پتروشیمی مهاباد عملكرد موفقی در رعایت مسایل زیست محیطی دارد

پتروشیمی مهاباد عملكرد موفقی در رعایت مسایل زیست محیطی دارد یاری كالا: مهاباد- مدیرعامل مجتمع پتروشیمی مهاباد كه همچون طرح های فاخر دولت تدبیر و امید در آذربایجان غربی به حساب می آید، اظهار داشت: این مجتمع از ابتدای شروع به كار خود تابحال در رعایت استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست كاملا موفق عمل كرده است و جزو واحدهای سبز كشور به حساب می آید.


محسن مجیدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: این واحد تولیدی بعنوان بزرگترین واحد صنعتی استان در امتداد تحقق اصل 50 قانون اساسی به منظور حفاظت محیط زیست از تمام امكانات لازم همچون دانش فنی و فناوری روز دنیا بهره برده و با كنترل عوامل آلاینده در حد استانداردهای جهانی عمل كرده است.
مجیدی با اشاره به اینكه تمامی فعالیت های این مجموعه در امتداد تولید پایدار هماهنگ با محیط زیست برنامه ریزی شده، اظهار داشت: این واحد در زمینه كاهش آلاینده ها و تصفیه پساب ها و پسماندها از راه ارزیابی اثرات زیست محیطی و رعایت استانداردهای زیست محیطی اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.
وی بیان كرد: پتروشیمی مهاباد برای جبران ورود گازهای حاصل از احتراق گاز طبیعی در واحد بخار آن نسبت به كاشت 25 هزار اصله از انواع درختان همیشه سبز در قالب جنگل مصنوعی به وسعت 50 هكتار و احداث پارك های فضای سبز به وسعت چهار هكتار اقدام نموده است و با راه اندازی 700 مترمربع گلخانه دایمی حدود چهار هزار اصله انواع درختچه های زینتی و انواع گل های آپارتمانی و فصلی را سالانه تولید و در سطح مجتمع كشت می كند.
مجیدی افزود: این میزان مساحت اختصاص داده شده برای احداث فضای سبز و جنگل در مجتمع پتروشیمی مهاباد بسیار بالاتر از استاندارهای ابلاغی سازمان حفاظت محیط زیست است.
وی اظهار داشت: علاوه بر این برای اطمینان و رد هرگونه ادعای احتمالی درباب بلا به محیط زیست به خصوص جانوران زنده، باغ پرندگانی در محوطه این مجتمع راه اندازی شده است كه گونه های گوناگون از انواع پرنده ها، ماكیان محلی و خرگوش در آن نگهداری میگردد.
مجیدی اضافه كرد: كلیه آلاینده های زیست محیطی حاصل از سوخت گاز طبیعی در بویلرهای واحد بخار توسط آنالایزرهای تعیبه شده در دودكش های دیگ های بخار اندازه گیری شده و به صورت آنلاین و شبانه روزی از راه اداره كل حفاظت محیط زیست استان نظارت و پایش میگردد.
مدیرعامل مجتمع پتروشیمی مهاباد افزود: در بخش دوم از نظارت های سازمان حفاظت محیط زیست در ارتباط با اندازگیری و كنترل عوامل آلاینده هوا، هر سه ماه یكبار از راه آزمایشگاه معتمد اكیپ هایی به محل مجتمع اعزام شده و كلیه موارد مربوط به آلودگی هوا همچون (Co، So2، No2، O3 و تركیبات آلی فرار) را اندازه گیری كرده و نسخه ای از گزارش های مربوطه را به اداره كل حفاظت محیط زیست ارسال می كند.
وی با اشاره به كنترل عوامل آلاینده آب مورد مصرفی باز اشاره كرد: بیشترین مصرف آب در مجتمع پتروشیمی مهاباد (یك میلیون مترمكعب در سال معادل 0.5 درصد از حجم سد مخزنی مهاباد) مربوط تولید بخار و واحد خنك كننده این مجتمع است و بخش بسیار كمی از آن جهت مصارف بهداشتی و شست و شوی صنعتی به كار می رود.
مجیدی اظهار داشت: در امتداد استفاده بهینه و مصرف آب كمتر، تمامی آب های حاصل از مصارف بهداشتی و صنعتی و حتی آب های سطحی حاصل از باران و برف از راه كانال ها و جوی های بتنی و كاملا عایق برای نشتی های احتمالی جمع آوری شده و سپس تصفیه شیمیایی، فیزیكی و بیولوژیكی در واحد تصفیه پساب در استخرهای راه اندازی شده در سطح مجتمع ذخیره و دوباره در بخش های فضای سبز و واحد خنك كننده استفاده میگردد.
وی تصریح كرد: خروجی آب های واحد تصفیه پساب مجتمع باز كه جهت پایش و نظارت لحظه ای به صورت آنلاین با اداره كل حفاظت محیط زیست استان ارتباط دارد، برای حصول اطمینان به استخری نگهداری ماهی سرازیر میگردد.
مجیدی در زمینه كنترل عوامل آلاینده خاك باز گفت: برای كنترل عوامل آلاینده خاك و آب های زیرزمینی، در سطح این مجتمع تعدادی چاه پیزومتریك با نظارت و راهنمایی های اداره كل حفاظت محیط زیست استان حفر شده است كه با نمونه برداری های دوره ای از آب چاه های مذكور احتمال وجود هرگونه آلودگی در كمترین زمان ممكن ردیابی و كنترل میگردد.
وی تصریح كرد: 54 هكتار از فضای این مجتمع باز به كاشت انواع درخت، درختچه و چمن اختصاص یافته كه شرایط لازم را برای كاهش فرسایش خاك، كنترل ذرات معلق در هوا و احداث مكانی امن برای پرندگان فراهم نموده است.
مجیدی افزود: در بخش دیگری از نظارت های سازمان حفاظت محیط زیست در فواصل زمانی نامشخص تعدادی از كارشناسان و متخصصان آزمایشگاه اداره كل حفاظت محیط زیست استان به صورت سرزده و بدون اطلاع قبلی به مجتمع پتروشیمی مهاباد اعزام می شوند كه از تمام موارد مربوط به ایجاد عوامل آلاینده احتمالی شامل آب، هوا، خاك و صدا نمونه برداری كرده و در صورت وجود هر یك از عوامل آلاینده كه خارج از استاندارد باشد ضمن تذكر كتبی، زمانی كوتاه را برای رفع آن تعیین می كنند.
وی گفت: این مجتمع بزرگ تولیدی الان با بالا بردن 40 درصدی ظرفیت تولید پلی اتیلن خود توانسته است به ركورد 55 تن در ساعت دست پیدا كند كه 35 درصد بیشتر از ظرفیت اسمی آن است.
مدیرعامل شركت پتروشیمی مهاباد درباب میزان تولید این واحد در نیمه نخست امسال اضافه كرد: 130 هزار تُن محصول طی این مدت در پتروشیمی مهاباد تولید شده كه از این مقدار 115 هزار تُن به ارزش 128 میلیون دلار صادر و مابقی روانه بازارهای داخلی شده است.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایرنا، مجتمع پتروشیمی مهاباد در قالب طرح ساخت خط انتقال اتیلن از عسلویه به غرب كشور به طول یكهزار و ‎ 600 كیلومتر تولید شده است و سالانه حدود 324 هزار تن اتیلن بعنوان مواد اولیه از عسلویه به این مجتمع تزریق میگردد.
6 واحد پتروشیمی در راه این خط انتقال و در مناطقی چون خرم آباد، كرمانشاه، مهاباد، میاندوآب و سنندج تولید شده و اتیلن مورد نیاز همه این واحدها از راه این خط لوله تامین میگردد.
مجتمع پتروشیمی مهاباد سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبك خطی و سنگین (ظرفیت اسمی) و 30 هزار تن 'بوتن یك' را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می كند.
فعالیت های مقدماتی و مطالعاتی این طرح از سال 1383 و عملیات اجرایی آن از سال 1388 شروع شد و در زمینی به مساحت 185 هكتار و در كیلومتر 15 جاده مهاباد ـ ارومیه به بهره برداری رسید.
6185/3072


1397/08/23
15:49:59
5.0 / 5
4401
تگهای خبر: ارز , استاندارد , بازار , بهداشت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان