ساخت سبك ترین و نازك ترین ال ای دی جهان

ساخت سبك ترین و نازك ترین ال ای دی جهان یاری کالا: پژوهشگران دانشگاه ˮسنت اندروزˮ با ابداع سبک ترین و نازک ترین لامپ ال ای دی های تاریخ می توانند آینده تلفن های همراه و حتی پزشکی را متحول کنند.


به گزارش یاری کالا به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، گروهی از دانشمندان روش جدیدی برای ایجاد منابع نوری بادوام، سبک و فوق العاده نازک ابداع نموده اند که می تواند انقلابی در فناوری های تلفن همراه بوجود آورد و دریچه ای برای پیشرفت های بی سابقه در علوم مغز باشد.
این تیم تحقیقاتی از تلفیقی از مولکول های الکترولومینسنس آلی، اکسید فلز و لایه های محافظتی پلیمری زیست سازگار برای ایجاد ال ای دی های آلی به نازکی کاغذ استفاده کردند.
منابع نوری جدید این تیم، آینده نمایشگرهای دیجیتال را رقم می زند و همین طور می تواند منجر به ساخت نمایشگرهای سبک و نازک تر با قابلیت خم شدن یا جمع شدن برای تبلت ها و تلفن های همراه شود.
این تحقیقات تحت هدایت دانشکده فیزیک و نجوم دانشگاه "سنت اندروز"(St. Andrews) پیش رفت.
این ال ای دی های جدید در یک بازه زمانی به اندازه کافی طولانی، همین طور می توانند در درمان های آینده برای بیماریهای مختلف عصبی و تعدیل فعالیت مغز بیماران استفاده گردد.
کوشش های قبلی برای ایجاد ال ای دی های آلی بسیار نازک با مشکلاتی نظیر ثبات کم در هوا و محیط های مرطوب روبرو بود. اما این ال ای دی های جدید در آزمایشات، ثبات و استواری استثنایی از خود نشان دادند و حتی توانایی عملکرد در زیر آب را برای هفته ها دارند. علاوه بر اینکه از مقاومت لازم برای قرار گرفتن در معرض پلاسماهای گازی و حلال ها برخوردار می باشند.
این ال ای دی های جدید همین طور می توانند بدون اینکه با هیچ نوع نقص در عملکرد مواجه شوند، هزاران بار دور لبه یک تیغ خم شوند که یک آزمایش ساده برای اثبات دوام قابل توجه و فوق العاده آنها است.
این ال ای دی ها با این میزان از استواری و انعطاف پذیری، کاربردهای بالقوه فراتر از فناوری های تلفن همراه دارند. بعنوان مثال، آنها می توانند در سطوح مختلف نظیر بسته بندی های مختلف و لباس ها، بدون اینکه وزن و حجم اضافی روی محصول اضافه کنند، بکار گرفته شوند. علاوه بر این، پایداری این ال ای دی ها در زیر رطوبت و حتی زیر آب، آنها را جهت استفاده در پوشیدنی ها نیز ایده آل می کند و شاید بتوان از آنها بعنوان یک زیست نمایشگر پوستی یا در ایمپلنت ها برای تحقیقات پزشکی بهره برد.
پروفسور "مالته گتر" از دانشکده فیزیک "سنت اندروز" و سرپرست این تحقیقات اظهار داشت: ال ای دی های آلی ما بسیار مناسب هستند تا به ابزار جدیدی در تحقیقات علوم پزشکی و علوم اعصاب تبدیل شوند و ممکنست در آینده به کلینیک ها راه پیدا کنند.
پژوهشگران در یک مطالعه دیگر موفق به ترکیب این ال ای دی های آلی سبک، انعطاف پذیر و قوی با یک فناوری شدند که روی کنترل فعالیت عصبی در مگس ها کار می کرد. این کار به پژوهشگران کمک می نماید تا مطالعات بیشتر در مورد فعالیت مغز را به روشی کمتر تهاجمی و بسیار متنوع تر از روش های معمول انجام دهند.
این فناوری علاوه بر اینکه به پیشرفت نمایشگرهای تلفن همراه در آینده کمک می نماید، به تحقیقات اساسی در درمان های بالینی بوسیله اختراع رابط های نوری منجر می شود که قادر به ارسال اطلاعات به مغز افرادی است که مبتلا به اختلال در حواس بینایی، شنوایی یا لامسه هستند.
این مطالعه در مجله Nature Communications انتشار یافته است.




منبع:

1399/09/20
12:59:27
5.0 / 5
1226
تگهای خبر: ابزار , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان