اتلاف آب در بیخ گوش باغات سمنان

اتلاف آب در بیخ گوش باغات سمنان یاری كالا: متاسفانه با وجود نیاز بالای كشاورزان و بهره برداران سمنان به منابع آبی كه با هزینه بالا به مزارع منتقل می شوند، به علت سنتی بودن بیش از نیمی كانال های آب كشاورزی حجم بالایی از این منابع درست در بیخ گوش مزارع و باغات، تبخیر و یا پیش از رسیدن به مزرعه در خاك تشنه كانال های سنتی فرو می رود.


سیدحسن میرعماد، رئیس جهادكشاورزی استان سمنان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا از سنتی بودن بیش از 60 درصد كانال آب مزارع در بخش كشاورزی این استان اطلاع داد و اظهار داشت: اتلاف آب در روش سنتی بسیار بالاست.
وی با اشاره به هدررفت بالای آب در كانال های سنتی اظهار نمود: در كانال های سنتی علاوه بر خارج شدن منابع آبی از دسترس با استفاده از نفوذ بخش زیادی از آب در خاك، طولانی بودن مسیر، روباز بودن كانال ها و همینطور دمای بالای هوا هم سبب می گردد بخش زیاد دیگری از این منابع آبی هم با استفاده از فرآیند تبخیر از دسترس كشاورزان خارج شود.
این عضو شورای حفاظت از منابع آب استان بر لزوم استفاده بهینه از آب و تلاش حداكثری در جهت كاهش اتلاف منابع تاكید و خاطرنشان كرد: انتقال آب تا مزرعه باید با استفاده از لوله صورت گیرد تا هم از تبخیر و هم از نفوذ آب در خاك جلوگیری شود. متاسفانه هم اكنون بیش از 60 درصد كانال های آب كشاورزی در استان به صورت سنتی هستند و همین سبب می گردد كه شاهد هدررفت بالای آبی باشیم كه با هزینه زیادی به حاشیه اراضی كشاورزی و همچون مزرعه و باغات منتقل شده می گردد.
رئیس جهادكشاورزی استان سمنان، اصلاح شبكه آبیاری در استان را امری ضروری و حیاتی خواند و اظهار داشت: جهادكشاورزی استان در همین راستا طی سه چهار سال اخیر اقدامات خوبی انجام داده به صورتی كه علاوه بر كمك به توسعه كم سابقه تجهیز مزارع به سیستم های نوین آبیاری كه در تاریخ كشاورزی استان بی سابقه است همزمان در زمینه اصلاح شبكه، كاستن از حجم كانال های سنتی، اجرای طرح های كوچك و تولید استخرهای آب كشاورزی هم گام های بلندی برداشته است.
میرعماد از هزینه كرد بالغ بر 110 میلیون تومان در حوزه اصلاح شبكه آبیاری این استان اطلاع داد و اضافه كرد: علاوه بر این اعتباری بالغ بر 2.5 میلیارد تومان هم در حوزه اصلاح كانال های آب و خرید لوله برای انتقال مناسب تر آب به مزرعه در استان هزینه كردیم. همینطور بیش از 12 كیلومتر از كانال های آب تعاونی های تولید استان هم طی یك سال قبل بازسازی و بهینه سازی شده است.
این مدیر مسوول با اشاره به قرار گرفتن استان در یك منطقه نیمه خشك اظهار نمود: با عنایت به حجم پایین بارندگی سالانه، تبخیر بالا، خشكسالی های پی به دنبال و تغییرات اقلیمی در استان باید نگرش ویژه ای به حوزه منابع آبی در استان و بویژه در بخش كشاورزی استان داشته باشیم.
رئیس جهادكشاورزی استان سمنان به اجرای طرح های كوچك تامین آب بعنوان یكی از مهمترین برنامه های جهادكشاورزی استان نام برد و بیان كرد: تولید استخرهای كوچك برای تامین و ذخیره سازی آب باهدف اجرای طرح های تجهیز مزارع و باغات به سیستم های نوین آبیاری و همچون آبیاری تحت فشار از برنامه های اولویت دار سازمان است.
وی تجهیز مزارع به سیستم های تحت فشار در بعضی مناطق را منوط به ایجاد این استخرها دانست و اظهار داشت: طی یك سال اخیر تنها در این بخش كه نقش بسیار مهمی در مدیریت مصرف آب دارد، بالغ بر سه میلیارد تومان اعتبار در استان هزینه شده است.



1397/03/28
15:01:10
5.0 / 5
4480
تگهای خبر: تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان