گوجه کاران بوشهری کشت به امید خدا، برداشت به امید صادرات

گوجه کاران بوشهری کشت به امید خدا، برداشت به امید صادرات یاری کالا: بوشهر گوجه فرنگی خارج از فصل استان بوشهر جایگاه خودرا به عنوان یک محصول مهم در کشور پیدا کرده است و همیشه در مقطعی که برداشت آن شروع می شود اگر درهای صادرات باز باشد، کشاورزان امیدوار و اگر مانعی بر سر راهشان باشد، ناامید می شوند.


مدتی است که کشت نشاء گوجه فرنگی در زمینهای کشاورزی استان بوشهر شروع شده است تا درست زمانیکه نقاط مختلف کشور درگیر برف و بوران و دمای هوای تک رقمی هستند، آفتاب جنوب سرخی بخش رخ گوجه فرنگی ها شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: یکی از محصولات مهم سبزی و صیفی در استان گوجه فرنگی است که بیشترین سطح زیر کشت را به خود اختصاص داده و سهم به سزایی در اشتغال و درآمد بخش مهمی ازجمعیت روستائی استان را تشکیل می دهد.
سمیه فرح بخش افزود: این محصول علاوه بر درآمد زائی و اشتغال به سبب خارج از فصل بودن آن بخش مهمی از تولید و نیاز کشور را در فصول پائیز و زمستان تامین می کند. این امر به سبب آب و هوای ملایم استان در فصول سرد سال بوده که به جز استانهای جنوبی در بقیه استانهای کشور مهیا نیست.

تولید ۱۱۰۰ میلیون اصله نشاء در بوشهر
وی عنوان کرد: یکی ازعوامل مهم تولیدات سبزی و صیفی در استان که از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد بذر یا نشاء است و از آنجائیکه هم اکنون سالانه ۱۱۰۰ میلیون اصله نشاء در استان تولید می شود که بخشی برای داخل استان و بقیه هم به استانهای فارس، هرمزگان، کهکیلویه و بویر احمد و سایر استانها صادر می شود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر عنوان کرد: کاشت نشاء گوجه فرنگی از تیر شروع می شود و تا اردیبهشت سال بعد ادامه دارد نشاء های تولید شده در گلخانه های مذکور شامل ارقام مختلف گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل، کلم، هندوانه، خربزه و طالبی است.
فرح بخش اظهار داشت: استان بوشهر دارای ۶.۵ هکتار گلخانه تولید نشاء مکانیزه با تولید ۱۸۴ میلیون اصله نشاء است، ۵۴ هکتار گلخانه نیز به تولید نشاء در یک یا دو دوره می پردازند و در ادامه تولید نشاء به تولید محصول می پردازند. بیشترین تولید نشاء استان در شهرستان دشتی می باشد.
وی افزود: منظور از گلخانه های مکانیزه تولید نشا: گلخانه هایی است که بصورت تخصصی و مکانیزه در تمام طول سال منحصرا" فقط نشا تولید می کنند (نه گلخانه دارانی که در بخش کوچکی ازگلخانه مبادرت به تولید نشای مورد نیازخود می کنند).
به گفته مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر، کاهش هزینه های تولید، تغییر روش کشاورزی از سنتی به مکانیزه، کاهش مصرف آب، راندمان بهینه از منابع تولید خصوصاً آب و خاک، افزایش سطح زیر کشت محصولات سبزی و صیفی، تولید محصول باکیفیت و افزایش بازارپسندی، افزایش صادرات، زودرس شدن محصول، عدم نیاز به عمل گزینش و یا تنک کردن، امکان انتخاب گیاهان قوی و سالم جهت کاشت، ایجاد اشتغال خصوصاً برای فارغ التحصیلان کشاورزی، صرفه جویی ارزی، پیشبرد اهداف و برنامه های دولت در بهبود وضعیت اقتصادی از مزایای کشت نشایی است.

نوسان شدید نرخها و نبود بازار مناسب
به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، اما یکی از اشکالات مهمی که در سالهای اخیر دغدغه های بسیاری را برای کشاورزان گوجه کار استان بوشهر به وجود آورده است نوسان شدید نرخها و نبود بازار مناسب برای محصولات تولیدی است.
یکی از کشاورزان دشتستانی در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: در سال های اخیر بازار محصول گوجه فرنگی بالا و پایین زیاد داشته اما با اهمیت ترین عامل موثر بر این بازار "صادرات" است. هر گاه درهای صادرات را باز کردند قیمت این محصول کفاف هزینه های سرسام آورش را داد و هر گاه صادرات ممنوع گردید افت شدید قیمت حتی هزینه کارگر برای برداشت را هم در نمی آورد و به ناچار محصول را در زمین رها میکردیم.
وی بابیان این که هزینه ها به شدت بالا رفته است، اشاره کرد: به آسانی می توان گفت هزینه سم، کود و بذر نسبت به پارینه سه برابر شده است. اگر قرار بر این باشد که امسال اجازه صادرات محصول گوجه فرنگی را ندهند در یک کلام باید بگوییم "فاتح همه ما کشاورزان خوانده است".
این کشاورز دشتستانی بیان کرد: در ابتدای سال برداشت با مشکل اساسی فروش روبه رو شده ایم و این مهم معیشت ما را به شدت در معرض خطر قرار داده است. از وزارت جهادکشاورزی، کمیسیون کشاورزی و دیگر مسئولین امرخواهشمندیم به داد کشاورزان استان بوشهر برسند.

دلال ها تعیین کننده قیمت گوجه فرنگی هستند
وی با اشاره به این که دلال ها تعیین کننده قیمت گوجه فرنگی هستند، تصریح می کند: پارینه هر کیلو گوجه فرنگی را از کشاورز سرِ زمین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان می خرند و به میدان های میوه وتره بار می برند سپس چند دست دیگر می چرخد تا به مصرف کننده برسد، این طور است که سودی نصیب کشاورز نمی گردد.
این کشاورز با تأکید بر نقش خشکسالی ها در تولید محصول کشاورزی اظهار داشت: پارینه هزینه ها را با برآورد برداشت ۷۰ تن در هکتار انجام داده ایم اما خشکسالی و گرمای هوا سبب شده میزان تولید محصول گوجه فرنگی کاهش پیدا کند بطوریکه پارینه از هر هکتار ۴۰ تن برداشت کردیم.
وی در آخر اشاره کرد: ما محصول را به امید خدا می کاریم و برداشت را به امید صادرات انجام می دهیم.
به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، بنا بر آمار جهاد کشاورزی استان بوشهر ۶۰ درصد از محصول برداشت شده از مزرعه های گوجه فرنگی خارج از فصل استان بصورت تازه خوری و ۴۰ درصد فرآوری شده مصرف می شود.





منبع:

1401/06/15
11:09:52
0.0 / 5
145
تگهای خبر: ارز , اشتغال , اقتصاد , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان