اقدام بی فایده ضدعفونی شهر توسط آتش نشانان فداكار

اقدام بی فایده ضدعفونی شهر توسط آتش نشانان فداكار یاری كالا: چند روز است در خبرها می بینم كه عزیزان آتش نشان به جمع دیگر عزیزان در تیم های مختلف برای مقابله با ویروس كرونا وارد عملیات شدند.



اگر اشتباه نكنم بنا به فرمایش آقای محمدی از شهرداری تهران، این تیم ها در چارچوب صد تیم مقرر است مراكز پر تردد را مثل میادین تره بار و دیگر اماكن را ضد عفونی نمایند. متن فرمایش ایشان بشرح ذیل:
فقط یك نكته می بایستی پیش از این مطلب مورد توجه قرار بگیرد آنهم این است كه ضد عفونی یا سم پاشی این چنین مكان هایی برای ویروسی كه در حال حركت به صورت دینامیكی با افراد بیمار است چه سودی در فاز مقابله از بحران خواهد داشت؟
فرض نماییم تمام یك میدان میوه بین ساعت ۸ الی ۹ بامداد با مواد شیمیایی ضد عفونی شد، بلافاصله با ورود افراد این مكان ها باردیگر شرایطی كم و بیش شبیه پیش از ضد عفونی را پیدا خواهند كرد!
با افزایش ساعت تردد مردم این معضل بیشتر خواهد شد. در سم پاشی برای حیوانات مثل موش، فرض بر آن است كه یك كلنی بزرگی از آنها معدوم و تا زمان زیادی منطقه پاك خواهد ماند ولی با ورود نخستین فرد بیمار تمام هزینه ها و تلاش ها از دست خواهد رفت و خدای ناكرده این عزیزان آتش نشان خود ممكنست در این پروسه گرفتار بیماری شوند!
در متن یادداشت جناب محمدی آمده هر روز و تا اتمام واگیر! به نظرم این كار ممكنست مثلا چند درصد ناقابل در مقابل این مقدار هزینه، وقت و... بر ورودی های اولیه به آن مكان ها فقط داشته باشد. در وحله اول تصاویر و تبلیغات این مساله جذاب بنظر می آید ولی كمی دقت در اصل موضوع عملكردی كه نسبت به هزینه- فایده داشته باشد به هیج وجه قابل توجیه نیست.
می بینم كه تهران به زودی نیازهای اساسی تری خواهد داشت! در كشور كره هم این كار انجام شد ولی در مناطق حاشیه نشین و با تمركز بر معدوم كردن حیوانات و حشرات برای تقلیل انتقال توسط این موجودات و پشتیبانی از حاشیه نشینان با امكانات بهداشتی كم یا نادر.
كشورچین نیز پس از چند روز اسپری وحشتناك مردم و خیابانها را متوقف كرد. باردیگر امروز در خبرها از طرف جناب دكتر مردانی، عضو كمیته كشوری آنفولانزا دیدم كه فرموده اند:
« ویروس كرونا به شدت در حال گردش است و چون یك فرد همزمان با مبتلاشدن به این بیماری می تواند ۴ نفر را آلوده كند تخمین می زنیم ۳۰ تا ۴۰درصد جمعیت تهران تا آخر اسفند ماه به ویروس كرونا مبتلا شوند.»
این به مدلول آن است كه بین ۴ الی ۶ ملیون تهرانی امكان آلودگی داشته باشند و پس شاید بازبینی و تخصیص این انرژی عظیم و بودجه در دیگر فاز های رویارویی با بحران كرونا در شهر مفید تر باشد. سفارش جدی برای آماده سازی سالن های مجموعه آزادی برای بستری كردن شهروندان بجای چنین اقداماتی دارم.
در ضمن با كمال تاسف خبری از اعضای شورای شهر تهران و همیشه در صحنه نمی بینم، شاید بهتر باشد ساختمان شورای شهر تخلیه و آنجا نیز جهت بیماران مهیا شود.
* استاد نمونه كشور در مهندسی سازه، زلزله و مدیریت بحران


منبع:

1398/12/17
15:07:51
5.0 / 5
3647
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان