ایرانیان رکورددار مصرف برق

ایرانیان رکورددار مصرف برق به گزارش یاری کالا، مصرف برق در ایران به حدی بالاست که طبق ارزیابی های صورت گرفته، اوج مصرف برق ۶ کشور همسایه با جمعیت ۳۵۰ میلیون نفر با اوج مصرف برق ایران ۸۵ میلیون نفری برابر است.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، بر مبنای داده های بین المللی ایران حالا به لحاظ شدت مصرف انرژی در جایگاه ششمین کشور با شدت مصرف انرژی بالا قرار دارد و این مورد نشان داده است مصرف انرژی در ایران بشدت ناکارآمد است. بالا بودن شدت مصرف انرژی ایران مبین این حقیقت است که میزان مصرف انرژی در ایران دست کم ۶۰ درصد از میانگین جهانی برای تولید کالا و خدمات مشابه بیشتر است.
بررسی آمار و ارقام رسمی نشان می دهد، شاخص مصرف انرژی در قسمت خانگی ایران چیزی حدود ۴۶۰ کیلووات ساعت در سال به ازای هر متر مکعب است که اگر این داده به واحد مگاژول تبدیل گشته و با آمارهای جهانی سایر کشورها مقایسه شود، میزان ناکارآمدی مصرف انرژی در قسمت خانگی ایران را بیشتر از پیش نمایان می کند.
در حالی مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در ایران بر مبنای داده های ترازنامه هیدروکربوری ۱۶۵۰ مگاژول محاسبه می شود که در هیچ یک از کشورهای عضو آژانس بین المللی انرژی، میزان مصرف انرژی با وجود آب و هوایی به مراتب سردتر از ایران از ۱۰۰۰ مگاژول تجاوز نمی نماید. بعنوان نمونه میزان مصرف انرژی به ازای واحد سطح خانه در کشور پرتغال چیزی حدود ۲۵۰ مگاژول، در کشور یونان ۴۰۰ مگاژول، در کشور ایتالیا ۶۰۰ مگاژول و در جمهوری چک ۸۰۰ مگاژول است.
محمد اله داد - معاون انتقال و تجارت خارجی شرکت توانیر اخیرا اعلام نمود: اوج مصرف برق ۶ کشور همسایه با جمعیت ۳۵۰ میلیون نفر با اوج مصرف برق ایران ۸۵ میلیون نفر برابر است.
وی ضمن اشاره به هزینه بالای انرژی در سایر کشورها، پایین بودن قیمت برق را با مصرف بی رویه این انرژی گرانبها در کشور مرتبط دانست و قیمت هر کیلووات ساعت برق در کشور تاجیکستان را ۶.۵ تا ۷ سنت و در ترکیه ۲.۵ لیر در قسمت خانگی و ۵ لیر در قسمت صنعتی عنوان نمود.
چطور میتوان مصرف برق را در منزل کاهش داد؟
بالا بودن شدت مصرف انرژی در ایران تابعی از عوامل مختلفی است که نتیجه آن ناکارآمدی مصرف انرژی در قسمت های مختلف مصرفی ایران بخصوص در قسمت خانگی است. به صورت نمونه متوسط مصرف برق سالیانه مشترکان بخش خانگی در استان هرمزگان چیزی حدود ۱۰ هزار کیلووات ساعت است که بررسی ها نشان داده است در صورت اجرای برخی راهکارهای مدیریت مصرف میتوان این میزان مصرف را تا ۶۰ درصد کم کرد.
یخچال و فریزر همچون لوازم برقی است که باید به صورت دائم به پریز برق متصل باشد و قطع برق آن حتی برای چند ساعت می تواند سبب فاسد شدن مواد غذایی شود، تنظیم درجه ترموستات یخچال بین ۳ تا ۵ درجه اقدامی است که سبب صرفه جویی برق می شود. همینطور فریزر که مواد غذایی در آن مدت زمان زیادی نگه داشته می شود، از وسایل پرمصرف انرژی است که با راهکار ساده تنظیم درجه ترموستات بین ۱۵ تا ۱۸ درجه سانتی گراد زیر صفر میتوان مصرف انرژی را در این وسیله هم پایین آورد.
باز و بسته کردن مکرر در یخچال و فریزر باعث افزایش ۱۰ کیلووات ساعت مصرف برق و افزایش هزینه برق مصرفی می شود، ضمن اینکه سبب هدر رفت سرما هم خواهد شد. خراب بودن لاستیک در یخچال و فریزر باعث افزایش ۲۰ درصدی انرژی مصرفی و هزینه برق خانواده می شود، ازاین رو ضروری است نوارهای دور یخچال را مرتب کنترل کرده و در صورت کوچک ترین نشت هوا، نسبت به تعویض آنها اقدام نمود.
از کنار هم چیدن و چسباندن ظروف و مواد غذایی در داخل یخچال و فریزر خودداری کنید، چونکه این کار گردش هوا را در این وسایل مبتلا به اختلال کرده و سبب افزایش مصرف برق می شود، از قرار دادن ظروف غذای گرم در یخچال خودداری کنید. برفک یخچال را به صورت مرتب تمیز کنید، چونکه بار ضخامت برفک به میزان ۵ میلی متر، مصرف انرژی را بالا می برد.
به منظور تهویه هوا در اطراف یخچال و فریزر تلاش کنید که فاصله مناسب (۱۰ سانتی متری) از دیوارها حفظ شود که این کار باعث کاهش مصرف برق به میزان ۵ کیلووات ساعت در یک ماه می شود.
شاید قبل از هر اقدامی توجه به برچسب انرژی در انتخاب یخچال و فریزر دقت در استاندارد و موارد ایمنی و مصرف انرژی است و بهینه ترین حالت انتخاب یخچال و فریزر با شاخص A و +A ضروری می باشد، برخی از خانواده ها با خرید یخچال و فریزر جدید، بازهم از مدل قدیمی آن استفاده می نمایند. غافل از اینکه یخچال های قدیمی بسیار پرمصرف هستند و سبب ۲ برابر شدن مصرف برق خانواده می شود.
کولرآبی یا گازی؟
گرایش به استفاده از کولرهای گازی، اسپلیت و داکت اسپلیت ها حتی در مناطق معتدل کشور در سالهای اخیر رو به فزونی است، این در شرایطی است که کولرهای آبی به لحاظ تولید رطوبت و خنکای مطبوع، صرفه اقتصادی و مصرف متعارف تر انرژی، همچنان بهترین گزینه برای مناطق عادی کشور به شمار می روند، مناطق معتدلی که بیشتر از ۸۰ درصد مساحت کشور را در بر می گیرد.
حال چطور می توان بیشترین بهره وری را از کولرهای آبی در عین مصرف مطلوب و توام با تشکیل رفاه و آسایش داشت؟ سرویس منظم و دوره ای کولر، شستشو و تعویض بموقع پوشال های آن، علاوه بر کاهش مصرف انرژی، سبب افزایش طول عمر دستگاه شده و از نظر اقتصادی هم به صرفه است.
در عین حال مهم ترین نکته در رابطه با کولرهای آبی که مصرف برق آنرا تا بیشتر از ۵۰ درصد کم کرده و به همان نسبت رقم قبض ما را هم می کاهد، استفاده از "دور کند" است. شاید فکر کنید که این کار در ایام خیلی گرم شدنی نیست، اما هر مشکل چاره ای دارد. کافی است یک سایه بان روی کولر نصب نماییم و ضمن عایق بندی مناسب کانال ها، از بسته بودن درها و پنجره ها مطمئن شویم تا از ورود هوای گرم به داخل منزل و اتلاف هوای خنک جلوگیری شود.
در هنگام خرید کولرآبی به برچسب مصرف انرژی دقت کنیم و کولر را با عنایت به برچسب انرژی، مشخصات فنی و متناسب با نوع نیاز خریداری نماییم، استفاده هم زمان از چند وسیله گرمازا مانند اجاق، سماور، لامپ هایی که گرمای زیادی تولید می کنند، باعث بالا رفتن دمای خانه شده و احتیاج به استفاده از کولر را زیاد می کند.
این در شرایطی است که در مناطق گرمسیر و شرجی کشور که دما و رطوبت بالا است، با عنایت به الگوی مصرف برق ویژه این مناطق که در ماه های گرم به ۳۰۰۰ کیلووات ساعت هم می رسد، استفاده از کولرهای گازی توجیه پذیر است. البته بسیاری می پرسند دمای آسایش کولرگازی چه دمایی است که هم خنکی لازم حاصل شود و همینطور کمترین افزایش قبض برق را داشته باشیم.
کارشناسان انرژی دمای آسایش را برای کولرهای گازی ۲۴ تا ۲۶ درجه می دانند، به اعتقاد آنها سرویس بموقع کندانسور کولرگازی و شست و شوی مداوم فیلترها و شبکه داخل کولر باعث صرفه جویی ۱۰ تا ۱۵ درصدی برق می شود. درزگیر مناسب اطراف کولر، قرار نگرفتن در معرض تابش مستقیم خورشید هم تاثیر زیادی در کاهش مصرف انرژی دارد. خاموش کردن یک کولرگازی در منزل باعث کاهش ۳۰ درصدی مصرف برق خانوار می شود.
لامپ ها را فراموش نکنید
خاموش کردن لامپ های اضافی یا به عبارتی لامپ اضافی خاموش، شاید این مطلب خیلی تکراری باشد ولی گفتن اینکه همیشه لوازم برقی غیر ضروری را خاموش و از پریز برق جدا کنید خالی از لطف نیست. استفاده از لامپ های با بهره نوری بالا یعنی استفاده از لامپ های که دارای شار نوری زیاد و توان مصرفی کمتری دارند مانند لامپ های ال ای دی.
همیشه کالاها و لوازم برقی دارای نشان استاندارد و برچسب انرژی هستند را خریداری و تلاش کنید از وسایلی استفاده کنید که مصرف انرژی آنها در پایین ترین سطح و بهره وری آنها در بالاترین سطح باشد. این وضعیت در برچسب انرژی نشان داده شده است.
اگر کنتور برق منزل شما دیجیتال و سه تعرفه ای است از لوازم پر مصرف مانند اتو، ماشین لباسشویی، ماشین ظرف شویی، بخار شور، آون و تستر و … در ساعات اوج مصرف یا همان “پیک” استفاده نکنید، بهترین زمان استفاده از آنها در ساعات کم باری یا میان باری است. استفاده از لوازم برقی در زمان کم باری باعث اعمال تخفیف در قبض برق می شود.
اگر از لوازم صوتی و تصویری استفاده نمی کنید آنها را در حالت استندبای (آماده به کار) قرار ندهید و برق آنها را کلاً قطع کنید. لوازم صوتی و تصویری و همه تجهیزاتی که در حالت استندبای قرار دارند، درحال مصرف برق هستند هرچند میزان مصرف در حالت استندبای کم است ولی همین میزان کم در زمان طولانی باعث افزایش هزینه برق مصرفی خواهند شد. ناگفته نماند که نوسانات احتمالی برق باعث صدمه به لوازم برقی در حالت استندبای هم خواهد شد.
مشترکان می توانند با نصب اپلیکیشین "برق من" از میزان مصرف خود و مشاهده تعرفه برق منطقه خودشان آگاه شوند، همینطور نسبت به مدیریت مصارف خود اقدام و از سایر خدماتی که در این برنامه گنجانده شده است، استفاده نمایند.



1402/12/26
13:18:21
0.0 / 5
181
تگهای خبر: ارز , استاندارد , اقتصاد , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان