، اقتصاد ایران در سال ۹۶،

وضعیت جذب سرمایه، تولید و گردشگری در ۷ منطقه آزاد

وضعیت جذب سرمایه، تولید و گردشگری در ۷ منطقه آزاد یاری كالا: در سال ۱۳۹۶ شش برنامه توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ابلاغ گردید كه مهم ترین آن ها، ۲۵ درصد افزایش صادرات كالای تولیدی و خدمات، ۳۰ درصد افزایش صادرات مجدد و افزایش صادرات به كشورهای همسایه بود.



به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، مطابق بند ۱۱ سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی، توسعه حوزه عمل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی كشور به منظور انتقال فناوری های پیشرفته، گسترش و تسهیل تولید، صادرات كالا و خدمات و تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده است، هفت منطقه آزاد تجاری-صنعتی كه شامل منطقه آزاد چابهار، منطقه آزاد قشم، منطقه آزاد كیش، منطقه آزاد اروند، منطقه آزاد ماكو، منطقه آزاد ارس و منطقه آزاد انزلی می گردد و در مجموع مساحتی حدود ۵۴۸ هزار هكتار با جمعیتی بالغ بر ۹۵۰ هزار نفر را در خود جای داده اند.

در همین راستا در سال ۱۳۹۵، ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی سه پروژه ۳۰ درصد افزایش صادرات كالای تولیدی و خدمات، ۳۰ درصد افزایش صادرات مجدد و تولید مراكز ارتقا و انتقال فناوری را به دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جهت اجرا ابلاغ نمود و در انتهای سال ارزش صادرات مناطق آزاد به میزان ۲۷ درصد رشد كرد و تعداد واحدهای فناور مستقر در مناطق آزاد هم به میزان ۸۶ درصد افزایش یافت كه بعد از موفقیت مناطق آزاد در اجرای این پروژه ها، در سال ۱۳۹۶ هم شش برنامه ۲۵ درصد افزایش صادرات كالای تولیدی و خدمات، ۳۰ درصد افزایش صادرات مجدد، افزایش صادرات به كشورهای همسایه، ۲۰ درصد افزایش تعداد شركت های دانش بنیان و فناور، برگزاری نمایشگاه های عرضه توانمندی ها و ۱۰ درصد افزایش توریست خارجی جهت اجرا ابلاغ گردید كه به طور میانگین بیش از ۸۰ درصد اهداف كل سال در ۹ ماهه محقق شده است.

مطابق قانون، مناطق آزاد بصورت خودگردان اداره می شوند و از محل بودجه عمومی دولت، اعتباری به مناطق آزاد تخصیص داده نمی گردد. رویكردهای برنامه ریزی و بودجه در سازمان های مناطق آزاد به نحوی است كه در سال های اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی، سهم بودجه عمرانی از سرجمع بودجه مصوب مناطق حدود ۷۰ درصد است و میزان سرمایه گذاری محقق شده داخلی در مناطق آزاد در سال های اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی نسبت به سال ۱۳۹۴، بیش از ۸۲ رشد داشته و حوزه سرمایه گذاری محقق شده خارجی نیز، نسبت به سال ۱۳۹۴، رشدی بالغ بر ۶۵ درصد را تجربه كرده است.

در طی سال های اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی منطقه آزاد ارس حدود ۹۸۰۰ میلیارد ریال سرمایه داخلی و بیش از ۲۴ میلیون دلار سرمایه ی خارجی و منطقه آزاد اروند هم بیش از ۱۷ هزار میلیارد ریال سرمایه داخلی و ۴۵۶ میلیون دلار سرمایه خارجی را در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ جذب كرده است. منطقه آزاد انزلی موفق به جذب بیش از ۴۷ هزار میلیارد ریال سرمایه داخلی و ۳۱ میلیون دلار سرمایه خارجی در این مدت شده است.

منطقه آزاد چابهار هم طی ۱۸ ماه اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی موفق به جذب بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال سرمایه داخلی و حدود ۱۰ میلیون دلار سرمایه خارجی شده است و در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ منطقه آزاد قشم بیش از ۱۹۶۰ میلیارد ریال سرمایه داخلی و ۲۵۰۰ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب كرده است.

میزان سرمایه داخلی جذب شده در منطقه آزاد كیش در این مدت بیش از ۵۰ هزار میلیارد ریال و میزان سرمایه خارجی جذب شده در این جزیره حدود ۴۳ میلیون دلار بوده است. همینطور منطقه آزاد ماكو هم بیش از ۵۷۰۰ میلیارد ریال سرمایه داخلی و سه میلیون دلار سرمایه خارجی را در سال های اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی جذب كرده است.

این در حالی است كه مجموع شاغلان مناطق آزاد بالغ بر ۲۶۵ هزار نفر است كه در دولت یازدهم حدود ۷۴۵۰۰ اشتغال جدید در مناطق آزاد بوجود آمده است. در همین راستا ارزش تولیدات صنایع مستقر در مناطق آزاد هم در این مدت ۲۳ درصد رشد داشته است.

در حوزه گردشگری هم با عنایت به وجود حدود ۳۴۰ واحد اقامتی در مناطق آزاد كشور و همینطور دیگر زیرساخت های حوزه گردشگری، مناطق آزاد موفق به افزایش ۳۰ درصدی گردشگران داخلی در خلال سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ شده اند و تعداد گردشگران خارجی مناطق آزاد هم در خلال این ۲ سال به میزان ۲۰ درصد افزایش یافته است.

با اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی، صادرات از مبدا مناطق آزاد رشد چشمگیری داشته است به نحوی كه ارزش صادرات مناطق آزاد در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ با ۲۷ درصد رشد به ۸۱۴ میلیون دلار رسیده است و با اجرای برنامه های ابلاغی در سال ۱۳۹۶، ارزش صادرات از مبدا مناطق آزاد به بیش از یك میلیارد دلار افزایش یافته است.




1396/12/29
17:51:32
5.0 / 5
4929
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان