ساخت بتن از باكتری!

ساخت بتن از باكتری! به گزارش یاری كالا پژوهشگران دانشگاه كلرادو بولدر (University of Colorado Boulder) آمریكا به تازگی با كمك باكتری ها موفق به توسعه بتن شده اند.


به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، بتن از پركاربردترین مصالح ساختمانی است. خصوصیت اصلی بتن، ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است. همینطور می توان تصریح كرد كه تولید انواع بتن با استفاده از حرارت، بخار، اتوكلاو، تخلیه هوا، فشار هیدرولیكی ویبره و قالب انجام می گیرد. بتن به طوركلی محصولی است كه از مخلوط آب با سیمان آبی و سنگ دانه های مختلف، در اثر واكنش آب با سیمان در شرایط محیطی خاصی حاصل می شود و دارای خصوصیت های خاص است. در دسترس بودن مصالح آن، دوام نسبتاً زیاد و احتیاج به ساخت وسازهای فراوان سازه های بتنی چون ساختمان ها، سازه ها، سدها، پل ها، تونل ها و راه ها، این ماده را بسیار پر مصرف كرده است. پژوهشگران آمریكایی به تازگی با استفاده از نوعی باكتری به نام "Synechococcus" موفق به توسعه بتن در اشكال مختلف شده اند.
طی این مطالعه پژوهشگران باكتری ها را با ژلاتین، ماسه و مواد مغذی در یك مخلوط مایع تركیب كردند، سپس این تركیب را در چارچوب قرار دادند و بعد، آنها را در مجاورت گرما و نور خورشید قرار دادند كه این مورد سبب شد تا باكتری ها در فرایندی شبیه به تشكیل صدف در اقیانوس، كریستال های كربنات كلسیم در اطراف ذرات ماسه تولید كنند.
هنگامی كه این تركیب خنك شد، ژلاتین سبب شد تا این تركیب از حالت مایع به حالت جامد و ژل مانند تبدیل گردد. سپس پژوهشگران برای سفت و محكم تر شدن تركیب و خارج شدن آن از حالت ژل مانند آب آنرا به صورت كامل گرفتند. انجام این فرایندها چندین ساعت به طول انجامید. محققان ماده خویش را به بتن تشبیه كرده اند كه از تركیب شن، سیمان و آب تشكیل می شود. البته این ماده بیشتر به ملات شباهت داشته و استقامت بتن معمولی را ندارد. مزیت استفاده از باكتری ها برای ایجاد بتن این است كه اگر آب آنها استخراج نشود، آنها به رشد خود ادامه می دهند.
آژانس پروژه های پژوهشی پیشرفته دفاعی آمریكا (دارپا) از این مطالعه حمایت كرده است و مقرر است پژوهشگران این مطالعه با همكاری وزارت دفاع آمریكا تولید انبوه آنرا آغاز كنند تا از آن در صنعت ساختمان سازی استفاده گردد.



1398/10/27
15:49:40
5.0 / 5
4377
تگهای خبر: ارز , تولید , دام , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان