تغییر كاربری شاهرگ های طبیعت ایران

تغییر كاربری شاهرگ های طبیعت ایران به گزارش یاری كالا معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی یزد اظهار داشت: تغییر كاربری های غیراصولی، فاجعه سیلاب ها را زیاد می كند.


«رضا باقری فهرجی» در گفتگو با خبرنگار ایسنا با بیان این كه مسیل ها و رودخانه ها رگهای طبیعت هستند، اظهار نمود: این رودخانه ها وظیفه تغذیه به اجزای طبیعت را برعهده دارند ازاین رو هرگونه دخل و تصرف در این شاه رگهای حیاتی می تواند خسارت جبران ناپذیری را به طبیعت و محیط زیست وارد كند.
وی با اشاره به این كه در چنین شرایطی انسداد و حذف رودخانه ها و مسیل ها باعث تشدید سیلاب و ناپایداری در پایین دست می شود، اضافه كرد: بنابراین اجرای عملیات های عمرانی و طرح های كنترل سیل در بالادست نباید منجر به از بین رفتن و حذف حرایم رودخانه ها و به صورت كلی امهال رودخانه ها و مسیلها در پایین دست شود.
معاون آبخیزداری اداره كل منابع طبیعی یزد، اظهار داشت: توجه به حفظ مسیل ها یكی از اساسی ترین موضوعاتی است كه باید برنامه ریزان شهری و روستایی و همینطور مردم به آن توجه نمایند.
باقری فهرجی در ادامه با بیان این كه نباید در خشكسالی های یك دهه گذشته مدیریت عرصه حوزه های آبخیزداری در بالا دست و ساماندهی رودخانه ها را فراموش كرد، خاطرنشان كرد: این فراموشی در نهایت منجر به تجاوز به حریم رودخانه، مسدود نمودن آبراهه ها در حوزه های آبخیزداری بالا دست و حذف رودخانه ها در شهرها می شود.
این مسئول به اثرات تغییر اقلیم كه منجر به خشكسالی های غیرمعمول، غیرقابل انتظار و جاری شدن سیلابهای غیرقابل پیش بینی می شود، اشاره و تصریح كرد: تغییر كاربری های غیر اصولی، بدون تدبیر و آینده نگری و توسعه بی رویه روستاها و شهرها منجر به تشدید سیلاب ها و خسارات جبران ناپذیری می شود.
وی بیان كرد: برای مدیریت سیلاب ها و استفاده بهینه از آب های سطحی در ابتدا باید به آب و حوزه آبخیزداران بعنوان یك موجود زنده توجه كرد و حوزه های آبخیز استان را به صورت جامع مورد بررسی قرار داد.
باقری توجه به عرصه حوزه های آبخیز و حفظ و حراست از عرصه های طبیعی را از دیگر موارد حائز اهمیت در جهت مدیریت سیلاب ها عنوان نمود و اضافه كرد: توجه به اجرای طرح های بیولوژیك و مكانیكی در چارچوب طرح های آبخیزداری، ساماندهی رودخانه ها و حفاظت از حرایم آنها به صورت مستمر و مداوم نقش حیاتی در مواجه با سیلاب های خسارت زا دارد.
او در آخر اظهار داشت: با عنایت به اینكه به دنبال بارش های سیل آسا در نقاط مختلف كشور خسارت های سنگینی متحمل مردم و دولت شد لازم است برای كاهش احتمال بروز این چنین حوادثی بهره برداران عرصه های منابع طبیعی و به صورت كلی مردم در حفظ و توسعه و احیای عرصه های طبیعی مشاركتی جدی و مستمر داشته باشند.




1398/01/30
14:04:12
5.0 / 5
4354
تگهای خبر: دام
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳


yarikala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت یاری كالا محفوظ است

یاری كالا

یاری گر شما در انتخاب کالای مدنظرتان