تبدیل زباله  به انرژی با دستاورد پژوهشگران كشور

تبدیل زباله  به انرژی با دستاورد پژوهشگران كشور یاری كالا: یك شركت دانش بنیان با بومی سازی فناوری و طراحی مشعل های پلاسمایی، امكان تجزیه زباله ها و تبدیل به انرژی را فراهم نموده است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، تولید كالاها و محصولات گوناگون، فناوری های پیشرفته ای را به خدمت گرفته و رشدی شتابان یافته است. اما همین اندازه از تولیدات سبب ایجاد ضایعات شده است. كار از بین بردن اصولی و غیرمخرب این پسماندها اگر بیشتر از تولید فناورانه دشوار نباشد به همان میزان سختی دارد.
فناوری های از بین بردن زباله با عنایت به شناخت تازه از قابلیت های طلای كثیف، دستخوش تحول شده است. بر همین اساس، یك شركت دانش بنیان، طراحی و ساخت «مشعل پلاسما» را بعنوان یكی از فناوری های مورد استفاده در از بین بردن زباله و تبدیل آن به انرژی دنبال می كند.
علیرضا زمانی، مدیرعامل این شركت دانش بنیان با اشاره به این كه مشعل های پلاسمایی، نوع تازه ای از فناوری هاست كه می تواند زباله را به كوچك ترین عناصر تجزیه كند، اظهار داشت: در كوره ها یا راكتورهای پلاسما كه به مشعل مجهز است، با ایجاد یك دمای بسیار بالا تمامی بخش های زباله بطور كامل تجزیه می شود.
این فعال حوزه دانش بنیان با اشاره به فناوری پیچیده و پیشرفته این مشعل و راكتورها اظهار داشت: به غیر از چند كشور اروپایی و آمریكایی، كشور دیگری از این فنآوری برخوردار نیست و الان فناوری این مشعل ها در كشور بومی سازی شده است.
وی با اشاره به كاربردهای گسترده مشعل پلاسمایی اظهار داشت: این مشعل ها كه به صورت یك مجموعه راه اندازی می شود، در حذف زباله های انبوه و از بین بردن زباله های خطرناك مانند زباله های عفونی بیمارستانی كاربرد دارد.
زمانی، آلایندگی بسیار اندك و باقی مانده بدون نیاز به دفن را از خاصیت های این دستگاه عنوان نمود و اظهار داشت: یكی از خاصیت های این دستگاه این است كه می تواند همه پسماند های خطرناك و ویژه را تا ۹۵ درصد جرم و حجم زباله كم كند. این طرح همین طور می تواند در ابعاد و حجم های گوناگون از یك تن در روز تا ۱۰ تن در روز اجرا شود.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان با بیان این كه این دستگاه بوسیله پلاسما كردن گاز دما را بیشتر می كند، افزود: دمای گاز این مشعل ها از شش هزار تا ۳۰ هزار كلوین تغییر می كند و زباله را تبخیر می كند.
زمانی به سازوكار منحصر به فرد مشعل پلاسمایی اشاره نمود و افزود: این سیستم با تولید دمای بسیار بالا و نرخ انتقال حرارت بسیار زیاد به محیط زیست صدمه ای نمی رساند، ضمن آن كه تبدیل زباله به مواد غیر مضر را به دنبال خواهد داشت.
برمبنای اعلام معاونت علمی، مدیرعامل این شركت دانش بنیان با اشاره به تولید این دستگاه به كمك تعدادی از متخصصان و دانش آموختگان دانشگاهی، اظهار داشت: تولید مشعل های پلاسمایی ضمن آن كه یكی از اشكالات عمده كشور یعنی از بین بردن حجم انبوه زباله و پسماندها، خصوصاً نوع خطرناك آنرا رفع می كند، می تواند به حوزه حفظ محیط زیست كمك نماید.




منبع:

1398/04/14
16:57:16
5.0 / 5
4316
تگهای خبر: تولید , دستگاه , شركت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان