واردات ایران از افغانستان كم شد

واردات ایران از افغانستان كم شد یاری كالا: رئیس میز افغانستان سازمان توسعه تجارت از كاهش ۱۴ درصدی واردات از افغانستان در ۱۰ ماهه سال جاری اطلاع داد.



محمد مهدی جوانمرد قصاب در گفت وگو با ایسنا، اظهار نمود: حجم صادرات ایران به افغانستان در این مدت بالغ بر دو میلیارد دلار بوده كه این رقم همانند با مدت مشابه سال قبل بوده است.

رایزن تجاری سابق ایران در افغانستان همینطور به ارقام مربوط به واردات ایران از افغانستان اشاره نمود و اظهار داشت: در ۱۰ ماه اول سال جاری در مجموع حدود ۱۶ میلیون دلار كالا از افغانستان وارد شده كه این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱۹ میلیون دلار بوده است.

وی از كنجد، سنگ هایی خام و پیله كرم ابریشم بعنوان عمده اقلام صادراتی افغانستان به ایران یاد كرد و اضافه كرد: ایران هم در تمام زمینه ها، صادرات به افغانستان را دنبال می كند اما عمده اقلام صادراتی ما را حلال ها و رقیق كننده ها، محصولات ساختمانی، آهن و میلگرد، شیرینی و شكلات، صنایع غذایی مانند انواع رب و كنسرو و كفپوش ها تشكیل می دهند.

جوانمرد درباره تاثیر افزایش نرخ ارز در تبادلات تجاری ایران و افغانستان اظهار نمود: بیشتر صادرات ما به كشور افغانستان بر اساس پول كشور خودمان انجام می گیرد. بر همین مبنا تا زمانی كه قیمت های داخلی دستخوش تغییر نشود، شاهد افزایش صادرات به شرط ثابت بودن سایر شرایط خواهیم بود و در كل افزایش نرخ ارز یا بهتر بگویم واقعی شدن نرخ ارز به نفع صادرات است.

وی در پاسخ به این سئوال كه آیا در صورت برقراری مبادلات تجاری دو كشور با دلار اكنون شاهد افزایش درآمدهای نبودیم؟ گفت، اگر افزایش نرخ ارز در شرایطی صورت گیرد كه تمام شرایط برای ثابت ماندن قیمت داخلی وجود داشته باشد، می توان اظهار داشت كه گرانی ارز سبب افزایش درآمدهای صادراتی می گردد.

رئیس میز افغانستان در سازمان توسعه تجارت در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار نمود: ۹۰ درصد بازار افغانستان با استفاده از واردات تامین می گردد و از این رقم ما سهمی ۳۵ درصدی داشته ایم. اما باید پذیرفت كه مواردی مانند ثبات حكومت ها یا امنیت در افغانستان بر روی تجارت ما هم اثرگذار است. بر همین مبنا در سال های اخیر شاید بتوان گفت بازار افغانستان تا حدی كوچك شده و درآمد مردم آن كاهش یافته و مصرف آنها كمتر شده است.




1396/11/18
14:22:39
5.0 / 5
4782
تگهای خبر: ارز , بازار , تجارت , صادرات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان