رئیس انجمن فولاد ایران:

چرا ضرایب معقول و منطقی دستكاری می شود؟

چرا ضرایب معقول و منطقی دستكاری می شود؟ یاری كالا: به دنبال جلسه وزارت صمت در ارتباط با درباره تعدیل قیمت گذاری كنسانتره، گندله و آهن اسفنجی، رئیس انجمن فولاد ایران با اعلان اینكه تغییر ضرایب كنسانتره مورد قبول فولادسازان نیست، معتقد می باشد كه نباید كاری كرد تا تجربه مشاجره قیمت گذاری در زنجیره فولاد باردیگر احیا شود. بهتر است كه قیمت گذاری زنجیره فولاد یكطرفه نباشد و نظر فولادسازان هم بپرسند.


بهرام سبحانی در گفت و گو با ایسنا، در ارتباط با جلسه وزارت صنعت، معدن وتجارت كه امروز (سه شنبه) در محل این وزارت صمت درباره تعدیل قیمت گذاری كنسانتره، گندله و آهن اسفنجی برگزار شد، با اشاره به اجزای مختلف زنجیره فولاد، اظهار نمود: در صنعت فولاد سنگ آهن بعنوان مواد اولیه وارد كارخانه شده و در طول زنجیره، طی فرآیندهای مختلف به محصول نهایی كه شمش است، تبدیل می شود. هر كدام از واحدها در زنجیره ترجیح می دهند كه مواد اولیه را از واحد بالادستی خود ارزان تر خریده و محصول خودرا به واحد پایین دستی خود گران تر بفروشند. این طبیعی است كه هر شركتی و سهامداران آن انتظار دارند كه بیشترین سود را ببرند.
رئیس انجمن تولیدكنندگان فولاد ایران، ضمن تاكید براینكه، انجمن قبول دارد كه همه زنجیره فولاد از بالادست تا پایین دست، باید از سود عادلانه به نسبت سرمایه گذاری، برخوردار باشند؛ اظهار داشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت، سال قبل نیز بدون مشورت با صنایع پایین دستی (فولادسازان)، ضریب ۱۲ درصد كنسانتره را به ۱۶ درصد افزایش داد و یك توافق چندساله رو برهم زد. از تولیدكنندگان سنگ آهن گرفته تا واحدهای گندله سازی، واحدهای احیاء مستقیم و فولادسازان، همه حلقه های یك زنجیره تولید هستند و نمی توان آنها را از هم جدا كرد. همه این حلقه ها باید سود عادلانه ای به نسبت سرمایه گذاری كه انجام داده اند، ببرند. اما نكته اینجاست كه چه سودی عادلانه است؟ اگر بعنوان مثال، یك كارخانه یك میلیون تنی در زنجیره فولاد، برای فرآوری مواد اولیه دریافت شده از واحدهای بالادستی، ۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری می نماید و كارخانه یك میلیون تنی دیگری در بخش پایین دست تر زنجیره، ۳۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری می نماید، آیا سود هر دوی این كارخانه ها به ازای هر تن باید برابر باشد؟ منطقاً جواب خیر است و این كارخانه ها باید بنا به سرمایه گذاری خود سود ببرند.
فرمول قیمتی انجمن تولیدكنندگان فولاد، گره گشا بود
وی در ارتباط با سابقه اختلافات بین شركت های معدنی و فولادسازان تصریح كرد: قبل از ابتكاری كه انجمن تولیدكنندگان فولاد در زمان وزارت وزرای پیشین به خرج داد، هرساله در ابتدای سال یك دعوا و مشاجره سنگین و طولانی بین واحدهای فولادسازی بعنوان مصرف كننده سنگ آهن و معادن بر سر قیمت سنگ آهن وجود داشت.
سبحانی افزود: طبق ابتكار انجمن تولیدكنندگان فولاد برای حل مشكل قیمت گذاری در زنجیره فولاد، برای حل این مشاجرات سنگین و طولانی، انجمن تولیدكنندگان فولاد، فرمولی را برای قیمت اجزای مختلف زنجیره فولاد تعیین كرد؛ بدین ترتیب كه هركدام از اجزا برمبنای قیمت شمش فولادی و با درنظر گرفتن ضریبی، قیمت گذاری شود و با تغییر قیمت شمش نیز قیمت محصولات مختلف در زنجیره تغییر كند. انجمن تولیدكنندگان فولاد، به وزارت صمت پیشنهاد نمود كه قیمت كنسانتره ۱۲ درصد قیمت شمش فولادی، قیمت گندله ۲۱ تا ۲۱.۵ درصد شمش فولادی و قیمت گندله ۵۰ درصد قیمت شمش باشد. وزارت صمت در زمان دو وزیر قبلی(نعمت زاده) از ابتكار انجمن فولاد استقبال كرد و به یك شركت حسابرسی مسئولیت داد تا این فرمول قیمتی را برمبنای صورت های مالی شركت ها، سود و زیان اعلامی در كدال و غیره ارزیابی كند. در نهایت بعد از حسابرسی، این فرمول با اصلاحات جزئی پذیرفته شد.
هر تغییری در فرمول موجود موجب اعتراض فولادسازان می شود
رئیس انجمن تولیدكنندگان فولاد در مورد تغییر این فرمول در سال قبل توسط وزارت صمت، اظهار نمود: فرمول پیشنهادی انجمن تا پنج سال نیز پیاده سازی شد و به خوبی نیز جواب داد. با این وجود، در سال قبل وزارت صمت بدون این كه نظر فولادسازان را جویا شود و بدون مشورت با شركت هایی كه در پایین دست زنجیره فولاد قرار دارند، ضریب كنسانتره را از ۱۲ درصد قیمت شمش به ۱۶ درصد افزایش داد. این تغییر ضرایب بدون هماهنگی با مصرف كنندگان این مواد در پایین دست زنجیره فولاد صورت گرفت. برای سال جاری هر تغییری در فرمول موجود موجب اعتراض فولادسازان می شود. طبیعی است كه هم اكنون، قیمت محصولات سنگ آهن همبستگی مستقیم با قیمت شمش فولادی دارد و آنها از افزایش قیمت شمش، مستقیماً منتفع می شوند.
قیمت گذاری در زنجیره فولاد نباید یك طرفه باشد
سبحانی در آخر با یادآوری اینكه در سال قبل كه قیمت شمش افزایش پیدا كرد، قیمت اجزای بالادستی زنجیره افزایش یافت و دلیلی برای تغییر این فرمول وجود نداشت. اشاره كرد: تغییر مجدد این فرمول باز هم مثل گذشته به دعوای هرساله بین معدنی ها و فولادسازان منجر می شود؛ پس سفارش می كنم سود بنگاه ها را مسئولان امر ببینند. بهتر است اگر وزارت صمت می خواهد كاری كند و تصمیمی بگیرد، نظر فولادسازان را هم بپرسد. فولادسازان بعنوان مصرف كننده محصولات سنگ آهن، ذی نفع هستند و نمی توان در مورد قیمت گذاری در زنجیره فولاد، یك طرفه قضاوت كرد.




منبع:

1399/01/26
20:07:58
5.0 / 5
2960
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان