آیین ملی روز مزرعه لوبیا در گفت و گو با ایرنا اضافه كرد: تراز تجاری بخش كشاورزی منفی هشت و نیم میلیارد دلار بوده كه اكنون به منهای سه میلیارد دلار كاهش یافته است.
وی اظهار نمود: كشور در بیشتر محصولات استراتژیك به خودكفایی رسیده به صورتی كه سومین سال خودكفایی گندم را تجربه می كند و در زمینه تولید شكر هم به خوداتكایی رسیده است.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: در سایر محصولات دیگر، نیاز كشور به واردات به حداقل رسیده و با تلاش محققان و كارشناسان ترویج و آموزش، تراز تجاری رو به بهبودی است.
طهماسبی افزود: در شرایط امروز، تغییرات اقلیمی و محدودیت هایی كه به لحاظ شرایط طبیعی برای دنیا به واسطه صنعتی شدن، محدودیت های آب، سیاست های حاكم بر جهان و گرمایش به وجود آمده، تولید امنیت غذایی از مهمترین اصولی است كه می تواند در جهت استقلال و پایداری كشورها اثرگذار باشد.
وی اظهارداشت: در سازمان تحقیقات از سال های گذشته تابحال در زمینه تامین امنیت غذایی، آموزش، ترویج، مدیریت ذخایر ژنتیكی و تنوع زیستی و پژوهشی اقدامات مناسبی انجام شده است.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی ارتباط دهنده بین پژوهش های علمی و عملی شدن یافته های تحقیقاتی است كه می تواند در تجاری سازی تحقیقات موثر باشد.
طهماسبی بیان كرد: تابحال 100 نوع دانش و تكنولوژی جدید در طول سه سال قبل به بخش خصوصی منتقل و تجاری سازی شده است.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی اظهار داشت: در زمینه محصول لوبیا 20 رقم جدید توسط مروجان و كارشناسان به بهره برداران معرفی شده است.
طهماسبی اضافه كرد: مهمترین محورهای تحقیقاتی دستیابی به ارقام مقاوم به تنش خشكی و تاب آوری است.
وی اضافه كرد: با استفاده از ارقام جدید مصرف آب در محصول لوبیا از 15 هزار متر مكعب در هر هكتار باید به پنج هزار متر مكعب كاهش پیدا كند.
قائم مقام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج كشاورزی وزارت جهاد كشاورزی گفت افزود: سه هزار ایستگاه تحقیقاتی در كشور فعال است كه 20 موسسه آن مادری است و قدمت بعضی از ایستگاه ها به یكصد سال می رسد.
وی در ارتباط با اعتبار تخصیصی امسال به طرح های تحقیقاتی اظهار داشت: 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای بخش های مختلف همچون طرح های پژوهشی، نوسازی و تجهیز ایستگاه های تحقیقاتی تخصیص داده شده است.
آیین ملی روز مزرعه لوبیا، با حضور 150 نفر از محققان حوزه كشاورزی، كارشناسان، مروجان و كشاورزان پیشرو استان های همدان، لرستان، اصفهان، تهران، چهار محال بختیاری و مركزی به مدت سه روز برگزار می گردد.
خمین یكی از قطب های كشت و كار لوبیا بعنوان مهمترین گروه از حبوبات آبی كشور به حساب می آید.
چهار هزار و 445 نفر بهره بردار در خمین به تولید محصول لوبیا مشغول هستند.
7277/3075


1397/05/21
14:36:52
5.0 / 5
4958
تگهای خبر: تولید , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان