كشف فسیل گونه جدیدی از دایناسور مشهور به ارباب نیزه

كشف فسیل گونه جدیدی از دایناسور مشهور به ارباب نیزه پژوهشگران آلمانی طی بررسی های خود در برزیل، گونه جدیدی از دایناسور را شناسایی کرده اند که به ˮارباب نیزهˮ مشهور شده است.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا و به نقل از نیوساینتیست، پژوهشگران به تازگی، گونه جدیدی از دایناسور را شناسایی کرده اند که خصوصیت های غیرمعمولی دارد. از این خصوصیت های غیرمعمول می توان به وجود یک یال بلند از جنس خز و ساختارهای میله مانند اشاره نمود که از پشت این دایناسور بیرون آمده اند.
این دایناسور، حدود ۱۱۰ میلیون سال پیش و در دوره "کرتاسه"(Cretaceous) می زیسته است. "دینو فری"(Dino Frey)، پژوهشگر "موزه ایالتی تاریخ طبیعی کارلسروهه"(SMNK) آلمان و همکارانش هنگام بررسی صفحات سنگ آهک در شمال شرق برزیل، این گونه از دایناسور را شناسایی نمودند.
آنها با کمک اشعه ایکس، تصاویری با وضوح بالا از صفحات سنگ آهک ثبت کردند که تنه گونه ناشناخته ای از دایناسورها را با طول تقریبی ۵۰ سانتی متر نشان می داد.
پژوهشگران، دو ساختار میله مانند را شناسایی نمودند که از هر شانه بیرون آمده بودند. این ساختارهای ۱۵ سانتی متری، از جنس کراتین هستند که در موها و ناخن های ما هم وجود دارد. به قول فری، این ساختارهای میله مانند، احیانا برای جذب جفت و یا ترساندن رقیبان به کار می رفته اند.
"مایکل بنتون"(Michael Benton)، پژوهشگر "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) انگلستان اظهار داشت: این ساختارها بیشتر روی بدن هیچ دایناسور دیگری دیده نشده اند. این فسیل، محافظت اعجاب انگیز ساختارهایی به غیر از اسکلت همچون بقایای پوسیده روده و اندام های بدن و همینطور ساختارهای میله مانند را نشان داده است.
پژوهشگران، نام این دایناسور را "Ubirajara jubatus" به مفهوم "ارباب نیزه " گذاشته اند. پژوهشگران با عنایت به ستون فقرات این دایناسور حدس می زنند که گونه ای از یک دایناسور نر جوان باشد اما نمی توانند این حدس را تایید کنند چونکه فسیل، ناتمام است.
همچنین، بقایای به جا مانده از دایناسور، یالی طولانی و ضخیم از جنس خز را نشان داد که به خوبی حفظ شده و در قسمت پشت این موجود قرار دارد. این یال در بلندترین نقطه خود، ۱۱ سانتی متر است. فری اظهار داشت: این بلندترین یالی به حساب می آید که تابحال در دایناسورها اندازه گیری شده است.
پژوهشگران حدس می زنند که دایناسور با استفاده از عضلات ریشه موها می توانسته یال خویش را پایین بیاورد و با این کار، امکان سرعت گرفتن، انتشار یا جذب گرما را فراهم آورد.
این پژوهش، در مجله "Cretaceous Research" به چاپ رسید.




منبع:

1399/09/26
13:45:20
5.0 / 5
706
تگهای خبر: دام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان