رییس فدراسیون واردات اعلام كرد

احتكار كالاهایی كه با دلار گران خریداری شده اند

احتكار كالاهایی كه با دلار گران خریداری شده اند یاری كالا: رییس فدراسیون واردات ایران از احتكار خیلی از كالاهایی كه با ارز بالا خریداری شده اند اطلاع داد و اظهار داشت: صاحبان این كالاها قصد دارند با كمبود عرضه، شرایط را برای بازگشت قیمت واقعی خریدهای خود بازگردانند.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، فرهاد احتشام زاد امروز (سه شنبه) در نشستی خبری مربوط به مسائل روز اقتصادی بخصوص در بخش بازرگانی، اظهار نمود: تك نرخی شدن ارز شرایط كشور را در وضعیت متفاوتی قرار داده است و خیلی از كالاهایی كه با ارز بالا خریداری شدند توسط صاحبان كالا احتكار شده و هدف این است كه با كمبود عرضه، به قیمت واقعی خود بازگردند.

وی ادامه داد: بودجه كشور توسط دولت پیشنهاد و توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده كه در این بین نرخ مصوب دلار ۳۷۰۰ تومان در نظر گرفته شده است، حال باید به این سوال پاسخ داد كه مابه التفاوت درآمد ناشی از دلار ۴۰۰۰ تومانی به چه سرنوشتی دچار خواهد شد؟

90 درصد واردات طبق نیاز كشور است

رییس هیات مدیره فدراسیون واردات ایران در مورد شرایط واردكنندگان با عنایت به نام گذاری سال ۱۳۹۷ در خصوص پشتیبانی از كالای ایرانی، بیان كرد: باید بدانیم كه بیش از ۹۰ درصد از واردات در كشور برپایه نیاز تولید داخلی صورت می گیرد و این میزان واردات در رقابت با تولید داخلی نیست.

احتشام زاد با اشاره به دو مبحث عدم رضایت مردم نسبت به برخی تولیدات داخلی و هم نبود بازار مصرف جهانی برای خرید كالاهای ایرانی، تصریح كرد: هر كالایی كه در بسته خرید مشتری قرار گیرد باید دارای دو مزیت نسبی و مطلق باشد. یكی از مشكلات پیش آمده این است كه همه كالاهای تولید داخل بعنوان كالای استراتژیك در نظر گرفته شدند كه این مساله باعث تولید رانت و عدم افزایش راندمان می گردد.

وی ادامه داد: به صورت حتم باید مشتری كالا را انتخاب نماید و اگر از كیفیت كالا مطمئن باشد، حتی سمت خرید كالای ایرانی هم تمایل پیدا می كند. همان گونه كه هم اكنون چنین شرایطی در مورد برخی كالاهای تولید داخل وجود دارد و مشتریان نسبت به خرید این كالاها مصمم هستند.

پارسال فقط واردات كالاهای مصرفی افزایش یافت

رییس هیات مدیره فدراسیون واردات ایران با اشاره به این كه میزان واردات كالاهای مصرفی در سال قبل نسبت به سال ۱۳۹۵ معادل شش درصد افزایش داشته و واردات كالاهای واسطه ای چهار درصد كاهش و واردات كالاهای سرمایه ای دو درصد هم كاهش یافته است، اظهار نمود: از میان ۱۵ بخش اصلی واردات در سال ۱۳۹۶ بیشترین میزان رشد مربوط به كالاهای واسطه ای در حوزه قطعات تراكتور و قطعات منفصله آن بوده است. علاوه بر این هشت قلم كالای مصرفی نسبت به سال ۱۳۹۵ معادل ۳۰۰ درصد رشد یافته كه جو و روغن دانه آفتابگردان با بیشترین رشد همراه بودند.

احتمال سفته بازی در صرافی ها

احتشام زاد با بیان این كه احتمال سفته بازی در صرافی ها برمبنای ارزهای صادراتی وجود دارد، خاطرنشان كرد كه بیشترین ضرر در این بین به مصرف كنندگان و صادر كنندگان وارد خواهد شد.

وی همینطور با بیان این كه عدم ثبات وضعیت اقتصادی و رقابت دولت با بخش خصوصی شاهد نسل كشی بخش خصوصی در آینده خواهیم بود، اظهار نمود: به صورت حتم چاره اندیشی در بخش های مختلف اقتصادی باعث خواهد شد به شرایط مطلوب تری دست یابیم، در غیر این صورت به علت موارد اشاره شده با بحران طی سال های آتی و حتی سال جاری روبرو خواهیم بود.

به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، همینطور در این نشست هومن حاجی پور - معاون كسب وكار اتاق بازرگانی تهران - با اشاره به این كه طی ۱۲ ماهه سال قبل ارزش واردات معادل ۵۴ میلیارد دلار بوده است، بیان كرد: حدود ۶۰ درصد از میزان ارزش واردات مربوط به كالاهای اساسی، ۱۵ درصد مربوط به كالاهای سرمایه ای، ۱۹ درصد مربوط به كالاهای مصرفی و شش درصد مربوط به سایر كالاها بوده است.

برای پشتیبانی از كالای ایرانی برنامه ریزی كنیم

وی ادامه داد: با عنایت به تصمیم اخیر دولت در خصوص تك نرخی شدن ارز خیلی جای نگرانی در ارتباط با كالاهای مختلف نیست، اما تنها مساله ای كه با آن مواجهیم این است كه اگر در ماه های آینده تكلیف پشتیبانی از تولید داخل و كالای ایرانی به لحاظ برنامه ریزی مشخص نشود، در برهه های زمانی مختلف شاهد خواهیم بود كه محدودیت هایی شكل می گیرد و مشكلات عدیده ای برای تجارت كشور تولید می گردد.

معاون كسب وكار اتاق بازرگانی تهران ضمن امیدواری نسبت به اتخاذ سیاست گذاری درست در بخش بازرگانی خارجی، اظهار داشت: امیدواریم با تصمیمات یك شبه مواجه نباشیم و از اقدامات سلبی بپرهیزیم. تجویز مقررات یكی از عوامل تولید محدودیت و از موانع كسب وكار بشمار می رود و باید ساده سازی محیط كسب وكار در دستور كار قرار گیرد.

وی با اشاره به این كه واردات به علت تصویری كه به لحاظ خروج ارز از كشور و هم محدودیت هایی كه برای تولید بوجود می آورد در نزد مردم یك امر نكویی است، اظهار نمود: نكته ای كه باید به آن توجه داشته باشیم اغلب واردات در حوزه كالاهای واسطه ای و مصرفی است كه مورد نیاز كشور است. اگر این واردات در مسیر تولید ملی و بعنوان مكمل عمل كند مطمئنا در مسیر درستی گام خواهیم برداشت تا با تولید مقررات ساده همراه با ثبات باعث رونق تجارت شویم.




1397/01/28
15:32:47
5.0 / 5
4760
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , تجارت , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان