پوشاك رتبه اول قاچاق در ایران

پوشاك رتبه اول قاچاق در ایران به گزارش یاری كالا اعضای اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران خواهان مقابله جدی با فعالیت فروشندگان برندهای بدون مجوز رسمی پوشاك از آغاز دی ماه سال جاری توسط دستگاه های ذیربط همچون ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز شدند.



به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، در نشستی خبری كه ظهر امروز در اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران برگزار شد، در ابتدا بهرام شهریاری - نایب رییس هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران - با اشاره به این كه برندهای پوشاك تا ابتدای دی ماه سال جاری مهلت دارند تا نسبت به تعیین تكلیف كالاهای قاچاق خود در سطح عرضه اقدام نمایند، اظهار نمود: دو سال است كه بخش خصوصی با همراهی بخش دولتی توانسته است بستری را آماده كند تا نسبت به ساماندهی فعالیت نمایندگان و شعب شركت های عرضه كننده پوشاك در ایران و هم مقابله با قاچاق پوشاك در سطح عرضه اقدام گردد.

وی افزود: این مقوله در دو بخش مجوز گواهی فعالیت و شناسه كالا و كد رهگیری در دستور كار قرار گرفته است كه در بخش اول و بنابر ابلاغیه ای از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستورالعمل نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شركت های خارجی عرضه كننده پوشاك در ایران مدنظر قرار گرفت تا طی مدت دو سال نسبت به این مورد اقدام گردد. علاوه بر این و در زمینه شناسه كالا و كد رهگیری مردادماه سال قبل ابلاغیه ای مدنظر قرار گرفت و تا خردادماه سال جاری فرصت داده شد تا نسبت به شناسه دار كردن كالا اقدام گردد، اما قرار بر این شد تا برای پوشاكی كه از قبل هم وارد كشور شده بود، تعیین تكلیف صورت گیرد و تا مردادماه سال جاری این كالاها یا به فروش رسیده و یا از بازار جمع شود و بعد از تاریخ مذكور هر پوشاكی بدون شناسه كالا، قاچاق محسوب شود.

نایب رییس هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران با بیان این كه از آغاز خردادماه سال جاری منتظر برخورد جدی در سطح عرضه و مقابله با كالاهای قاچاق بودیم، بیان كرد: متاسفانه این اتفاق رخ نداد و مشكلات عدیده ای به وجود آمد و به نظر می آید لابی های قدرت و كانال هایی كه همواره در مقابله با قاچاق قد علم كرده اند تلاش در منحرف كردن این مسیر دارند.

شهریاری با اشاره به این كه این افراد می گویند مشكل قاچاق وجود ندارد و مساله ما هم اكنون مشكل كمبود مواد اولیه، تعطیلی كارخانجات و افزایش بیكاری است، اظهار داشت: با طرح چنین مساله ای افراد مذكور تلاش در منحرف كردن مسیر مقابله با قاچاق پوشاك در كشور دارند.

در این نشست رامین جوانرود – عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران – با بیان این كه وزارت صنعت، معدن و تجارت، بانك اطلاعاتی درستی از توانمندی های تولید داخل در حوزه پوشاك ندارد، تصریح كرد: ما در روستاها از توانایی بسیار بالایی برای تولید برخورداریم در حالیكه باید ۸۰ درصد پوشاك در كشور تولید داخل و تنها ۲۰ درصد پوشاك وارداتی باشد، اما به چنین ارقامی دست نیافته ایم و متاسفانه روندی برای ساماندهی پوشاك نمی بینیم.

وی افزود: باید واردات از مسیر رسمی صورت گیرد و دولت بتواند عواید حاصل از این كار را كسب كند، چون كه تولیدكنندگان داخلی هم مكلف به پرداخت مالیات هستند و ازاین رو واردكنندگان باید در صف قانون قرار گیرند.

در ادامه محمد خاضع - دیگر عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران - با بیان این كه پوشاك یكی از اشتغال زاترین صنایع دنیاست، اظهار داشت: در حالیكه با چنین پتانسیلی در حوزه پوشاك روبه رو هستیم، اما كماكان در كشور ما و در مورد مقوله قاچاق چانه زنی وجود دارد! بروید و تحقیق كنید كه كدام یك از برندهای خارجی پوشاك به گونه ای كه در ایران فعالیت می نمایند می توانند در سایر كشورهای دنیا هم فعالیت كنند. متاسفانه كشور ما به محل بازی برندهای قاچاق تبدیل گشته است در حالیكه اشتغال باید در زنجیره تولید دیده شود، اما متاسفانه چنین مساله ای صورت نمی گیرد.

خاضع با تاكید بر این كه در هیچ كجای دنیا پوشاك به صورت كیلویی از گمرك وارد نمی گردد، خاطرنشان كرد: سود وحشتناكی در قاچاق پوشاك وجود دارد. بروید و باز هم جست وجو كنید كه در كجای دنیا پوشاك را به صورت كیلویی از گمرك وارد می كنند. متاسفانه ارز مملكت ما به جای این كه به جیب كارگران داخلی سرریز شود به جیب كارگران چینی، تركی و فیلیپینی می رود.

شاهرخ جعفری - دیگر عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران و عضو كارگروه اجرایی دستورالعمل ثبت نمایندگی برندهای خارجی پوشاك - با اشاره به این كه واحدهای پوشاك در شرایط سختی مشغول به فعالیت هستند و هر فرد دیگری جای آنها بود در چنین شرایطی پول خویش را به بانك منتقل می كرد یا فعالیت خویش را در بازار خودرو پیش می برد، اظهار نمود: تولیدكنندگان داخلی در شرایط سختی مشغول به فعالیت هستند، اما ما به دلایل عدیده ای كه یكی از آنها اشغال زایی و رونق تولید است از حقوق خود عقب نمی نشینیم و تا آخرین لحظه پیگیر مبارزه با قاچاق در حوزه پوشاك خواهیم بود.

وی افزود: تولیدكنندگان داخلی با واردات قانونی پوشاك بعنوان مكمل این حوزه مشكلی ندارند. تابحال ۴۲ برند خارجی موفق به ثبت برند شده اند و شركت های مادر اعلام نموده اند در مورد این ۴۲ برند در ایران مبادرت به فعالیت نموده اند.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران با بیان این كه پوشاك رتبه اول قاچاق در كشور را دارد، اظهار نمود: در مورد قاچاق پوشاك با سودهای هنگفتی روبه رو هستیم و هم اكنون مراكز تجاری در ایران محلی برای برندهای تقلبی شده اند و اگر این برندهای تقلبی در حوزه پوشاك را از مراكز تجاری حذف نماییم شاهد لابی های قدرتمندی برای مقابله با این مساله خواهیم بود.

به گفته جعفری از آغاز سال جاری تابحال كارگروه اجرایی دستورالعمل ثبت نمایندگی برندهای خارجی پوشاك تشكیل نشده است.

عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص این كه دستورالعمل ثبت نمایندگی برندهای خارجی پوشاك خردادماه سال ۱۳۹۵ ابلاغ و موعد زمانی دو ساله برای آن تعیین شد و در عین حال در ارتباط با شناسه كالا و رهگیری مردادماه سال جاری بعنوان آغاز این طرح لحاظ شده است، پس به چه علت شاهد تعویق اجرای طرح مقابله با قاچاق كالا در حوزه پوشاك هستیم، اظهار داشت: متاسفانه هر بار به دلایل مختلف شاهد به تعویق افتادن اجرای دستورالعمل ثبت نمایندگی برندهای خارجی و شناسه كالا و كد رهگیری هستیم و در شرایطی كه باید در برهه زمانی كنونی شاهد بازرسی واحدها باشیم، اما به بهانه های مختلف همچون تنظیم بازار، اشتغالزایی و مسائل فریبنده این طرح كماكان به مرحله اجرا در نیامده و منتظر برخورد جدی ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز از آغاز دی ماه سال جاری در حوزه پوشاك خواهیم بود.

در آخر بهرام شهریاری - نایب رییس هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران - در پاسخ به دیگر سوال ایسنا در خصوص این كه برخی تولیدكنندگان زیرپله ای داخلی یكی از مخالفان اجرای این طرح هستند و معتقدند تنها با برندهای جعلی امكان فروش در بازار را داشته اند و با شناسه دار كردن كالا دیگر نمی توانند فعالیت كنند، خاطرنشان كرد: پوشاك كشور در حوزه تولید در دو بخش واحدهای صنفی و صنعتی فعالیت می نمایند و در برهه زمانی كنونی نگرانی در مورد لطمه به واحدهای تولیدی داخلی كه زیرپله ای فعالیت می نمایند وجود ندارد، چون كه قرار بر این است در مرحله اول با برندهای اصلی و بزرگ برخورد شود.

وی افزود: در مورد تولیدات زیرپله ای باید خاطرنشان كنم اگر با اجرای طرح مقابله با قاچاق پوشاك، شاهد فعالیت برندهای ایرانی باشیم تمام تولیدكنندگان زیرپله ای هم برای برندهای داخلی تولید خواهند كرد و از این طریق فعالیت تمام تولیدكنندگان داخلی به نحوی مطلوب رقم خواهد خورد.

به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، شهریورماه سال ۱۳۹۵ بود كه وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغیه ای را تحت عنوان دستورالعمل نحوه صدور گواهی فعالیت نمایندگان و شعب شركت های خارجی عرضه كننده پوشاك در ایران مدنظر قرار داد و مدت زمانی دو ساله ای را در این رابطه تعیین و روند فعالیت آنها را شرح داد.

این در حالی است كه اخیرا رییس ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز اعلام نموده است كه با هماهنگی دستگاه های مختلف از آغاز دی ماه سال جاری با تمام فروشندگان برندهای بدون مجوز رسمی پوشاك برخورد قاطع و جدی خواهد شد.

در عین حال گفتنی است اواخر شهریورماه سال جاری بود كه از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت ضرب الاجلی برای پوشاك و منسوجات در نظر گرفته شد تا كالاهای فاقد شناسه مطابق جدول زمان بندی تعیین تكلیف شود.




1397/09/26
15:34:39
5.0 / 5
4603
تگهای خبر: ارز , اشتغال , بازار , بانك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان