آل اسحاق:

ممنوعیت واردات برخی كالاها از جانب عراق مبحث عجیبی نیست

ممنوعیت واردات برخی كالاها از جانب عراق مبحث عجیبی نیست به گزارش یاری كالا رئیس اتاق بازرگانی مشترك ایران و عراق اعتقاد دارد آنچه در ارتباط با ممنوع شدن واردات برخی كالاهای ایرانی به عراق مطرح شده، یك مساله در قالب سیاست گذاری های كلان دولت عراق است كه صادركنندگان ایرانی می توانند با وجود آن، اهداف خود در این بازار را دنبال كنند.


یحیی آل اسحاق در گفتگو با ایسنا، اظهار نمود: همان گونه كه بسیاری دیگر از كشورهای جهان در ارتباط با سیاست های وارداتی خود و چگونگی انتقال آنها به تولید تصمیم گیری می كنند، بغداد هم در همین چارچوب تلاش دارد برخی سیاست های اقتصادی اش را اصلاح كند.
به گفته وی دولت عراق به دنبال آن است تا شرایط را برای تولید كالاهایی كه امكان تولیدشان در داخل خاك این كشور وجود دارد را فراهم آورد و ازاین رو در ارتباط با واردات برخی كالاها به این كشور تجدیدنظر كرده است.
رئیس اتاق تاجر مشترك ایران و عراق با بیان این كه صادركنندگان ایرانی نسبت به تغییر شرایط شان در بازار عراق اقدام نموده اند، توضیح داد: با عنایت به تاكید عراق بر ضرورت تولید برخی كالاها در داخل این كشور تولید كنندگان ایرانی در برخی از شهرهای عراق سرمایه گزاری نموده و با استفاده از امكاناتی كه این دولت در اختیارشان قرار داده است نسبت به تولید و فروش كالا اقدام نمودند. این مورد سبب می شود هم بازار عراق برای فعالان اقتصادی ایران از بین نرود و هم با دور زدن برخی سیاست ها مانند تعرفه های وارداتی فعالیت در این بازار صرفه اقتصادی داشته باشد.
آل اسحاق با اشاره به تلاش عراق برای یكپارچه سازی اداره گمركات در دولت مركزی و اقلیم كردستان، خاطرنشان كرد: قبل از این گمرك اقلیم تا حدی از استقلال برخوردار بود و برای مثال كالاهایی مانند سیمان كه ورود آنها به عراق متوقف شده بود امكان انتقال به كردستان را داشتند، اما با سیاست های جدید عراق كوشیده كه قوانین گمركی را یكپارچه كند و دلیل توقف ورود سیمان به عراق همین مبحث بوده است.
رئیس اتاق تاجر مشترك ایران و عراق در پاسخ به این سوال كه آیا سیاست های اعمال شده درباره كالاهای ایرانی از جانب عراق در ارتباط با كالاهای دیگر كشورها هم اعمال می شود؟ اظهار نمود: وقتی صحبت از سیاست گذاری كلان اقتصادی در ارتباط با محدود كردن واردات كالاهایی كه امكان تولیدشان وجود دارد می شود، اساساً میان كشورها تفاوتی نیست، اما عراق از سال ها پیش با برخی كشورها مانند اردن یك توافق تعرفه ترجیحی داشته است كه اجرایی شدن این مورد سبب سخت شدن شرایط رقابت میان كالاهای ایرانی و كالاهای این كشورها در عراق می شود.
وی افزود: ما در طول ماه های گذشته مذاكرات گسترده ای با طرف عراقی داشته ایم كه شرایط در این رابطه هم تغییر كند. در صورت نهایی شدن مذاكرات می توان انتظار داشت كه برای بعضی از این كالاها تعرفه ترجیحی برای تولیدات ایران هم در نظر گرفته شود یا عراق با سیاست گذاری جدید امكان برابر كردن شرایط رقابت را ایجاد كند.
آل اسحاق تصریح كرد: همان گونه كه ایران هم با كشورهای مختلف توافق نامه های اقتصادی خاص دارد عراق هم امكان تصمیم گیری در این عرصه ها را داشته است و شاید در كوتاه مدت این سیاست های محدود كننده به صادركنندگان ما شوك وارد كند، اما در بلندمدت با طرح هایی مانند سرمایه گذاری و مشاركت در عراق می توان از نگرانی های كوتاه مدت عبور كرد.
به گزارش یاری كالا به نقل از ایسنا، چند روز قبل عراق اعلام نمود كه ورود برخی از كالاهای ایرانی به این كشور متوقف خواهد شد. در لیست های عرضه شده نام كالاهایی مانند سیمان، آبمیوه و نوشیدنی و بستنی به چشم می خورد.
بررسی عملكرد اقتصاد ایران در سال های گذشته نشان داده است كه عراق در كنار چین یكی از اصلی ترین شركای تجاری كشور به حساب می آید.



1398/02/20
22:26:27
5.0 / 5
4237
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تولید , دام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان