تولید سوزن های الكترود نوار عصب و عضله در كشور
یاری كالا: پژوهشگران جوان ایرانی مستقر در یكی از شركت های فناور دانشگاه علوم پزشكی مشهد با روش مهندسی معكوس موفق به تولید سوزن های الكترود الكترومیوگرافی شدند و شرایطی فراهم آوردند كه كشور با تولید این محصول دانش بنیان از واردات آن بی نیاز شود.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، مهندس مجتبی نوروزی، مدیر عامل این شركت دانش بنیان با اشاره به اینكه شركت ما از سال ۱۳۹۲ با هدف تولید تجهیزات یكبارمصرف پزشكی فعالیت خودرا آغاز كرد، افزود: با عنایت به نیاز موجود در كشور و با اتكا به دانش بومی، محققان ایرانی توانسته اند فناوری ساخت سوزن های الكترود الكترومیوگرافی را به مرحله تولید و ایجاد ظرفیت های بازار و تجاری سازی برسانند.
وی درباب كاربرد این محصول دانش بنیان اظهار داشت: این محصول برای انتقال و دریافت سیگنال های عضلانی و الكترونیكی ماهیچه های حركتی استفاده می شود، بطوریكه هر قسمت از عضله های بیمار گرفتار نقص در اندام حسی و حركتی شود، از این محصول برای تهیه نوار عضله و انجام تست های الكترومیوگرافی در سایز و طول های مختلف استفاده می شود و در اختیار پزشك متخصص قرار می گیرد.
وی اشاره كرد: شكل طراحی نوك این محصول به شكلی است كه تعداد تناوب تست های الكترومیوگرافی را بویژه در دو و چهار اندام بالا برده و دارای سطح مقطع ریكورد استاندارد در كلیه الكترودهای این شركت است.
وی امپدانس پائین، كیفیت بهتر، ارزانتر، در دسترس بودن و دقت بالا را همچون مزایای این سوزن ها عنوان نمود و اضافه كرد: با عنایت به تحریم های موجود و احساس نیاز و نیز قیمت بالای نمونه خارجی این سوزن ها، برای طراحی و ساخت الكترود الكترومیوگرافی اقدام شد.
این محقق مركز رشد سلامت دانشگاه علوم پزشكی مشهد با اشاره به اینكه در گذشته ۸۰ درصد بازار این محصول در اختیار نمونه های خارجی بود، اظهار نمود: محققان ایرانی توانستند با ساخت این سوزن ها و تنوع آنها از خروج ارز به میزان قابل توجهی جلوگیری كرده و از لحاظ اقتصادی نیز برای بیمار خرید تولید داخلی بسیار به صرفه تر است؛ چونكه قیمت نوع ایرانی این سوزن حداقل یك سوم مشابه خارجی است.
نوروزی اشاره كرد: در طراحی و ساخت الكترودهای الكترومیوگرافی این شركت حداكثر دقت صورت گرفته است و كلیه مراحل تولید منطبق بر استاندارد ISO۱۳۴۸۵ طراحی و اجرایی شده اند. همین طور این محصول دارای پروانه ساخت، تولید و عرضه از اداره تجهیزات پزشكی وزارت بهداشت بوده و در سایت اداره تجهیزات پزشكی نیز قابل استعلام است.
مدیرعامل این شركت دانش بنیان اشاره كرد: تلاش های محققان و پژوهشگران داخلی سبب شده است كه هم اكنون سوزن های الكترومیوگرافی با كیفیتی رقابتی و قیمت مناسب در دسترس كلیه مراكز و بیماران قرار گیرد و حتی رقیبان چینی توان قیمت رقابتی و بهبود و ارتقای كیفیت را ندارند.
وی با تاكید بر اینكه بخش تولید با عنایت به مشكلات واردات مواد اولیه و انتقال ارز نیازمند حمایت بیشتر از طرف مسئولین و مدیران است، اشاره كرد: همین طور این شركت طی برنامه زمانبندی در آینده ای نزدیك در نظر دارد عرضه متنوع و بومی شدن سایر محصولات وارداتی این حوزه (مطابق برنامه تحقیق و توسعه شركت) را به سبد تولیدات خود اضافه و عرضه نماید.
منبع: یاری كالا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب