مدیركل دفتر آبزیان شیلات ایران:

ذائقه دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است

ذائقه دلیل پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است یاری كالا: ساری- مدیر كل دفتر آبزیان سازمان شیلات ایران با اشاره به اینكه دلایل مختلفی برای پایین بودن سرانه مصرف ماهی همچون قیمت بالا، كیفیت پایین و ناآشنایی با روش های مختلف طبخ عنوان می شود، اظهار داشت: ذائقه، دلیل اصلی پایین بودن سرانه مصرف ماهی در ایران است.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایرنا، بر پایه آمار رسمی سازمان شیلات ایران سرانه مصرف آبزیان در كشور هم اینك حدود 11 كیلوگرم و حدود نصف میانگین مصرف جهانی است كه به 20 كیلوگرم می رسد.
بر اساس آمار شیلات با عنایت به تولید سالانه حدود 85 هزار تن انواع آبزیان در مازندران، سرانه مصرف آبزیان در این استان هم حدود 14كیلو گرم است.
مهدی شكوری روز یكشنبه در حاشیه جشنواره طبخ و عرضه آبزیان در بابل در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اضافه كرد: آن گونه كه تنوع غذایی زیادی در مورد گوشت قرمز و مرغ دیده می شود، اطلاعات لازم در دسترس خانوارهای ایرانی برای پخت غذاهای مختلف با گوشت آبزیان و ماهی وجود ندارد.
وی با اشاره به این نكته كه ذائقه و عادت مردم در كاهش مصرف آبزیان نقش به سزایی دارد، تصریح كرد: خیلی از مردم بویژه كودكان از بوی ماهی و استشمام آن احساس ناخوشایندی دارند.
این مسئول توسعه پرورش ماهیان گرم آبی و سردآبی را از برنامه های سازمان شیلات ایران عنوان نمود و اضافه كرد: امروزه فرآوری ماهی به غیر از كنسرو، در زمینه تولید سس ماهی، شكم خالی و سربریده ماهی و انواع ناگت های آبزیان هم در حال گسترش است.
شكوری با اشاره به اینكه بیشتر خانواده ها به مصرف هفتگی این ماده غذایی مفید عادت ندارند، اظهار داشت: این درحالی است كه مصرف آبزیان بخصوص ماهی در سبد غذایی مردم خیلی از كشورهای دنیا ازجایگاه ویژه ای برخوردار می باشد.
وی اضافه كرد: ارزش غذایی یك ماهی گران قیمت مانند ماهی حلوا و سفید و یك ماهی ارزان قیمت مثل فیتیفاك و یا كلیكا به خاطر میزان املاح و پروتئین موجود حدودا یكسان است.
مدیركل دفتر آبزیان شیلات ایران با اشاره به اینكه بر مبنای برنامه ششم توسعه تولید انواع آبزیان باید به یك میلیون و 600 هزار تن برسد، افزود: با عنایت به ظرفیت های ارشمند دریایی، وسعت سواحل شمال و جنوب و استقبال سرمایه گذاران داخلی این هدفگذاری محقق خواهد شد.
شكوری توضیح داد: امروزه دسترسی به انواع آبزیان به علت توسعه آبزی پروری در همه نقاط كشور به وجود آمده است و برگزاری جشنوره های طبخ و عرضه ماهی می تواند ذائقه مصرف مردم را به این ماده غذایی مهم بیشتر كند.
جشنواره طبخ ماهی از امروز به مدت پنج روز در بابل دایر است و در این مدت آحاد مردم بخصوص مسافران و گردشگران می توانند در دوره های آموزشی و مسابقه روزانه طبخ ماهی این جشنواره شركت نمایند.
در حال حاضر بیشتر از چهار هزارو 200 صیاد مازندرانی مشغول صید انواع ماهیان استخوانی دریای خزر هستند.
سه هزارو 330 واحد پرورش آبزیان در استان مازندران وجود دارد كه از این تعداد 276 واحد مربوط به پرورش ماهیان سردآبی و 14 واحد هم ماهیان خاویاری است و بیشتر از سه هزار واحد دیگر در زمینه تولید ماهیان گرم آبی فعالیت دارند.
سفید، كپور، آزاد ( فیتیباك ) انواع قزل آلا از گونه های ماهیان گرم آبی و سرد آبی استان مازندران است.
حدود 800 قطعه آببندان با مساحت 17 هزار هكتار و ظرفیت حدود 350 میلیون متر مكعب آب در استان مازندران وجود دارد كه هرساله علاوه بر تامین آب كشاورزی، انواع ماهی كپور، آزاد، سفید و فیتوفاك در آنها تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه می گردد.
6990/1654


1397/08/20
15:56:30
5.0 / 5
4441
تگهای خبر: ارز , بازار , تولید , سازمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان