فاسد شدن محصولات لبنی تاریخ دار سازنده یا توزیع کننده مقصر کیست؟

فاسد شدن محصولات لبنی تاریخ دار سازنده یا توزیع کننده مقصر کیست؟ یاری کالا: در تابستان و با افزایش دما احتمال فساد مواد غذایی نیز بیشتر می شود و این فاسدن شدن ها در محصولات لبنی بیش از سایر کالاها به چشم می خورد. حال سوال اینجاست مصرف کننده در برخورد با چنین مواردی باید چه اقدامی انجام داده و در این زمان مشکل از تولیدکننده است یا توزیع کننده؟



به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا، احتمالاً برای شما هم پیش آمده که از مغازه یا فروشگاهی لبنیات خریداری کنید و در صورتیکه شکل ظاهری آن محصولات سالم بوده و تاریخ انقضای طولانی نیز دارد اما به هنگام مصرف متوجه شوید تغییر طعم و رنگ داده اند یا اصطلاحا فاسد شده اند. که البته بنظر می رسد این اتفاق در تابستان به سبب گرمی هوا بیش از زمستان رخ دهد.

در این راستا و در پاسخ به این که چرا تعدادی از محصولات لبنی با وجود سلامت ظاهری و داشتن تاریخ انقضا اما به هنگام مصرف، تغییر مزه داده و فاسد شده اند، سخنگوی صنایع لبنی به ایسنا اظهار داشت: بطور کلی احتمال بروز خطا در هر بخش از حمل سرد وجود دارد و این مساله قابل کتمان نیست. ولی احتمال این که بطورمثال شیری که از کارخانه خارج می شود فاسد باشد بسیار ناچیز است.

وی افزود: ممکنست محصولات در ماشین حمل به سبب عدم تامین سرمای کافی فاسد شوند یا بطور خاص پروسه فساد در مغازه ها اتفاق بیفتد.

بنی طبا افزود: یعنی ممکنست مغازه دار شیر را از ویزیتور تحویل گرفته باشد و آنرا بلا فاصله به یخچال مغازه منتقل نکرده باشد یا در اثر غفلت مدت زیادی در گرما یا آفتاب قرار دهد که همین مورد سبب خراب شدن آن محصول شود.

وی اشاره کرد: این حق مصرف کننده است که بمحض مواجه شدن با محصولاتی که خراب شده اند آنها را به مغازه دار عودت دهد و وجه را بصورت نقدی یا به ازای کالای دیگر دریافت کند. مغازه دار نیز باید آن کالا را به عنوان مرجوعی تحویل ویزیتور حمل بار دهد. همه محصولات فاسد نیز بعد از تحویل به کارخانه امحا می شوند.

سخنگوی صنایع لبنی در پاسخ به این که چرا بسته بندی همه محصولات به نحوی نیست که از فساد محصولات لبنی جلوگیری کند؟ اظهار داشت: نوع محصولات متفاوت و بسته بندی نیز بسته به نوع محصول متفاوت می باشد. برای مثال شیر پاستوریزه در بطری ریخته می شود و یک قیمتی دارد و شیر استریل یا فرادما در پاکت ضد نور و گرما بسته بندی می شود و قیمت آن نیز متفاوت می باشد.

وی در پاسخ به این که چرا شرکت های لبنی بر بازار توزیع نظارت ندارند تا محصولات لبنی سالم به دست مصرف کنندگان برسد، اظهار داشت: در بخش توزیع نظارت بر حمل سرد وجود دارد، اما در بخش عرضه ضعف ها بیش از بخش توزیع است. اتاق اصناف و اتحادیه های مربوط به عرضه فروشگاهی باید آموزش های لازم را به صنف فروشندگان بدهد. ما هم آمادگی این را داریم که با اصناف و اتحادیه های مرتبط طی همکاری مشترک دوره های آموزش نگهداری از محصولات لبنی و اطلاعات محصولات لبنی را برگزار نماییم.





منبع:

1402/05/09
08:25:27
0.0 / 5
239
تگهای خبر: آموزش , بازار , تولید , دام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان