استاد دانشگاه صنعتی شریف عنوان كرد

رتبه ۷۵جهانی کشورمان در شاخص آمادگی هوش مصنوعی

رتبه ۷۵جهانی کشورمان در شاخص آمادگی هوش مصنوعی به گزارش یاری کالا، استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: برمبنای شاخص آمادگی هوش مصنوعی انتشار یافته از طرف دانشگاه آکسفورد رتبه ایران در این شاخص در بین 181 کشور، 75 است و در خاورمیانه در بین 18 کشور در جایگاه 12 قرار داریم.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا ربیعی در نشست تخصصی با موضوع "انسان محور: اخلاقی و قابل اعتماد" که در سالن همایش مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت برگزار گردید، اظهار داشت: برمبنای پیش بینی ها، هوش مصنوعی تا سال ۲۰۳۰ می تواند ۱۵.۷ تریلیون دلار به اقتصاد دنیا اضافه کند و برمبنای آخرین تحقیقات مک کنزی نشان میدهد که تنها هوش مصنوعی مولد سالانه ۴.۴ تریلیون دلار در ۶۳ کاربرد تحلیل شده به اقتصاد دنیا اضافه خواهد کرد، این در حالیست که کل تولید ناخالص بریتانیا در سال ۲۰۲۱ معادل ۳.۱ تریلیون دلار بوده است.
وی هوش مصنوعی را در کنار فناوری های شناختی و کوانتومی یک فناوری دگرگون ساز توصیف کرد و افزود: این فناوری در سالهای اخیر بخش های مختلفی چون کشاورزی، مراقبت های پزشکی، کسب وکارها، آموزش، حمل و نقل، توسعه شهری، روابط بین الملل را تحت تاثیر قرار داده است و عدم توجه به این مفهوم می تواند کشور را از دید امنیت ملی، لطمه پذیر کند.
وی افزود: برمبنای شاخص آمادگی هوش مصنوعی انتشار یافته از طرف دانشگاه آکسفورد رتبه ایران در این شاخص در بین ۱۸۱ کشور، ۷۵ است و کشورمان در خاورمیانه در بین ۱۸ کشور در جایگاه ۱۲ قرار گرفته است.
این استاد دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به گزارش ۲۰۲۳ فاکتورهای هوش مصنوعی دانشگاه استنفورد تصریح کرد: با اهمیت ترین یافته های این گزارش آنست که هوش مصنوعی هم به محیط زیست لطمه می زند و هم به آن کمک می نماید، مدلهای هوش مصنوعی روند پیشرفت علمی را تسریع می کند و علاقه سیاستمداران به هوش مصنوعی درحال افزایش است.
وی، تقویت و شخصی سازی سامانه ها، تغییر فرایندهای علمی و نوآوری، کمک به حل مسائل پیچیده بشری مانند به تغییر اقلیم، کمک به تصمیم گیری منطقی و هماهنگ در مقیاس جهانی و کمک به کاهش و حذف نابرابر و فقر را از مزایای هوش مصنوعی ذکر کرد و اظهار داشت: تمرکز شدید قدرت، توسعه سلاح های سایبری و نفوذ و کنترل زیر ساخت های حیاتی، ناتوانی در کنترل هوش مصنوعی مافوق بشری و از دست دادن ناهمگونی بشری از معایب این حوزه فناورانه محسوب می شود.
ربیعی، با تأکید بر این که ایران در عرصه تربیت نیروی انسانی دانشگاهی جزو ۱۰ کشور برتر دنیا است، اضافه کرد: با اینحال در تربیت نیروی انسانی که بتواند سیستم ها را تعریف و وارد زندگی بشر کند جزو ۵۰ کشور اول دنیا قرار نداریم.
وی افزود: همین طور ایران در تولید پژوهش های اثر گذار جزو ۱۰ کشور اول دنیا است ولی این مساله قابل لمس نیست و دلیل آن معیوب بودن چرخه زیست بوم نوآوری و فناوری کشور است و برای آن برنامه نداریم.
استاد دانشگاه صنعتی شریف با اعلان اینکه هم اکنون دعوا بر سر این است که رییس توسعه هوش مصنوعی چه نهادی است، تصریح کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی و مرکز فضای مجازی اهتمام بر ریاست این حوزه دارند و در این بین این جامعه است که تکه پاره می شود و مسؤولان امر باید بطور جدی به آن توجه نمایند.
وی با اشاره به میزان سرمایه گذاری دنیا در عرصه هوش مصنوعی اظهار داشت: حوادث ناشی از استفاده از هوش مصنوعی درحال افزایش است و از طرف دیگر شاهدیم که ارزش شرکت های فعال در عرصه هوش مصنوعی به این شرح است:
اپل با ارزش ۳ تریلیون دلار
ماکروسافت با ارزش ۲.۵ تریلیون دلار
علی بابا با ارزش ۲ تریلیون دلار
وی ادامه داد: اینها رقبای ما در هوش مصنوعی هستند.
ربیعی با تأکید بر ضرورت توچه به جنبه های اخلاقی در هوش مصنوعی اظهار داشت: ابزارهای هوش مصنوعی باید دارای خصوصیاتی چون قابل اطمینان بودن، معتبر بودن، مسولیت پذیر بودن، حفظ حریم خصوصی و توصیف پذیر بودن برخوردار باشند.




منبع:

1402/08/18
12:59:27
0.0 / 5
328
تگهای خبر: آموزش , ابزار , ارز , اقتصاد
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان