عرضه پیشنهاد ایجاد صندوق نظام ایده ها و نیازها به صندوق نوآوری

عرضه پیشنهاد ایجاد صندوق نظام ایده ها و نیازها به صندوق نوآوری معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم از طریق اندازی صندوق نظام ایده ها و نوآوری ها به منظور پشتیبانی از ایده های ثبت شده در سامانه ˮنانˮ اطلاع داد و اظهار داشت: این پیشنهاد به صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال شده است.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، دکتر علی خیرالدین امروز در نشست رونمایی از سامانه نظام ایده ها و نیازها (نان) در وزارت علوم، ضمن اشاره به شروع به کار سامانه "نظام ایده ها و نیازها" (نان) nan.ac، اضافه کرد: مقام معظم رهبری در چندین نوبت تاکید بر روی نیاز محور شدن رساله ها و رساله های دکتری داشتند و در دیدار با وزیر علوم بر نیازمحور بودن رساله ها و رساله ها تاکید و اعلام نمودند تشکیل این سامانه مهم می باشد و باید توسعه داده شود.
وی با تکیه بر این که سامانه "نان" مبتنی بر اجرایی سازی شعار سال است، اظهار نمود: این شعار مبتنی بر این است که تولید باید نیازمحور و مبتنی بر دانش باشد. اما مشکل ما حلقه مفقوده بین ارتباط صنعت و دانشگاه و جامعه است؛ چون که نهادهای واسط نقش خویش را به خوبی ایفا نکرده اند و این سامانه ارتباط خوبی میان نهادهای دولتی و دولت و اقتصاد و جامعه ایجاد خواهد نمود.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم تصریح کرد: ازاین رو تصمیم گرفتیم نیازهای جامعه را احصاء و در سامانه ای جامع ثبت کنیم؛ ازاین رو مطالعات تطبیقی را بین سامانه های مشابه ایرانی و خارجی انجام دادیم.
وی افزود: پیش تر، سامانه هایی چون ایران تاپ (متعلق به وزارت صمت)، فن بازار (معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری)، سمات ملی، ساجد در ارتباط با دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم و سامانه های دیگری داشتیم که به صورت جزیره ای عمل می کردند و این سامانه ها حالا در سامانه "نان" یکپارچه شده اند که ذیل شورایعالی "عتف" است.
خیرالدین ضمن اشاره به پیوست قانونی سامانه "نان"، اظهار نمود: شورایعالی انقلاب فرهنگی طبق مصوبه ای برای یکپارچه سازی کلیه سامانه ها و احصای نیازها و ایده ها به وزارت عتف مأموریت داد که این سامانه را پیاده کند. پیوست دوم قانونی این است که بر مبنای قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بند ه تبصره ۹ شرط استفاده از یک درصد اهدایی دستگاههای اجرایی برای فعالیتهای پژوهشی ثبت نیازها در سامانه "نان" است.
وی سامانه "نان" را بخشی از نظام ملی نوآوری دانست و اظهار داشت: ایده ها پس از این بر مبنای نیازها شکل می گیرد. اساتید و رؤسای دانشگاه ها می توانند پیشنهاددهنده نیازها در این سامانه باشند. بر همین مبنا پایه تشویق و ترغیب و اختصاص گرنت فناوری و ارتقای رتبه و رتبه بندی دانشگاه ها بر مبنای پیشنهادات اساتید در این سامانه خواهد بود.
به قول وی تشکیل دبیرخانه و ساختار سامانه "نان" در پایگاه مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) و ذیل شورایعالی عتف، تشکیل شورای سیاست گذاری و تدوین اساسنامه، تحلیل، طراحی و پیاده سازی سامانه همچون اقدامات انجام شده برای رونمایی از سامانه "نان" بوده است.
خیرالدین با تکیه بر پشتیبانی از نیازهای ثبت شده در "نان" اظهار داشت: به دنبال ایجاد "صندوق نظام ایده ها و نیازها" هستیم و در این راستا درخواست راه اندازی این صندوق را به صندوق نوآوری و شکوفایی عرضه کرده ایم تا به این شکل از نیازهای ثبت شده در "نان" حمایت شود.

وی ضمن اشاره به کاهش شمار شرکت کنندگان در رشته ریاضی در کنکور سراسری، اظهار داشت: ما هم باید نیازآفرینی نماییم و هم باید بدانیم مثلاً ۱۰ یا ۲۰ سال آینده کشور چه نیازی دارد.
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم ضمن اشاره به هوشمند بودن این سامانه، تصریح کرد: این سامانه می تواند نیازهای آینده کشور را برآورد کند.

وی به راه اندازی دو سامانه "جان" (مخفف جریان اقتصاد نوین) و "جام" (سامانه جامع آزمایشگاهی) بزودی اشاره نمود.
خیرالدین، ضمن درخواست از رؤسای دانشگاه ها برای پشتیبانی از سامانه "نان" مزایای این سامانه را برشمرد و اظهار داشت: سامانه "نان" شعار سال را اجرایی کرده، محصولات و نیازهای شرکت ها را معرفی می کند، تولید بر مبنای نیاز جامعه و صنعت در آن شکل می گیرد و امکان دوره آموزشی مهارت محور در آن وجود دارد.



1401/02/10
12:15:00
0.0 / 5
576
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان